Virossa vahingossa laukaistu ohjus päätyi taideteokseen – Pölkkyveistos herättää hilpeyttä Facebookissa

Jaa kaverilleTilaa Seura
© Kuvaruutukaappaus, Facebook
Mitä tapahtui espanjalaishävittäjästä Viron ilmatilassa laukaistulle ohjukselle? Ainakin tapaus on saanut virolaisen kansantaiteilijan luovuuden kukkimaan.

Virolainen Rait Haabsaar ikuisti Kaakkois-Virossa Võrumaalla Kaagun kylässä taideteoksen, jossa irvaillaan espanjalaisesta Nato-hävittäjästä tiistaina 7.8.2018 Viron ilmatilassa vahingossa laukaistulle ohjukselle.

Haabsaaren avoimessa Facebook-profiilisaan jakamissa kuvissa komeilee puoliksi maan sisään tungettu ohjusta puuveistos, johon on kömpelöllä käsialalla kirjoitettu Hispaania – Espanja.

Kuvia ajankohtaisesta ja huvittunutta somehuomiota saaneesta ohjustaideteoksesta on julkaissut myös paikallismedia Lõunaeestlane.

Espanjalaishävittäjän laukaiseman ilmataisteluohjuksen todennäköinen laskeutumispaikka on STT:n haastatteleman Viron ilmavoimien komentajan Riivo Valgen mukaan Keski-Virossa, lähellä Endlan luonnonsuojelualuetta.

Puumallin esikuvana on ollut Eurofighter-hävittäjästä Viron ilmatilassa laukaistu Amraam-ohjus, jolla on mittaa noin neljä metriä.

© Kuvaruutukaappaus, Facebook

© kuvaruutukaappaus, Facebook

© kuvaruutukaappaus, Facebook

 

X