Perumal edelleen Suomessa – määrättiin säilöön Metsälään

Maailman tunnetuimpiin sopupelijärjestäjiin kuuluvasta Wilson Raj Perumalista tihkuu uutta tietoa, jonka mukaan hän on edelleen Suomessa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Wilson Raj Perumal Rovaniemen käräjäoikeudessa 22. kesäkuuta 2011. Kuva: Kaisa Sirén/ Lehtikuva

Maailman tunnetuimpiin sopupelijärjestäjiin kuuluvasta Wilson Raj Perumalista tihkuu uutta tietoa, jonka mukaan hän on edelleen Suomessa.
Teksti:
Matti Rämö

Seura uutisoi viime viikolla, ettei Singapore toimittanut etsintäkuuluttamastaan huijarista luovuttamispäätöstä 30 päivän määräajassa. Suomeen väärällä passilla tullut Perumal sai 28.5. kolmen kuukauden ehdollisen vankeustuomion väärennöksistä ja valtionrajarikoksista.

Luovutusasian raukeamisen ja ehdonalaisen tuomion myötä Perumalin vangitsemisen alkuperäiset perusteet hävisivät. Singaporelaisen The Straits Times -lehden mukaan hän oli kuitenkin edelleen Suomessa. Seuran tietojen mukaan asiaan liittyy Singaporen tekemä karkotuspyyntö.

”Singapore on lähettänyt Suomelle diplomaattisen nootin, jossa vaaditaan Perumalin karkottamista sinne. Karkottaminen on juridisesti eri asia kuin luovuttaminen. Karkottamista perustellaan sillä, ettei Perumalilla ole laillisia matkustusasiakirjoja” oikeusministeriön hallitusneuvos Juhani Korhonen kertoo.

Maahanmuuttovirasto päätti 13.5. käännyttää Perumalin Singaporeen tai Unkariin. Samalla virasto määräsi Perumalille viiden vuoden maahantulokiellon Suomeen.

Perumal toivoo pääsevänsä Unkariin, jossa hänellä on kertomansa mukaan avovaimo ja kaksi tänä vuonna syntynyttä lasta. Lopullista käännytyspäätöstä viivästyttää unkarilaisviranomaisille lähetetty tiedustelu, jossa heitä pyydetään 11.6. mennessä kertomaan halustaan ottaa Perumal vastaan.

Käräjäoikeuden 5.6. antama päätös määrää Perumalin odottamaan asian edistymistä Helsingin Metsälän säilöönottoyksikössä ”kunnes toisin määrätään”. Perumalin oikeusavustaja vastusti säilöönoton jatkamista.

Säilöönottoyksikkö ei anna luovuta tietoja säilyttämistään ihmisistä. Silti on todennäköistä, että Perumal odottaa käännytyspäätöksen jatkokäsittelyä juuri Metsälässä. Säilöönottoasia on otettava uudelleen tutkittavaksi viimeistään kahden viikon kuluessa 5.6. annetun päätöksen julkistamispäivästä.

Perumalin säilöönotosta on tehty päätökset myös 9.5. Vantaan käräjäoikeudessa ja 22.5. Helsingin käräjäoikeudessa.

Käännytyspäätöksen tekemistä on mutkistanut se, että Perumalin oleskelulupa Unkarissa umpeutui 15.5. Perumalin käräjäoikeudelle 5.6. esittämän vastineen mukaan hänelle on haettu ja myönnetty Unkarista uusi oleskelulupa.

Helsingissä 16. huhtikuuta kiinni otettu Perumal saapui Unkarista, missä on ollut kotiarestissa kesästä 2012 ja auttanut paikallista poliisia manipuloitujen ottelujen tutkimisessa. 

Perumal matkusti Suomeen Subramaniam Sellapahin -nimellä olevalla väärällä passilla. Poliisin Finnairilta saamien lentotietojen mukaan samalla passilla on käyty Suomessa 5.9.–6.9.2013, 15.–17.9.2013 ja 2.4.2014. Väärennöksiä ja valtionrajarikoksia koskevissa esitutkintapöytäkirjoissa kerrotaan myös passissa olevan leima ”Sveitsistä Zurihistä”, jolla ilmeisesti tarkoitetaan Zürichia.

Lisäksi passissa on poistumisleima Wienistä, leima saapumisesta Cape Towniin ja paluuleima Unkarin Ferihegy-lentokentältä.

Perumal sai heinäkuussa 2011 Lapin käräjäoikeudessa kahden vuoden ehdottoman vankeustuomion liittyen vuosina 2008­–2011 tapahtuneisiin Veikkausliigaottelujen tulosten järjestämisiin. Sopupelivyyhtiin liittyi 26 ottelua, mutta Perumal tuomittiin osallisuudesta kahdeksan tuloksen manipulointiin. Hänet määrättiin myös maahantulokieltoon ajalle 3.3.2011 – 3.3.2014.

Perumal kiistaa tulleensa jälkeen Suomeen vankeusrangaistuksensa jälkeen ennen päivämäärää 16. huhtikuuta 2014. Sveitsin ja Etelä-Afrikan matkat ovat hänen mukaansa tulleet passiin kun se on ollut muiden hallussa.

Poliisikuulusteluissa Perumal väitti matkansa tarkoitukseksi rahan lainaamisen: Tulin Suomeen 16. päivä koska halusin etsiä kaverin, jolta aioin lainata rahaa. – – – Olin kuullut lontoolaisilta ystäviltäni, että tällä kaverilla on ravintola Kampin läheisyydessä.

Vantaan käräjäoikeus ei uskonut Suomen matkoja koskeneita väitettä ja antoi Perumalille tuomion hänen kiistämistään valtionrajarikoksista.

X