(Päivitetty: )
Teksti:
kotilaakari.admin

Kuvakirjaa on mukava katsella ja sitä voi säilyttää vaikkapa kirjahyllyssä. Kuvakirja on silti edullinen nykyaikaisen painotekniikan ansiosta. Siitä on helppo teettää kopioita lapsille ja sukulaisille. Kuvat ovat kauniita eivätkä ne irtoile. Aika monta etua!

Kuvakirja omista valokuvista netissä

Kun liität kuvakirjoihin esitteitä, teatterilippuja ja ruokalistoja, saat siitä päiväkirjamaisen teoksen. Kuin silloin ennen…

Kuvakirja toimii siis kuin vanha kunnon valokuva-albumi, mutta on sitä paljon kätevämpi. Matkat, lapset ja henkilöhistoriikit ja sukututkimus ovat suosittuja albumien aiheita. Kuvakirja onkin mainio lahja esimerkiksi merkkipäiväsankarille, ammattiin valmistuvalle ja hääparille.

Näin tehdään kuvakirja netissä

Kuvakirja luodaan joko tietokoneeseen ilmaiseksi ladattavalla ohjelmalla tai nettiselaimella. Aivan varmasti osaat, jos tunnet tietokoneen käytön perusteet!

  1. Kopioi ensin kirjaan tulevat kuvatiedostot tietokoneen kansioon.
  2. Käynnistä sitten kuvakirjaohjelma ja valitse sopiva valmis kirjapohja.
  3. Vedä kuvat hiirellä ruudussa näkyvän kirjapohjan laatikoihin.
  4. Näppäile tekstit.
  5. Siinä se, nyt voit tallentaa ja tilata oman kirjasi.
  6. Viikon tai kahden kuluttua postilaatikkoosi kolahtaa upea kirja.

Kun opettelet hienoudet, seuraavasta tulee vieläkin näyttävämpi.

Paljonko kuvakirjan tekeminen maksaa?

Tavallinen A4-kokoinen, noin 26-sivuinen kuvakirja maksaa 18–40 euroa. Sidontatapa sekä paperin laatu, pintakäsittely ja kansien laatu vaikuttavat hintaan.

Kirjaan saa jopa yli 90 sivua. A4-lisäsivu maksaa noin 0,4–0,8 euroa. Kuvaa kohden hinta on edullinen, sillä A4-sivulle mahtuu neljä 9×13 senttimetrin valokuvaa.
Kuvakirjojen koko vaihtelee A6:sta muhkeaan A3:een. Kampa- tai spiraalisidottu albumi ei ole yhtä kirjamainen kuin liimasidottu, mutta se avautuu luonnikkaammin.

Color-Kolmion Premium-kirja – Laadukas sidonta ja materiaali

Kuvat kirjaksi, Color-kolmio

Niin sanotun lay flat -kuvakirjan taite avautuu lähes huomaamattoman sileäksi. Kirjaan saa tämän ansiosta vaikka aukeaman levyisen näyttävän maisemakuvan. Color-Kolmion Premium-kirjan värit ovat loistavat laadukkaan valokuvapaperin ansiosta.

Kova- tai pehmekanitnen – Tee kaunis kansi

Kuvat kirjaksi, Ifolor

Useiden valmistamoiden kuvakirjan kanteen saat halutessasi oman valokuvan. Kovakantinen on yleensä pehmeäkantista kalliimpi, mutta se on myös kestävämpi ja pysyy paremmin pystyssä kirjahyllyssä.

Kuvaa vanhat kuvat ja paperit

Kuvat kirjaksi, Color-Kolmio

Tee hieno elämäkerta-, kotiseutu- tai sukukirja nykyaikaisella tekniikalla. Näppää vanhoista paperivalokuvista, asiakirjoista ja todistuksista kuvat digitaalikameralla.

Fotoyks – Kuvakirjan teettäminen

Läheisen merkkipäivä lähestyy eikä aika riitä ohjelmien opetteluun: Fotoyks tekee kuvakirjan puolestasi. Valmistamoon lähetetään muistitikku tai paperivalokuvat ja negatiivit, jotka valmistamo skannaa eli muuntaa bittimuotoon. Valmistamo sijoittelee kuvat tilaajan kirjaan tilaajan toivomassa järjestyksessä ja tulostaa kirjan.

Kuvat kirjaksi

Voit myös mennä Fotoyks-myymälän fotomaatin eli tietokoneen kaltaisen laitteen ääreen kuvat mukanasi. Myyjä neuvoo alkuun. Kirjan voi viimeistellä kaikessa rauhassa kotitietokoneella netin kautta.

Ifolorin Spiral-kirja – Käytännöllinen kierreselkä

Kuvat kirjaksi, Ifolor

Kierre on kestävä sidontatapa, joka sopii etenkin usein katseltavaan kirjaan. Kierreselkäinen kuvakirja avautuu helposti ja sitä on helppo selata. 24-sivuinen Ifolorin A4-kokoinen Spiral-kirja maksaa noin 22 euroa.

Lataa sovellus kuvakirjan tekemiseen tabletille

Kuvat kirjaksi, Ifolor

Tablettilaitteella voi näppäillä valokuvia, ja tabletti on muutenkin monissa tehtävissä tietokoneen veroinen. Ipadissä toimivalla Ifolorin kuvakirjaohjelmalla voi luoda ja tilata kuvakirjan.

Tutustu kuvakirjantekoon:

Tunnettuja kotimaisia valmistajia ovat Ifolor, kuvatkirjaksi.fi, Color-Kolmio, Fotoyks ja Tunninkuva.

Koti-insinöörin neuvot

  • Vertaile valmistamoiden hintoja ja muista toimitus- ja käsittelykulut. Tutustu vaihtoehtoihin myymälässä, jos mahdollista.
  • Tarkista tekstisi huolellisesti, sillä virheet harmittavat jälkikäteen. Laadi pitkät tekstit tekstinkäsittelyohjelmalla ja hyödynnä automaattinen oikoluku.
  • Ohjelma on monipuolisempi kuin nettiselain. Ohjelmalla laadittu kirja on helppo säilöä omaan tietokoneeseen.

Lue lisää Vivasta 7/2014!

Kuvat: Tommi Tuomi, valmistajat

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X