Teksti:
Juha Vuorinen

Meille, jotka kiepumme aivan liikaa sosiaalisen median viestipalveluissa haistattelemassa maailman menoa, alkoi uusi aika 9. tammikuuta 2021, kun Donald Trumpin ainoa tehokas viestintäkanava pantiin säppiin. Nolatun presidentin kannattajat riensivät kuorossa huutamaan, että hekin poistuvat nyt protestina Twitteristä. Jos joukkopako oli tarkoitettu vastalauseiksi, niin surkuttelun sijaan ne saivat seisovat aplodit suurimmalta osalta Twitterin kuluttajista. Tuolla siunatulla hetkellä Twitter-lintu muuttui kisuksi. Katithan huolehtivat ihan itse peräreikänsä puhtaudesta, ja niin häipyivät trumpistitkin nuolemaan haavojaan äärioikeiston suljetuille someosastoille, kuten Parleriin. Tätä kirjoittaessani sekin palvelu on Googlen, Applen ja Amazonin toimesta käytännössä kokonaan vaiennettu.

On siis päivänselvää, miksi Trump ryhtyi repimään persettään ohuiksi suikaleiksi. Kun narsistilta sipaistaan yhdellä napinpainalluksella pelkästään Twitteristä lähes 89 miljoonaa seuraajaa, niin onhan se huomiosta elävälle ja itsetunnoltaan hauraalle ihmiselle sama asia kuin kiskaisisi happiviikset keuhkotautiselta kissalta. Jotta saa jonkinlaisen käsityksen menetyksen mittaluokasta, niin CNN:llä on suunnilleen saman verran asiakkaita Yhdysvalloissa kuin Trumpilla oli seuraajia Twitterissä. Koko maailmassa Trumpin vihaama CNN tavoittaa toki noin puoli miljardia silmäparia, mikä tarkoittaisi tämän kansankiihottajan laskutikulla tökittynä noin miljardia silmää.

Loppiaisen Capitol-kukkulan valloitusleikin seurauksena melkoinen nippu trumpisteja on päätymässä kiven sisään. Suurin osa heistä on valkoihoisia ja miehiä. Katsoin juuri dokumentin Kaliforniassa sijaitsevasta San Quentinin vankilasta, jossa on ollut jo pitemmän aikaa vastaavanlainen jako, jollainen tapahtuu parhaillaan somessa. Kukin pysyköön omassa leirissään. Dokumentista kävi ilmi, että jos esimerkiksi äärioikeistolainen vanki edes vahingossa astuu mustien, latinoiden tai aasialaisten reviirille, on Tuonen joessa välittömästi yksi uusi matkustaja. Näin kuitenkaan harvemmin tapahtuu, sillä suurin osa vangeista on oppinut jo kaduilla linnan koodit, joiden mukaan toimimalla välttää vankitoverien antaman kuolemantuomion.

Kammoksun monen Yhdysvaltain kongressitaloon loppiaisena pyrkineen kohtaloa, sillä kovasta uhostaan huolimatta valtaosa oli pelkkiä mammanpoikia. Yksi sanan kaikissa merkityksissä. Julkisuuteen levinneistä kuvista miehen pääteltiin olevan oikeasti joku äärioikeiston masinoima palkkasotilas, sillä jässikällä oli matkassaan nippusiteitä, etälamautin, luotiliivit ja muuta mukavaa isoon tupaan tuliaista, mutta kun tämän hirveän vaarallisen kommandon taustaa alettiin penkoa, hurjien varusteiden alta paljastuikin esikuvansa kaltainen armeijapakolainen. Hulluinta koko tarinassa on, että kun poika oli ilmoittanut äidilleen matkaavansa Washingtoniin pelastamaan maataan, mamma oli murahtanut, että sinähän et mene minnekään ilman minua. Nyt netistä löytyy kuvia, joissa tämä 2020-luvun rambo painelee pitkin Capitol-kukkulaa pikkuisen liian pieniin luotiliiveihin sullottu äitinsä vierellään. Ketään ei ole vielä tuomittu, mutta sikäläinen lehdistö arvelee, että mamma saa vuoden ja mammanpoika kymmenen vuoden kakun jyrsittäväkseen.

Se etälamautin ei ole muuten mikään leikkikalu, sillä yhden viisikymppisen rynnijän kerrotaan kuolleen sydänkohtaukseen, kun hänen housuissaan ollut sähköpyssy oli lauennut ja ampunut sähisevät johdot hänen omiin säkkeihinsä. En tiedä mitä aikakirjoihin tullaan lopulta runoilemaan kuolinsyyksi, mutta se mikä jää elämään miehen kuolemasta netissä, on pistoolin näköinen ja näppärästi housunkauluksesta sisään mahtuva aparaatti.

MAINOS Jos vaan maistuu, niin kaikki äänikirjani sekä podcast-sarjani ovat nyt kuunneltavissa täältä. Kuukauden ilmainen maistelusessio, olkaa hyvät!

X