Katsottavaa netistä ajasta ja paikasta riippumatta

Katso mieleisesi tv-ohjelmat, sarjat ja elokuvat juuri silloin kun haluat.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tablettitietokoneelta on helppo katsoa sinne ladattuja tv-ohjelmia ja elokuvia.

Katso mieleisesi tv-ohjelmat, sarjat ja elokuvat juuri silloin kun haluat.
(Päivitetty: )
Teksti: Vesa Ylä-Jääski

Internetissä riittää katsottavaa, eikä tarvitse kytätä, milloin – jos koskaan – jokin tv-kanava suvaitsee näyttää suosikkiohjelmasi.

Tunnettuja netin elokuvavuokraamoita ovat Cdon.com, Viaplay, SF Anytime, Itunes ja kotimaiset internet-operaattorit. Vuorokauden vuokra on yleensä yhtä elokuvalippua halvempi.

Kotimaisista tv-palveluista Yle Areena, Katsomo ja Ruutu tarjoavat ilmaiskanavien ohjelmia veloituksetta. Kaikki ohjelmat eivät kuitenkaan tule nettijakeluun.

Internet-operaattorit Dna, Elisa, Sonera ja Maxivision tarjoavat monipuolisia maksullisia netti-tv -palveluita. Nettiin voi tallentaa jopa yli 2 000 tuntia ohjelmia.

Ilmaiskanavien katselu- ja tallennusoikeus maksaa yhteensä alle kymmenen euroa kuukaudessa. Valikoimaa voi täydentää maksullisilla kanavilla.

Netflix ja HBO Nordic näyttävät tv-sarjoja ja elokuvia rajoituksetta noin kymmenen euron kuukausimaksulla. Kuukauden kokeilu on ilmainen.

Tutustu ohjelmatarjontaan ja selvitä palveluiden saatavuus laitteiden käyttöpaikoillesi. Sovi myös koejakso ja palautusoikeus.

Kysy palveluntarjoajalta, mitkä laitteesi sopivat vastaanottoon ja millaiset nettiyhteydet tarvitset.

Yleensä todellinen nopeus 3–5 megabittiä sekunnissa riittää. Varsinkin langattoman verkon todellinen nopeus vaihtelee, minkä vuoksi videot voivat pätkiä. Liittymään tarvitaan rajaton määrä bittejä.

Netin ohjelmia katsellaan tietokoneilla, älypuhelimilla, tableteilla, sopivin ominaisuuksin varustetuilla älytelevisioilla ja television lisälaitteella. Tietokoneen, puhelimen ja tabletin voi usein yhdistää televisioon johdolla tai langattomalla lisälaitteella.

Lue myös:

Nettitelevisiot, digiboksit ja videovuokrauspalvelut verkossa

X