Jenni Haukio on Linnan juhlien kaikkien aikojen tyylitaituri

Seuran lukijaäänestyksessä Linnan juhlien tyylikkäimmän tittelin voitti presidentin puoliso Jenni Haukio.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Jenni Haukio täyttää huhtikuussa 40 vuotta. Merkkipäivän tarkemmat suunnitelmat ovat vielä kesken, mutta läheisten ja lapsuudenystävien kesken juhlaa vietetään.

Seuran lukijaäänestyksessä Linnan juhlien tyylikkäimmän tittelin voitti presidentin puoliso Jenni Haukio.
(Päivitetty: )
Teksti:
Päivi Ekola
Jenni Haukio

Jenni Haukio täyttää huhtikuussa 40 vuotta. Merkkipäivän tarkemmat suunnitelmat ovat vielä kesken, mutta läheisten ja lapsuudenystävien kesken juhlaa vietetään. © Mirva Kakko/Otavamedia

”Rouva Jenni Haukion tyyliä arvosteltiin alkuaikoina varovaiseksi ja kampauksia kotikutoisiksi, mutta itsenäisyyspäivinä hän on saanut kiitosta aina”, kirjoitti tyylituomari Sami Sykkö viime vuonna ilmestyneessä Seuran Kaikkien aikojen Linnan juhlat -numerossa. Ja oikeaan osui, jälleen kerran! Lehden Kaikkien aikojen tyylitaituri -lukijaäänestyksessä nimittäin Jenni Haukio kipusi ylivoimaisesti ykköseksi. Vuoden 2016 klassisen iltapuvun oli suunnitellut Sari Norström. Lilassa puvussa oli sekä shantung-silkkiä että pitsiä.

Toiseksi äänestyksessä tuli laulaja Robin Packalén ja kolmanneksi kansanedustaja Jaana Pelkonen.

6. joulukuuta 2016 Jenni Haukio edusti puolisonsa presidentti Sauli Niinistön rinnalla Linnan juhlissa Sari Nordstömin suunnittelemassa puvussa. © LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

 

Jenni Haukio uudessa Seurassa: ”Pysyn presidentin puolison roolissakin omana itsenäni”

Jenni Haukio puhuu uusimman Seuran kansihaastattelussa ensimmäisen kerran julkisesti roolistaan: Miten hän hahmottaa roolinsa tasavallan ensimmäisenä naisena? Ja jääkö siinä tilaa olla oma itsensä?

Jenni Haukio oli presidentin puolison rooliin astuessaan 35-vuotias ja näin ollen kaikkein nuorin siinä tehtävässä Suomessa. Se ei kuitenkaan tarkoittanut perinteiden hylkäämistä.

”Olen halunnut kunnioittaa minua edeltäneiden presidentinpuolisojen työtä jatkamalla heidän aikanaan vakiintuneita perinteitä. Presidentti-instituution arvokkuuden vaaliminen on ollut minulle sydämen asia”, hän kertoo haastattelussa.

Haukio perehtyi tulevaan tehtäväänsä lukemalla presidentti-instituutiosta kaiken, minkä käsiinsä sai. Hän kävi myös keskusteluja muutaman kokeneen diplomaattinaisen kanssa.

”Presidentin puolison rooli on niin erityinen, että ei tästä ole kovin paljon tietoa, kokemusta sitäkin vähemmän. Paitsi niillä, jotka ovat tässä toimineet.”

Haukio keskusteli roolistaan myös Pentti Arajärven kanssa, lounastapaamisessa ennen puolisonsa virkaanastumista.

 

Mitkä asiat yllättivät Jenni Haukion uudessa roolissa? Millaisiin tehtäviin presidentin puolison päivät kuluvat? Lue Seuran numerosta 6/2017.

Lue myös:

Jenni Haukion kolumnit.

 

X