Teksti:
Juha Vuorinen

Nuoret ovat aikaisempaa kiinnostuneempia politiikasta – ja onneksi ovat, sillä nykyisellä politiikan moraalilla tulevaisuuden näkymät ovat varsin lohduttomat. En siis ihmettele, miksi Britanniassa maan turvallisuudesta vastaavat tahot ovat tilanneet rahtilaivallisen kumiluoteja ja muuta mukavaa melakoitsijoille tarjottavaa, kun poliitikot ovat veivanneet maata selvitystilaan. Vaikka kaikesta pitäisikin löytää huumoria, en saanut edes koomikon kyyneleitä tirskautettua, kun kuuntelin uutisia Birminghamissa sijaitsevista Land Roverin ja Jaguarin tehtaista. Ne ovat mahdollisen brexitin myötä sulkemisuhan alla, minkä seurauksena kaupunkiin pullahtaisi välittömästi 44 000 työtöntä ja koko autobisneksen katoamisen kerrannaisvaikutuksena työttömien kokonaisluku hyppäisi yli sataantuhanteen. Vaikka kaikki voikin vielä palata lähes ennalleen, pelkkä brexitin uhka on vaikuttanut Birminghamissa myynnissä olevien asuntojen määrään. Enemmän ikkunoissa riippuu For Sale -ilmoituksia kuin verhoja.

Jotta meille ei kävisi yhtä hassusti, päätin ryhtyä kansanpelastajaksi paljastamalla, millaisia pääministeriehdokkaamme ovat oikeasti. Kaikkihan ovat saaneet mediasta selville, millaisina he itseään meille kauppaavat. Aion nimittäin tehdä kustakin pääehdokkaasta viiltävän tarkan astrologisen luonnehdinnan käyttämällä yhtenä välineenä syntymähetkestä paljastuvaa ihmisen sielunikää.

Piikkipaikalla on tällä hetkellä demarien Antti Rinne. Siinä missä Paavo Lipposessa asustaa vakavanha mielensäpahoittaja, Antti Rinteen ajatuksia ohjailee mopoiässä oleva kapinallinen, jonka kypärässä voisi olla esikoisteoksessani hartaasti viljelty slogaani: Mulle ei vittuilla. Siksi hänelle sopii kuin kondomi terhakan teinipippelin päälle itseään reilusti nuorempi vaimokin. Rinteen astrologisella kartalla syntyy kieltämättä legendaarisia poliitikkoja, mutta sellaisella kerää myös armottomia vastustajia, minkä sekä Indira Gandhi että Robert F. Kennedy saivat murhaavasti tuta.

Samana päivänä 3. marraskuuta, mutta seitsemän vuotta myöhemmin syntyi pääministeriehdokasrankingin kakkonen Petteri Orpo. Siinä missä Rinne on teini-ikäisen sielunsa kanssa kipuileva kiukkupussi, Orpossa asuu juuri eläkeiän kynnyksellä kiikkuva, harkitseva esivanhus, joka on valmis rahoittamaan pojanpoikansa mopohaaveen, mikäli tämä vain alkaa käyttäytyä sen arvoisesti. Jos nämä samana päivänä syntymäpäiviään viettävät päätyvät juhlimaan vielä samaan hallitukseen, muistakaa nämä sanani.

Petteri Orpossa on tehdasasetuksena samat haasteet kuin kellä tahansa Skorpionilla. Pystyykö hän hillitsemään ehdottoman ja joissain tapauksissa hengenvaarallisen kostonhimoisen luonteensa, mihin ei kyennyt esimerkiksi hänen astrokaksosensa Oscar Pistorious? Ja kun tunnetuilla esimerkeillä leikitään, voidaan pohtia, kumpaa tähtikopiotaan Orpo muistuttaa enemmän, Hustlerin perustajaa Larry Flyntiä vai Julia Robertsia.

Kolmas potentiaalinen pääministeriehdokas on jo pestiä maistellut Juha Sipilä. Suomalaisia poliitikkoja läpi käydessään huomaa äkkiä, että jostain syystä meillä on suosittu maamerkeissä syntyneitä johtajia. Sellaisia, jotka mönkivät polviaan myöten suossa ja hokevat, että ei tämä helppoa tule olemaan, mutta jonkun ne paskahommat on hoidettava. Hiihtelevä Urho Kekkonen ja rullaluisteleva Sauli Niinistö kuuluvat Neitsyiden klaaniin, Tarja Halonen sitkeisiin Kauriisiin ja härkämäisinä pääministereinä ovat puskeneet Esko Aho, Paavo Lipponen ja Juha Sipilä. Älkää siis tuomitko sielultaan ikuista viisikymppistä kempeleläistä insinööriä halusta puristaa kansasta parasta irti, koska se on hänen todellinen luontonsa. Pankaapa muuten vierekkäin astrokaksosten Jack Nicholsonin ja Juha Sipilän kuvat. Eikö niissä olekin jotain samaa hohtoa?

Otetaan kyytiin vielä yksi musta hevonen, joka tuskin ravaa pääministeriksi asti mutta saattaa kerätä yllättävän äänisaaliin. Jussi Halla-ahon aurinkomerkki, itsepäinen Härkä, on jo valmiiksi pääministerillinen. Hän on paitsi fyysisesti myös mieleltään koko porukan nuorin, sillä hänen sielunikänsä on suloiset seitsemän vuotta. Vaikka Halla-aho on vartaloltaan kohta viisikymppinen, hänessä voi silti nähdä reppuselkäisen ekaluokkalaisen taivaltamassa posket jännityksestä punehtuneina koulutiellä. Onkin jotenkin herttaista ajatella, että Halla-ahon astrologinen kaksosveli on Sigmund Freud ja että freudilainen lipsahdus tarkoittaa sitä, että ihminen sanoo vahingossa, mitä hän todella ajattelee ja tuntee. Vähän kuin pieni ekaluokkalainen.

Hauskoja hetkiä vaaliuurnilla!

MAINOS Nyt saat kuukauden ajan tutustua ilmaiseksi Storytelin laajaan ääni- ja sähkökirjavalikoimaan. Sieltä löytyvät myös kaikki Juha Vuorisen e-kirjat ja kiihtyvään tahtiin uusia äänikirjoja. Nyt uutuutena Vuorisen itse lukemana Buenos días kirvesvartta! Tästä saat ILMAISEN KUUKAUDEN

X