Elinkautiset Eerikan isälle ja äitipuolelle

Murha, pahoinpitely ja vapaudenriisto, rangaistuksena elinkautinen vankeustuomio, kuuluu Helsingin käräjäoikeuden tuomio kahdeksanvuotiaan Eerikan isälle ja äitipuolelle.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Oikeus piti murhaa erityisen julmana. Kuva: Kari Hautala.

Murha, pahoinpitely ja vapaudenriisto, rangaistuksena elinkautinen vankeustuomio, kuuluu Helsingin käräjäoikeuden tuomio kahdeksanvuotiaan Eerikan isälle ja äitipuolelle.
Teksti:
Mirka Heinonen

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tiistaina helsinkiläisen pariskunnan Touko Tarkin, 35, ja Sirpa Laamasen, 48, elinkautisiin vankeusrangaistuksiin murhasta. Kyse on viime äitienpäivän vastaisena yönä sitomalla, pahoinpitelemällä ja tukehduttamalla tapahtuneesta kahdeksanvuotiaan tytön kuolemasta.

Tyttö tunnetaan julkisuudessa nimellä Eerika.

Tytön isä ja äitipuoli myönsivät kuolemantuottamuksen mutta kiistivät murhan. Poliisikuulusteluissa molemmat kertoivat osallistuneensa tytön sitomiseen ja pahoinpitelemiseen.

Kuulusteluissa elokuussa 2012 Sirpa Laamanen sanoi näin:

”Myönnän pahoinpidelleeni Viljaa [tytön kutsumanimi] sekä osallistuneeni hänen sitomiseen ja teippaamiseen.”

Kun kuulusteleva poliisi kysyi, eikö Laamasen olisi yleisen elämänkokemuksen perusteella olisi pitänyt ymmärtää, että suun ja sierainten peittäminen ja teippaaminen on hengenvaarallista ja voi johtaa kuolemaan, Laamanen vastasi:

”Myönnän, että minun olisi pitänyt ymmärtää tämä. En osaa selittää, miksi käyttäydyimme niin kuin käyttäydyimme siinä tilanteessa.”

Mielentilatutkimuksessa sekä Laamanen ja Tarkki todettiin syyntakeisiksi, eikä käräjäoikeus uskonut pariskunnan selityksiä vahingosta.

Seura kertoi Eerikan tarinan numerossa 41/2012. Voit lukea jutun tästä linkistä.

X