Katsottavaa netistä ajasta ja paikasta riippumatta

Jaa artikkeliTilaa Seura
Tablettitietokoneelta on helppo katsoa sinne ladattuja tv-ohjelmia ja elokuvia.
Katso mieleisesi tv-ohjelmat, sarjat ja elokuvat juuri silloin kun haluat.

Internetissä riittää katsottavaa, eikä tarvitse kytätä, milloin – jos koskaan – jokin tv-kanava suvaitsee näyttää suosikkiohjelmasi.

Tunnettuja netin elokuvavuokraamoita ovat Cdon.com, Viaplay, SF Anytime, Itunes ja kotimaiset internet-operaattorit. Vuorokauden vuokra on yleensä yhtä elokuvalippua halvempi.

Kotimaisista tv-palveluista Yle Areena, Katsomo ja Ruutu tarjoavat ilmaiskanavien ohjelmia veloituksetta. Kaikki ohjelmat eivät kuitenkaan tule nettijakeluun.

Internet-operaattorit Dna, Elisa, Sonera ja Maxivision tarjoavat monipuolisia maksullisia netti-tv -palveluita. Nettiin voi tallentaa jopa yli 2 000 tuntia ohjelmia.

Ilmaiskanavien katselu- ja tallennusoikeus maksaa yhteensä alle kymmenen euroa kuukaudessa. Valikoimaa voi täydentää maksullisilla kanavilla.

Netflix ja HBO Nordic näyttävät tv-sarjoja ja elokuvia rajoituksetta noin kymmenen euron kuukausimaksulla. Kuukauden kokeilu on ilmainen.

Tutustu ohjelmatarjontaan ja selvitä palveluiden saatavuus laitteiden käyttöpaikoillesi. Sovi myös koejakso ja palautusoikeus.

Kysy palveluntarjoajalta, mitkä laitteesi sopivat vastaanottoon ja millaiset nettiyhteydet tarvitset.

Yleensä todellinen nopeus 3–5 megabittiä sekunnissa riittää. Varsinkin langattoman verkon todellinen nopeus vaihtelee, minkä vuoksi videot voivat pätkiä. Liittymään tarvitaan rajaton määrä bittejä.

Netin ohjelmia katsellaan tietokoneilla, älypuhelimilla, tableteilla, sopivin ominaisuuksin varustetuilla älytelevisioilla ja television lisälaitteella. Tietokoneen, puhelimen ja tabletin voi usein yhdistää televisioon johdolla tai langattomalla lisälaitteella.

Vesan vinkit – Muista nämä

Kokeile tärkeät toiminnot liikkeessä ennen kuin valitset.

Selvitä palveluiden ja laitteiden täsmälliset hinnat, sopimusajat ja irtisanomisehdot. Karta pitkiä sopimuksia, koska niistä on lähes mahdotonta päästä irti, vaikka olisit myöhemmin tyytymätön.

Tilaa laite kotiin käyttökuntoon asennettuina, sillä etenkin lisäominaisuuksien asennus on usein vaikeaa. Sovi koeaika ja palautusoikeus.

Monipuolinen tv

Tuo ruutuun yhdellä kaukosäätimellä tavalliset tv-ohjelmat sekä netin tv- ja videopalvelut: Areena, Ruutu, Katsomo, Netflix ja Youtube sekä Spotify-musiikki. Sony kd-49×7004. 800 e.

Windowsista TV:hen

Hyödynnä internet tavallisella televisiolla. Lähetä Windows-tietokoneen, -tabletin ja -puhelimen kuva ja ääni langattomasti televisioon Microsoft Wireless Display -adapterilla. Noin 65 euroa.

Tv viisaammaksi

GOOGLE Chromecast (2. sukupolvi) yhdistää netin ohjelmat johdoitta ”tyhmään” televisioon monista älypuhelimista, tableteista ja sylimikroista. Varmista toimivuus ennen ostopäätöstä. 40 e.

Kattava netti-tv

DNA TV -palvelulla katsot ja tallennat tv-ohjelmia puhelimella, tabletilla, tietokoneella, Samsung SmartTV:llä, Chromecastilla, AppleTV:llä ja digiboksilla. Alkaen 3,50 + 7,80 e/kk.

Ulkomaanmatkalle

Katsele Areenaa ja muita kotimaisia tv-palveluita ulkomailla F-Secure Freedomella, joka lisäksi suojaa pankkiyhteyden ja estää haitalliset verkkosivustot. Vuodeksi kolmelle laitteelle 50 e.

Selkeä lisälaite

Apple TV MGY52 -lisälaite tuo televisioon mm. Areenan, Ruudun, Viaplayn, Netflixin, HBO Nordicin, Canal Digitalin ja Sonera Viihteen. Selkeä valikko. Varaudu opettelemaan kosketustaso. 180e.

Lue myös:

Nettitelevisiot, digiboksit ja videovuokrauspalvelut verkossa

X