Muotoilija Anu Pentik: ”Olen iloinen, mutta myös huolissani seuraavasta sadasta vuodesta”

Muotoilija Anu Pentik saapui Linnan juhliin puolisonsa Topi Pentikäinen rinnallaan. ”On äitien asia kasvattaa lapset niin, että tämä hyvä Suomi säilyy.”

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Anu Pentikin Linnan juhla -puku oli rohkean punainen. Se kuvastaa kantajansa mukaan vapautta ja iloisuutta.

Muotoilija Anu Pentik saapui Linnan juhliin puolisonsa Topi Pentikäinen rinnallaan. "On äitien asia kasvattaa lapset niin, että tämä hyvä Suomi säilyy."
(Päivitetty: )
Teksti:
Virpi Valtonen

Muotoilija Anu Pentik saapui Linnan juhliin punaisessa iltapuvussa puolisonsa Topi Pentikäinen rinnallaan.

Anun puku on rohkean punainen. Se kuvastaa kantajansa mukaan vapautta ja iloisuutta.

”Minulla oli viisi edellistä kertaa Linnan juhlissa musta puku, kerran sininen, mutta nyt ajattelin että rohkenen olla ilonvärinen. Moni sanoi minulle, että miten voin laittaa Suomi 100 -juhliin punaisen puvun, mutta kyllä minä voin!”, Anu Pentik kertoi.

Anu Pentik peräänkuuluttaa äitien vastuuta

”Olen saanut – kiitos satavuotiaan Suomen – olla nainen, vaimo ja äiti. Olen myös saanut aikaiseksi bisneksen, jossa on töissä 300 ihmistä ja saanut olla vielä taiteilijakin. Ei normaali köyhä nainen monissa kulttuureissa pysty tekemään sitä, mitä minä olen pystynyt Suomessa tekemään. Olen kiitollinen siitä, että minä olen naisena Suomessa pystynyt tekemään tämän”, Pentik kertoi.

”Olen siis iloinen, mutta myös vähän huolissani seuraavasta sadasta vuodesta ja seuraavasta kolmesta sukupolvesta. Heidän pitää kehittää ja kansainvälistää Suomea, mutta pitää Suomen rehellisyydestä, luonnosta, sydämellisyydestä ja puhtaudesta huolta. On meidän äitien ja vaimojen asia kasvattaa ne lapset kodista lähtien niin, että tämä hyvä Suomi säilyy.”

X