Teksti:
Juha Vuorinen

Minä en kysynyt tätä keneltäkään, vaan asiaa tiedusteltiin minulta. Perustelut sen esittämiselle olivat vuosikausia kolumneja kirjoittaneelle jollain tapaa koomiset. Kysyjä nimittäin halusi tietää, miksi en ollut koskaan kirjoittanut riviäkään Sanna Marinista. Jos kysymys olisi tullut kirjoitetussa muodossa, olisin voinut jopa hetken makustella, oliko pyytäjä Marinin kannattaja vai vastustaja, mutta koska se täräytettiin minulle naamatusten, mitään ei jäänyt epäselväksi. Sain siis kysyjältä tilauksen kirjoittaa Marinista solvaavan tekstin.

Siihen sotahuutoon en kuitenkaan aio vastata, sillä olen kiinnostunut vain siitä, miten Marin hoitaa hommansa pääministerinä eli Suomi-aluksen luotsaajana. Minua ei siis edes ärsytä, vaikka hän olisikin lipunut maailmanluokan muotilehden kanteen, koska en sellaisia selaa, eikä ole minun asiani selvittää, kenen piikkiin hän syö aamiaiseksi Rainbow Rice Crisps -riisimuroja, joita saa muuten jokaisesta Prismasta. Pääministeri hoitakoon omat asiansa kuten haluaa, kunhan hoitaa maansa asiat parhaalla mahdollisella tavalla – varsinkin nyt kun kaiken kurjuuden keskelle iski maailmanlaajuinen pandemia, joka sekoitti pakan koko lailla uusiksi.

Seuraavat sanani on osoitettu sekä Marinin kannattajille että hänen vastustajilleen. Lopullisen laskun siitä, miten Marin esikuntineen luotsasi Suomen läpi koronakarikosta, näemme vasta monen vuoden kuluttua. Silloin paljastuu, oliko hän ekonominen edelläkävijä vai talouden totaalituholainen – vai vain jotain näiden kahden vaihtoehdon väliltä.

Toisaalta on minulla ollut vieläkin painavampi syy olla parjaamatta Marinia, ja se liittyy rakkaaseen harrastukseeni astrologiaan. Kas kun edellinen pääministeri Antti Rinne on Sanna Marinin astrologinen kaksonen, eli he molemmat ovat sielultaan noin kymmenvuotiaita tahtoihmisiä. Nyt jokainen Marinin vastustaja alkaa riemuita, että tulihan se solvaus sieltä, se on just sellainen äksyilevä pikkulikka. Ihan niinku se Rinnekin. Tämä on juuri se väärä tapa tulkita astrologiaa: mielensä mukaan. Ei siis eksytä sille harhapolulle, vaan kaivetaan esiin mahdollisuudet, joita synnynnäinen voimakastahtoisuus tuo mukanaan.

Marinin kartalla on kaksi elementtiä, joista toinen on itsellenikin raskaan tuttu. Auringon ja Saturnuksen yhtymä, joka indikoi yleensä vaikeaa isäsuhdetta. Lehtitietojen mukaan Marinillakin on sellainen risti ollut raahattavaan, ja se heijastuu omiin toimintatapoihin siten, että tupataan ottamaan retuutettavaksi isompia rattaita kuin olisi järkevää. Tämänkin vaivan tunnistan itsessäni, mutta on sillä mitalilla kirkkaampikin puolensa. Tällainen ihminen astuu herkästi vastuuntunnonpuuskassaan niihin kuuluisiin isompiin saappaisiin, mutta usein kaikkien ällistykseksi täyttääkin ne komeasti. Pääministerin viran osalta näemme Marininkin saappaiden oikean koon vasta vuosien kuluttua.

Olen kovasti miettinyt, mikä siinä Marinissa niin kovasti monia ärsyttää. Eihän korona mikään hänen keksintönsä ole. Kotiastrologina keskitän aina huomioni kuumerkkiin, sillä se kertoo monesti ihmisestä paljon enemmän kuin hänen aurinkomerkkinsä, joka Marinin tapauksessa on tarvittaessa pisteliäs Skorpioni. Hänellä Kuu on Kauriissa, mistä muistan oppineeni seuraavaa: Monet kokevat ahdistavana, kun eivät pysty lukemaan, mitä tällainen ihminen oikeasti ajattelee. Jotkut puhuvat kovasta ja tunteettomasta ulkokuoresta, mutta oma havaintoni on, että kun Kuu Kauriissa -ihminen uskaltaa päästää toisen lähelleen, molemmat osapuolet saavatkin nauttia tunteiden koko kirjosta. Tällaisella ihmisellä on sisäsyntyinen halu ottaa ohjat vain omiin hyppysiinsä ja erheellisesti kuvitella sen olevan vastuunkatoa, jolloin ei maailmaa pelastaessaan tunnista, missä kulkevat oman jaksamisen rajat. Sellaisesta uhrauksesta voi joutua maksamaan kohtuuttoman kovaa hintaa. Enkä Marinin vihaajien kiusaksi vieläkään tarkoittanut veronmaksajia.

MAINOS Juha Vuorisen uutuuspokkari Mitäs me paluumuuttajat on nyt ennakkotilattavissa täältä.

X