Poltatko kirkon, vainoatko juutalaisia vai kaadatko kännykkämaston - nämä kaikki keinot on pian kokeiltu epidemioissa

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Huuhaapiireissä on puhuttu totena, miten 5G pehmentää etenkin lasten aivot - hallitusten tarkoituksella.

Teksti:
Petri Korhonen

Ruotsinkielisellä Pohjanmaalla Pedersöressä paloi jokunen viikko sitten telemasto. Poliisi tutkii tekoa tahallisena, mutta vielä ei tiedetä miksi tuholainen valitsi kohteekseen juuri teleliikennerakennelman. Luultavasti siksi, että se oli helposti tuhottavissa: suojarakennuksen ovi saattoi olla auki, ja syrjäinen paikka houkutti ilkivallantekijöitä.

Ruotsissa, Hollannissa ja Britanniassa on tapahtunut vastaavanlaisia tuhotöitä, ja siellä teon motiiveja on ollut suhteellisen helppo arvailla: paikalliset 5G-kriitikot ovat lietsoneet pelkoa ja kannustaneet ihmisiä rikkomaan ”koronavirusta levittäviä” säteilynlähteitä. Känniset teinit ovat tehneet työtä käskettyä, useimmiten läpällä ja huvikseen, ilman aatteellisia syitä.

Aatetta tai uskontoa kuitenkin löytyy 5G-epäluulon takaa paljon. Monet erityisherkkäuskoiset ovat jo vuosien ajan varoitelleet, miten supertehokas 5G-signaali pehmentää ihmisten aivoja.

Sakeimmallakin 5G-salaliittovideoilla on maailmalla satoja tuhansia katsojia, ja niitä seurataan täälläkin. © Kuvakaappaus Twitteristä

Tihutyömuotiin asti yltynyt viime viikkojen kohina on kuitenkin poikkeuksellista, ja johtuu siitä että 5G-pelko sai erityistä vauhtia koronapandemiasta. Muun muassa Venäjän propagandakoneiston koko ajan voimistamien huhujen mukaan 5G-kännykkäverkko jotenkin altistaa ihmisiä virukselle.

Vaikka kuinka muistuttaisi, että COVID-19 on levinnyt myös alueilla joissa kännykkäverkko on hädin tuskin 3G-tasoa, pelkääväiset eivät lakkaa pelkäämästä.

Mastoista on maailmalla tullutkin jonkinlainen sijaiskärsijä ja paineenpurkukanava omille ahdistuksillemme. Kun näkymätöntä virusta ei saa torjuttua pesäpallomailalla tai AR-15 -kiväärillä, arvaamatonta nykyteknologiaa saa ainakin rikottua perinteisin keinoin rautasahalla, lekalla ja bensakanisterin sisällöllä.

Suomessakin tiedetään miten miljardööri Bill Gates on pahuuden takana. © Kuvakaappaus QAnon-aiheisesta FB-ryhmästä.

Toinen viime viikkojen ilmiö on entisen Microsoft-miljardöörin Bill Gatesin nousu korona-ajan pääpaholaiseksi jopa George Sorosin ohi. Tätä ajatusta on ruokittu ja edistetty samoista sylttytehtaista kuin 5G-huhujakin.

Gates on käyttänyt omaisuuttaan etenkin kehitysmaiden rokotusohjelmiin ja varoittanut maailmanlaajuisen virustaudin vaarasta jo vuonna 2018. Tämä on huuhaaväen mielestä merkki siitä, että hän on nyt järjestänyt meille koronan saadakseen maailman valtaansa.

Bill Gates varoitti tappavista viruksista jo 2018, ja tätä huuhaauskovaiset pitävät salaliiton merkkinä. © Kuvakaappaus Ylen jutusta

(Kuten tästä Yleisradion jutusta tasan kahden vuoden takaa huomaa, Suomen THL:n edustajat tuhahtelivat silloin Gatesin pandemiapeloille ja pitivät niitä liioiteltuina.)

Syyllinen löytyy aina, kun tarpeeksi etsii

Tämä käytösmalli on tuttua jokaisen ihmiskuntaa kohdanneen epidemian tai selittämättömän luonnonmullistuksen ajalta.

Kun rutto levisi keskiajan Euroopassa, syylliseksi löytyivät niin juutalaiset kuin muutkin vääräuskoiseksi leimatut: he olivat vetäneet Jumalan tai jumalten vihan kunniallisten ihmisten niskaan.

Sitä ennen epidemioita, viljasadon menetyksiä, minijääkausia tai hirmumyrskyjä oli pantu erilaisten kerettiläisten kontolle.

Näiden vainot, kirkkojen ja muiden pyhättöjen polttamiset sekä joukkosurmat eivät tietenkään poistaneet tauteja, mutta raivon kanavoiminen johonkin selkeään kohteeseen antoi tekemistä pelon lamauttamille ihmisille.

Koska tuttuja ihmisiä on hankalampi väittää saatanan kätyreiksi, pelkojen ja vihan kohteeksi kannattaakin valita joku tavoiltaan erikoisempi ihmisryhmä. Tai sitten kaikkien tietämä, mutta harvan tuntema salaperäinen miljonääri.

Kirkon rikkominen voi tulla halvemmaksi

Onko paikkojen tai laitteiden rikkominen sitten pienempi paha kuin ihmisten kimppuun käyminen?

Ironista kyllä telemaston polttaminen – vaikka metsurien Suomessa onkin puhuttu enemmän mastojen kaatamisen tarpeesta – osuu terveydestään panikoivien omaan nilkkaan.

Samassa mastossa menevät nimittäin yleensä myös terveydenhuollon teleyhteydet: ambulanssia ei pysty hälyttämään, sairaaloiden toiminnot pätkivät ja ihmisten henki vaarantuu kun signaalit katkeavat. Samoin näissä mastoissa olevien muiden viranomaisten tai sotilaiden laitteiden rikkominen edes kännissä tai läpällä on tekijälleen vakavampi asia.

Tolkun Henkilö jutteli operaattorifirma DNA:n hallintopomon Vesa Vuotin kanssa tukiasemien ja mastorakennelmien rahallisesta arvosta. Kuulemma yksinkertainenkin, muutaman laitteen telemasto maksaa kymmeniä tuhansia euroja. Pedersöressä puhutaan jo 200000 euron vahingoista.

Se ei ole edes kalleimmasta päästä laitekeskittymiä. Vähänkään isompi teleliikenteen solmukohta aiheuttaa tuhoajalleen kuusinumeroisen summan vahingonkorvauskuluja, eikä kattohintaa ole. Tähän päälle tulevat vielä normaalit rikosoikeudelliset seuraamukset, sakot ja muut tuomiot teon törkeydestä riippuen.

Homma päättyy helposti samalla tavalla kuin kirkkojen polttajillekin käy: puoli elämää kestäviin vahingonkorvauskierteisiin, korko- ja velkahelvetteihin.

Mika Niikko pysyy yhä hiljaa FB-koronaryhmästään ja sen 5G-puheista

Suomessa Bill Gates -salaliittopuheita sekä kännykkäverkkouskomuksia levitetään eniten erilaisilla ”vaihtoehtoisten faktojen” uutissivustoilla sekä sosiaalisessa mediassa.

Tolkun Henkilö julkaisi 16. huhtikuuta blogipostauksen, jossa kerrottiin perussuomalaisten poliitikkojen perustamasta korona-aiheisesta Facebook-ryhmästä. Siellä jaettiin outoja väitteitä taudin alkuperästä sekä myös 5G-verkkojen yhteyksistä epidemiaan. ( Jutun voi lukea tästä linkistä. )

Olen kysellyt ryhmän tarkoituksesta sen perustajalta, kansanedustaja Mika Niikolta (ps.) jo maaliskuun puolivälistä alkaen, saamatta mitään vastauksia.

Heti juttumme julkaisun jälkeen samana iltana Niikko lähetti pikaisen sähköpostin, jossa hän lupasi palata asiaan seuraavana päivänä.

Kun julkaisimme juttumme Mika Niikon FB-ryhmästä 16.4. klo 19:35, kansanedustaja otti yhteyttä samana iltana klo 22:03.

Tähän mennessä mitään yhteydenottoa ei kuitenkaan ole näkynyt, eikä kansanedustaja ole vastannut alkuperäisiinkään kysymyksiin.

Yksi reaktio kuitenkin tuli: heti juttumme julkaisemisen jälkeen koronaryhmän ylläpitäjät muuttivat koko keskustelun salaiseksi, vain jäsenten nähtäväksi.

Myös osa ryhmän ylläpitäjinä olleista poliitikoista luopui ylläpitotehtävistä samana iltana.

X