Perhon sudenmetsästäjä kuollut

Epäonnisesta susijahdista tuli perholainen murhenäytelmä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kuva: Marjo Tynkkynen/Kuvaryhmä/SKOY

Epäonnisesta susijahdista tuli perholainen murhenäytelmä.
Teksti:
Mikael Vehkaoja

Runsas viikko sitten joukko salametsästäjiä jäi kiinni Perhossa luvattomasta sudenkaadosta. Miehet tappoivat luvatta kolme sutta. Poliisi on aloittanut esitutkinnan törkeästä metsästysrikoksesta.

Seura-lehden saamien tietojen mukaan yksi metsästäjistä menehtyi viime sunnuntaina kotonaan Halsualla oman käden kautta. 43-vuotiasta miestä jäi kaipaamaan vaimo ja poika.

Aiemmin Keskisuomalainen uutisoi väitteen, jonka mukaan yksi metsästykseen osallistuneista oli Perhon kunnan tekninen johtaja Pasi Rannila. Rannila on myös Perhon Riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja. Rannila on kiistänyt Keskisuomalaiselle osallistuneensa susijahtiin.

Riistakeskuksen tiedotuspäällikkö Klaus Ekman kuitenkin vahvistaa, että Rannila irtisanoutui susikohun jälkeen Pohjanmaan riistaneuvostosta.

Riistakeskuksen alaisen riistaneuvoston tehtävä on muun muassa edistää suurpetopolitiikkaan liittyvää avointa yhteistyötä ja erilaisten intressien yhteensovittamista. Riistaneuvoston jäsenet nimittää maa- ja metsätalousministeriö.

X