Teksti:
Juha Vuorinen

Junnu Vainio levytti aikoinaan kappaleen Mies joka tapasi Dingon. Nykyään se kuulostaa lähinnä koomiselta, mutta Dingo-hysterian aikana jo pelkkä yhtyeen näkeminen repi monelta oven saranoiltaan suoraan paratiisiin.

Tuohon maailmanaikaan tein kiertuetiskijukan hommia, ja olin keikalla jossain perähikiällä, jonne Dingo oli tulossa seuraavalla viikolla esiintymään. Siellä sain maistaa siitä samasta puusta, josta Vainiokin oli sanansa kappaleeseensa poiminut. Koko illan ajan joku sifonkirätein sidottu typy roikkui kädessäni ja vaati soittamaan Dingon biisejä. Ihan kuin olisin ollut jokin kolmella jalalla seisova lämppäribändi, mutta viikon etuajassa. Yrtin tarjota hänelle Madonnan Like a Virgin -kappaletta vannomalla, että tätä tätiä ette muuten tule ikinä kuulemaan livenä tässä navetassa, mutta typy oli valmis luopumaan vaikka neitsyydestään saadakseen Dingoa korvilleen. Stadiin palattuani ymmärsin, että kai se on jonkinlainen meriitti, jos on soittanut levyjä samalla lavalla, jolla Neumannkin on kieputtanut persettään ja laulanut sinusta ja vähän minustakin liikennevaloissa.

Kuten Dingon historia on meille opettanut, sekä kauneus että maine on katoavaista. Paitsi jos sattuu olemaan ikoninen megatähti. Mutta millaista helvettiä onkaan olla esimerkiksi The Rolling Stones -legenda Mick Jagger, jonka persoonalliset kasvot kääntäisivät katseita, vaikka hän olisi asunut koko elämänsä yksinään viidakon savimajassa eikä olisi koskaan laulanut säveltäkään. Puhumattakaan tilanteista, joissa megatähdestä aletaan levitellä huhuja. Jaggerin bändikaverilla Keith Richardsilla on omalaatuinen huumorintaju, mutta oliko edes vitsinä viisasta julistaa omaelämäkerrassa, että heidän molempien tyttöystävänä operoinut Anita Pallenberg olisi kyllästynyt varsin pian Jaggeriin, koska tällä oli niin jumalaisen pieni veitikka. Kirjan luettuaan Jagger arvattavasti rukoili rystyset valkoisina, ettei kukaan enää pyörittelisi valtikkaansa tässä huhusopassa, kun The Who -yhteen kitaristi ja lauluntekijä Pete Townshend pelmahti puolustelemaan kollegaansa seuraavin sanoin: ”Ainakin sen mitä minä muistan Mick Jaggerin peniksestä, se oli valtaisa ja erittäin maukas.” Kun on tuollaisia ystäviä, niin ei tarvitse yhtään vihamiestä.

Jaggerilla on kahdeksan lasta, joista vanhimman ja nuorimman ikäero on mureat 46 vuotta. Tuorein tenava syntyi isäukon ollessa 72-vuotias. Vanhojen miesten spermaan liittyvät arviot ovat toki aina makuasioita, mutta pidän pikemminkin kunnioituksena kuin paksuna solvauksena koomikko Warren Holsteinin heittoa, että saattaessaan 29-vuotiaan tyttöystävänsä tiineeksi Mick Jaggerin siemennesteen mukana olisi tirskahtanut myös käyttöohje: ”Laimennetaan vedellä.” Se ei ole turha ohje miehelle, jonka lapsenlapsenlapsi on kaksi vuotta vanhempi kuin oma kuopus.

Tähän ei voi olla lisäämättä, että tilastojen mukaan hän olisi möyhinyt yli 4 000 naisen kanssa Carly Simonista aina Angelina Jolieen. Kopeloidessani Jaggerin naisia löysin kiinnostavan tiedon, joka kelpaisi vaikka riidanaiheeksi Trivial pursuit -iltaan. Jagger on ollut vain kerran naimisissa, mutta ei suinkaan neljän lapsensa äidin Jerry Hallin vaan 70-luvulla nicaragualaisen mallin Bianca Macíasin kanssa. Jagger ja Hall viettivät kyllä hääjuhlaa muistuttavan seremonian Balilla 1990, mutta Mickin käytyä pökkimässä paksuksi brasilialaisen mallin Luciana Gimenez Moradin melkein rouva Jaggerin mitta tuli täyteen ja hän haki avioeroa. Kirkonkirjoja tarkemmin luettuaan oikeus totesi, ettei voi myöntää avioeroa, sillä pari ei ollut virallisesti ollut naimisissa. Olin aina kuvitellut, että lemmenloma Balilla olisi kallista lystiä, mutta Jaggerille se taisi tietää melkoisia säästöjä.

Jagger on vielä seuraavallakin tavalla malliesimerkki megatähtien merkillisestä elämästä. Alun perin Michael Jacksonin piti tehdä duetto kappaleesta State of Shock Freddie Mercuryn kanssa, mutta koska aikataulut eivät sopineet The Queen -legendalle, Jackson alkoi miettiä, kenen kanssa hän sitten kiekaisisi kappaleen nauhalle, ja päätyi Jaggeriin. Eniten minua kiinnostaisi tietää, millä sanoilla puhelu britti-ikonille alkoi. ”Täällä on Jacksonin Michael, kuuleeko Jaggerin Mick?” Ja niin Michael Jacksonista tuli mies, joka tapasi Mick Jaggerin.

MAINOS Nyt saat kuukauden ajan tutustua ilmaiseksi Storytelin laajaan ääni- ja sähkökirjavalikoimaan. Sieltä löytyvät myös kaikki Juha Vuorisen e-kirjat ja kiihtyvään tahtiin uusia äänikirjoja. Tästä saat ILMAISEN KUUKAUDEN

X