Seura matkusti tiikerin kanssa Saksasta Suomeen – katso videot

Ensin autolla Saksan poikki. Sitten rahtilaivalla Helsinkiin. Seuran toimittaja haki amurintiikerin Leipzigin eläintarhasta Korkeasaareen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Ensimmäiset päivänsä Korkeasaaressa Tamur vietti tiiviisti tiikeritalossa. Muutaman päivän kuluttua se uskaltautui jo ulos. Kuva: Jukka Pakarinen.

Ensin autolla Saksan poikki. Sitten rahtilaivalla Helsinkiin. Seuran toimittaja haki amurintiikerin Leipzigin eläintarhasta Korkeasaareen.
Teksti:
Mirka Heinonen

Heti Leipzigin eläintarhassa Seuran toimittaja Ville Vanhala huomasi, ettei tiikerin kanssa kannata leikkiä. Toimittaja kiipesi tikkaille aitausta vasten nähdäkseen tiikerin kunnolla, kun eläin syöksähti niin lähelle, että sen hengitys löyhähti kasvoille.

Tamuriksi nimetty amurintiikeri siirrettiin Leipzigin eläintarhasta Korkeasaareen maaliskuun alussa.

Toimittaja oli toinen kahden hengen kuljetuspartiosta, joka ajoi tiikerin kanssa ensin autobaanaa pitkin Leipzigista Rostockin satamaan ja jatkoi sieltä rahtilaivalla Helsinkiin.

Ensimmäinen haaste oli saada tiikeri kuljetuslaatikkoon. Autossa Tamur aluksi teutaroi, mutta rauhoittui matkan edetessä.

Laivalla toimittajaa oli kielletty kertomasta tiikeristä muille matkustajille. Eläin matkusti lukitussa häkissä ruumassa, missä sitä ruokittiin varovasti kaltereiden välistä.

Kokenut eläinkuljettaja neuvoi, että eläin rauhoittuu, kun sille juttelee. Puheen lisäksi toimittaja kokeili, pitääkö tiikeri laulusta.

Perillä Korkeasaaressa Tamur laitettiin välittömästi kevätdieetille. Se oli päässyt Saksassa tanakkaan kuntoon.

Aiheesta enemmän Seurassa 16-17/2014.

 

 

X