Murtovarkaat nalkkiin ja todistusaineisto suoraan kännykkään - Esittelyssä 6 langatonta valvontakameraa

Lievitä huolia valvontakameralla, jonka saa halvimmillaan sadalla eurolla.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Sisäkuvat asunnosta ja mökiltä saa suoraan tablettitietokoneen ruudulle.

Lievitä huolia valvontakameralla, jonka saa halvimmillaan sadalla eurolla.
(Päivitetty: )
Teksti: Vesa Ylä-Jääski

Mitä lemmikille kuuluu? Mitä eläimiä pihalla kävi viime yönä? Aiheuttiko syysmyrsky vahinkoja mökillä? Liikkuuko pihalla tai jopa asunnon tai mökin sisällä kutsumattomia vieraita?

Kaikkiin näihin kysymyksiin saa vastauksia valvontakameroilla ja hälyttimillä, joista edullisimmat maksavat satakunta euroa.

Jos epäilet digitaitojasi, on laitteita hankittaessa hyvä muistaa, että tunnetun valmistajan kalliimpi laite on usein helpompi ottaa käyttöön omin voimin kuin halpismalli.

Etäseurantaan tarvitaan vähintään verkkoyhteyteen kytkeytyvä kamera, laajakaistayhteys sekä kännykkä, tabletti, tietokone tai älytelevisio kuvan katsomiseen.

Useimmat kamerat liittyvät rakennuksen laajakaistayhteyteen johdolla tai langattomalla wlan-yhteydellä. Matkapuhelinverkkoon itse kytkeytyvään kameraan tarvitaan sopiva liittymä.

Harkitse, miten tarkka kamera on sinulle sopivin. Tarkempi ja enemmän yksityiskohtia sisältävä kuva edellyttää nopeampaa nettiyhteyttä, mikä kuluttaa enemmän tallennustilaa. Tosi nopeaa nettiyhteyttä ei mökille aina edes saa.

Kamera saa käyttövoiman paristoista, ladattavista akuista tai verkkovirrasta, mökillä myös aurinkopaneeleista. Täysin langattoman kameran paristot pitää vaihtaa tai akku ladata aika-ajoin.

Fiksu kamera tallentaa kuvia tai videoita äänen kera havaitessaan liikettä tai anturin hälyttäessä.

Omistaja saa halutessaan hälytyksen matkapuhelimeen. Kameran oman muistin todistusaineisto voi kuitenkin häipyä varkaan mukana. Joihinkin kameroihin sisältyy onneksi ilmaista tallennustilaa turvallisessa verkkopalvelussa.

 

Galleria

Älä riko lakia

Suuntaa kamerat huolellisesti vain omaan pihapiiriin, jotta et vahingossa loukkaa yksityisyyttä tai riko lakia ja muita määräyksiä.

Kun olet poissa, tee koti asutun näköiseksi. Pyydä naapuria tyhjentämään postilaatikko ja leikkaamaan nurmikko, ja säädä valot vaihtumaan automaattisesti.

Taitava osaaja virittää lemmikin seurantaan sopivan etäkameran vanhasta sylimikrosta ja halvasta webbikamerasta.

Asuntomurron torjuntaan sopiva, luotettava hälytysjärjestelmä on helpointa hankkia turvallisuusalan ammattilaisilta avaimet käteen -periaatteella. Esimerkiksi Verisure ja Sector Alarm -palvelut reagoivat Tekniikan Maailman testissä hälytykseen muutamassa kymmenessä sekunnissa (TM 18/2017).

X