Dingo tekee paluun kesän festarilavoille, kiertue käynnistyy juhannuksena

Muistatko vielä Dingo-kuumeen? Se nousee taas. Legendaarinen yhtye nousee kesällä festarilavoille.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Dingo palaa keikoille. Tältä he näyttävät tänään.

Muistatko vielä Dingo-kuumeen? Se nousee taas. Legendaarinen yhtye nousee kesällä festarilavoille.
(Päivitetty: )
Teksti:
Päivi Ekola
Dingo

Dingo palaa keikoille. Tältä he näyttävät tänään. © Live Nation/Jukka Lehtinen

Dingon ura nousi kiitoon 1984 julkaistun Sinä ja minä -esikoissinglen myötä. Samana vuonna julkaistu Nimeni on Dingo -albumi kasvatti yhtyeen suosiota entuudestaan ja pysyi myyntilistojen kärjessä koko vuoden.  Vuonna 1985 julkaistu kakkosalbumi Kerjäläisten valtakunta räjäytti potin lopullisesti ja käynnisti ennennäkemättömän Dingo-kuumeen. Levy on edelleen neljänneksi myydyin suomalainen albumi.

Nyt yhtye on palaamassa keikkalavoille. Aikaisemminkin tätä on toki yritetty, mutta olisiko aika nyt kypsä todelliselle Dingon paluulle?

Kokoonpanossa ovat kaikki he, jotka kokivat yhtyeen suurimman nousun ja dramaattisen laskun 1980-luvulla, eli laulaja Neumann, kitaristi Jonttu, kosketinsoittaja Pete, rumpali Quuppa ja basisti Pepe.

”Takana on noin vuoden alustava työ. Tapasimme Jontun kanssa Porissa Brian Setzerin konsertissa. Puheltiin, että jos lähdettäs vielä kerran, sen pitäisi olla tämä kokoonpano”, yhtyeen laulaja Neumann kertoo.

Live Nationin hallituksen puheenjohtaja, Dingon paluun käynnistäjä Risto Juvonen kutsuu ryhmää nimillä Fabulous 5 ja Kerjäläisten valtakunta -kokoonpano. Tässä kokoonpanossa yhtye on esiintynyt vuden 1986 hajoamisensa lisäksi vuosina 1998–2002.

Dingo vuonna 1985.

Dingo vuonna 1985. © FRED OHERT/SKOY

Dingo vuonna 1986.

Dingo tuottajansa Pave Maijasen (vas.) kanssa vuonna 1986.
© FRED OHERT/SKOY

Tekeekö Dingo uusia kappaleita?

Soittajat vaikuttavat suhtautuvan come backiin sangen rauhallisin mielin, toki kukaan ei voi kieltää, etteikö vähän jännittäisi. Keikoille tekee kuitenkin mieli. Kosketinsoittaja Pete kiteyttää miesten tunnelmat:

”On kotiinpaluutunnelma. Hienoa asettua rauhaan näiden kavereiden kanssa. Olen iloinen ja olen ihan varma, ettät moni muukin on.”

”Tuntuu kivalta soittaa yhdessä. Meillä viidellä on oma systeemi. Vaikka soitettas Metsäkukkia, se kuulostaisi Dingolta”, basisti Pepe pohtii.

Neumann korostaa, että keikoille ei  olla lähdössä pelkästään nostalgian vuoksi. Toki kesällä tullaan kuulemaan Dingo-klassikoita. Festarit vaativat tiukan biisilistan. Ehkäpä kuitenkin jossain vaiheessa saadaan kuulla uutta Dingoa, Neumann paljastaa ja muut komppaavat.

”Tarkoitus ei ole piipahdus. Kauheen pitkälle eteenpäin ei voi kuitenkaan nähdä. Kuha ny soittelemme”, Pepe sanoo.

Mutta ei nyt kovin kevyin perustein soitella. Jotain kertoo se, kuinka rumpali Quuppa koki come back -idean. Pepe lähetti tekstiviestin, jossa kyseltiin voisiko Pepe soittaa, olisi  tärkeää asiaa.

”Puhelun jälkeen mietin Tuntemattoman sotilaan Heitasen sanoja: ’Jumalaut pojat se o alkanu!'”

Dingo vuonna 2017.

Dingo pyyhkii pölyt soittimista ja nousee kesällä festarilavoille.

Dingo 2017 keikat

 23.6.2017    Himos Juhannus, Jämsä

24.6.2017    Tahko Juhannus, Tahkovuori

01.7.2017    Iskelmäfestivaali, Jämsä

07.7.2017    Wanaja Festival, Hämeenlinna

15.7.2017    Suomipop Festivaali, Jyväskylä

20.7.2017    Tammerfest, Tampere

28.7.2017    Kuopio RockCock, Kuopio

X