Pirkko Ruohonen-Lerneristä isoäiti - kieltäytyykö siksi europarlamentista?

Sampo Terhon (ps) nousu eduskuntaan nostaisi Pirkko Ruohonen-Lernerin (ps) Brysseliin. Jälkimmäinen ei tosin ole varma lähtisikö mepiksi, vaikka pääsisi. ”En tiennyt lapsenlapsen tulosta, kun asetuin ehdolle”, Ruohonen-Lerner sanoo.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Elämäntilanteen muutos saa Pirkko-Ruohonen Lernerin pohtimaan uratavoitteitaan uudessa valossa. Kuva: Ari Heinonen/ OM-arkisto

Sampo Terhon (ps) nousu eduskuntaan nostaisi Pirkko Ruohonen-Lernerin (ps) Brysseliin. Jälkimmäinen ei tosin ole varma lähtisikö mepiksi, vaikka pääsisi. "En tiennyt lapsenlapsen tulosta, kun asetuin ehdolle", Ruohonen-Lerner sanoo.
Teksti:
Hertta-Mari Kaukonen

Seura kysyi kaikilta Suomen europarlamenttiedustajilta, ovatko he ehdolla kevään eduskuntavaaleissa.

Paavo Väyrynen ja Sampo Terho ovat käytettävissä kotimaan politiikassa. Olli Rehn pohtii vakavasti ehdokkuuttaan, mutta ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstään: ”Pohdin tätä siltä kannalta, kummassa voin tulevina vaikeina aikoina paremmin isänmaata hyödyttää”, hän kommentoi Seuralle.

Väyrynen, Terho ja Rehn ovat kaikki näkyviä ja kokeneita poliitikkoja. Mepeillä on ennenkin ollut hyvät mahdollisuudet päästä eduskuntaan. Siksi heidän varahenkilöillään on hyvä mahdollisuus päästä Brysseliin.

Keskustan Väyrysen paikalle on nousemassa meppinä vuodet 2004–2014 toiminut Hannu Takkula. Jos Rehn pyrkii eduskuntaan, Brysseliin on tyrkyllä myös uudempi nimi: pielavetinen maatalousyrittäjä-opettaja ja toisen kauden kansanedustaja Elsi Katainen.

”Ajaisin Brysselissä maatalous-, ympäristö- ja aluepoliittisia asioita, jotka olivat esillä jo kampanjassani”, Katainen sanoo.

Perussuomalaisten Sampo Terhon paikalle on kohoamassa perussuomalaisten eduskuntaryhmän ex-puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner. Toisen kauden kansanedustaja ei kuitenkaan osaa sanoa, ottaisiko hän edes mepin paikkaa vastaan, jos mahdollisuus tulisi.

”Ei se ole varmaa tässä iässä ja elämäntilanteessa. En tiennyt lapsenlapsen tulosta, kun asetuin ehdolle. Haluan olla mukana hänen elämässään”, Ruohonen-Lerner paljastaa Seuralle.

Vaikka meppiys ei houkuttele Ruohonen-Lerneriä, hän ei aio jäähdytellä. Päinvastoin: porvoolainen tavoittelee ministerinsalkkua.

”Olen ollut yli 30 vuotta mukana politiikassa ja kahdeksan vuotta kansanedustajana. Jokainen poliitikko toivoo etenevänsä.”

X