(Päivitetty: )
Teksti:
Juha Vuorinen

”Hyvät podcast-sarjat toimivat sisäänheittäjinä myös tarinoiden maailmaan ja lisäävät äänikirjojen suosiota. Itse asiassa näen tulevaisuuden parhaiden audiosisältöjen olevan jonkinlaisia hybridejä podcastien ja äänikirjojen väliltä.” Tällaisia viisauksia latelin taannoin audiosisältöpalvelu Suplan mainokseen.

Perustan väitteeni juuri Suplassa huikeita kuuntelijamääriä saaneeseen Kaunokirjallisuuden karvakuonot -sarjaan, jossa yhdessä kirjailijatoverini Tuomas Kyrön kanssa ruodimme kahdeksan tuotantokauden ajan vaihtuvia teemoja hirmuisimmista diktaattoreista kamalimpiin kouluruokiin ja kovimmista toimintatähdistä ensirakkauksiimme.

Tämä kaikkien aikojen karanteenikevät viskasi rakkaan lapsemme taas kuuntelulistojen kärkeen, kun hioimme vanhoista kausista turhat rönsyt pois ja olemme julkaisseet niitä uudestaan kerran viikossa Storytelissä. Materiaalia läpi kauhoessani huomasin, että olemme viihteen varjolla tulleet kantaneeksi hölmöläistarinoillamme myös melkoisesti sivistystä moneen tupaan.

Esimerkiksi sarjassa käsitellyistä diktaattoreista löytyi itsellenikin säkkikaupalla uutta tietoa. En tiedä päätyykö seuraava kimpale lähihistoriaa koskaan koulukirjoihin, mutta ainakin se kuvaa viiltävän terävästi sitä, että valta ja maine ovat kovin katoavaisia. Ei se nimittäin voinut olla juuri Libyan vallasta syöstylle johtajalle Muammar Gaddafille kovin hohdokas hetki, kun hänet löydettiin leikkimästä piilosta viemäriputkesta, ja heti ensimmäisessä kättelyssä yksi kapinallinen tuikkasi pistimensä keskelle diktaattorin peräaukkoa. Jos suomen kielen sijamuodoilla haluaisi irrotella, niin siinä elatiivi kohtasi illatiivin. Viemäriputkesta viemäriputkeen.

Viihteen valeasuun voi siis pukea vaikka millaisia tosielämän tapahtumia. Sellaisia käsittelimme myös vuonna 2017 taltioidussa jaksossa, jossa esittelimme typerimpiä eroottisia kisoja. Tuon aihevalinnan ansiosta minäkin päädyin ihmettelemään esimerkiksi japanilaisia videoita ilmaseksikisoista, missä kilpailijoiden piti esittää harrastavansa seksiä ilman kanssa. Liian äkkiseltään ajateltuna sen voisi kuvitella olevan joiltain osin kiihottavaakin katseltavaa, koska esitykseen piti mahduttaa niin kuvitteellisen partnerin kohtaaminen ja viettely, itse akti kuin lopuksi tietenkin kunnon orkut. Valitettavasti osa esityksistä jäi vähän ilmaan, enkä nähnyt niissä sitä erotiikkaa mitä piti. Kun lavalle kiipesi keski-ikäinen mies suorittamaan omaa performanssiaan, niin ei se lopulta kauhean kauas oikeasta pillun vonkaamisesta lipsahtanut. Hänen puheissaan oli nimittäin aika paljon ilmaa. Näin myös sellaisen videon, jossa estradille kapusi kieltämättä vetävän näköinen nainen, mutta siinä vaiheessa kun hän alkoi matkia antavana osapuolena suuseksiä, tuntui kuin olisi katsellut nahkasaumuria, jonka pää oli kuin telkänpönttö. Olimme molemmat monttu auki. Minä ja nainen.

Aineistoa kerätessämme tulimme löytäneeksi seksin saralta sellaisiakin kisoja kuin keneltä tulee eniten. Tässä ei ollut tarjolla kuin miesten sarja. Neljä vuotta sitten voittajan tulos oli ollut niinkin huikea kuin 29,3 unssia. Jotta saisi edes jonkinlaisen käsityksen mällin määrästä, niin vertailun vuoksi raskaansarjan nyrkkeilijät käyttävät yleensä 18 unssin hanskoja. Jokainen voi silmät ummessa miettiä, miltä tuntuisi saada melkein 30 unssia päin näköä.

Vaikka eukonkanto ei varsinaisesti erotiikkaa olekaan, vaan ehkä enemmänkin romantiikkaa, niin tulimme nostaneeksi senkin tuolle listalle. Eukonkantokisathan eivät ole enää vuosiin olleet mitään ”hei tuutsä mun reppariin” -leikkiä, vaan täysvartista kisaamista. Itse asiassa kaikkein tehokkain tapa kiikuttaa eukkoa paikasta toiseen on suorittaa se niin kutsutussa käänteisessä kuusysissä. Eli naisen sorkat sojottavatkin miehen olkapäiltä menosuuntaan ja naisen naama hakkaa koko matkan ajan vasten miehen häntäluuta. Ei siis mitään pylly vasten pyllyä pum pum -pehmoilua, vaan esteestä toiseen tapahtuvaa naisen nokkaluun rasitustestiä.

Yksi asia jäi kuitenkin vaivaamaan minua kuin tukkoinen nenä pujon kukinta-aikaan. Kumpi mahdettiin päättää ensin, se että kisassa on myös vesieste vai se että on fiksumpaa kantaa naista pää alaspäin?

MAINOS Nyt se on ilmestynyt! Juha Vuorisen uutuuspokkari Marpellan miljartööri-iskä, johon saat Vuorisen omilla pienillä kätösillä rustaamaan omistuskirjoituksen. Tilaa tästä!

X