Seura tekee hyvää 90-vuotiaan kokemuksella: juhlavuosi lupaa hyväntekijöitä, nostalgisia matkajuttuja ja runsaita lukupaketteja

”Seuran juhlavuosi näkyy lehdessä pitkin vuotta monin tavoin”, päätoimittaja Erkki Meriluoto kirjoittaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Erkki Meriluoto on Seuran päätoimittaja.

"Seuran juhlavuosi näkyy lehdessä pitkin vuotta monin tavoin", päätoimittaja Erkki Meriluoto kirjoittaa.
Teksti:
Erkki Meriluoto

Koronavuosien eristynyt elo oli etenkin monelle varttuneelle yksinäistä aikaa. Ihmiset jurnuuttivat kotonaan neljän seinän sisällä, kellonajoin rajatuilla kauppavuoroilla tervehdittiin tuttuja maskin takaa etäisyyden päästä ja sukulaisten kuulumiset hoidettiin puhelimitse. Yhteisöllisyys kärsi.

Tämä kokemus oli päällimmäisenä mielessä Iisalmessa, kun paikallisen urheiluseuran puheenjohtaja halusi keksiä tekemistä ikäihmisille. Syntyi Karhun kellarin kohtaamispaikka.

Urheiluseura tarjoaa puitteet, kahvit ja ohjelmaa: kortinpeluuta, biljardia ja vierailevia esiintyjiä, mutta enimmäkseen toisten ihmisten kohtaamisia rupattelun merkeissä.

Iltapäiväkerhon suosio on lyönyt ällikällä. Paikka on usein aivan täynnä. Siitä on tullut henkireikä monille. Yhden ihmisen idea lähti lentoon mahdollistaen taas elämän maistumisen ja tärkeät sosiaaliset kohtaamistilanteet.

Juhlavuosi vie hyväntekemisen ja perinteiden äärelle

Iisalmen ihme on 90 vuotta täyttävän lehtemme ensimmäinen ”Seura tekee hyvää” -kohde. Teimme paikasta jutun ja veimme mukanamme 90 pakettia kahvia. Seuraavan hyvän teon esittelemme kuun vaihteessa.

Tarvitsemme hyväntekijöiden löytämiseen edelleen teidän lukijoiden apua. Otamme vastaan ehdotuksia yksittäisistä ihmisistä tai yhteisöistä ympäri Suomen. Ohjeet vinkkaamiseen löydät jutun lopusta.

Seuran juhlavuosi näkyy lehdessä pitkin vuotta monin tavoin. Ensi numerossa alkaa juttusarja poikkeuksellisen pitkään toimineista suomalaisista perheyrityksistä. Nostalgiset matkajutut tulevat vuoden mittaan viemään lukijan kahteentoista perinteiseen suomalaiseen kohteeseen – talven aikana luvassa on Kolin, Puijon ja Pallas-tunturin kansallismaisemia.

Rakastetut lukupaketit jatkuvat

Runsaammat lukupaketti-lehdet sisältävät ­asiaa laajemman teeman kautta. Niistä ensimmäinen tuo apua uni- ja nukkumisvaikeuksista kärsiville numerossa 6. Varsinainen juhlanumeromme ilmestyy loppuvuodesta. Seuran syntymäpäivä kun oli 6. joulukuuta 1934.

Verkkosivujemme puolelle on avautumassa Seura-kerho, mutta siitä kerron tarkemmin ensi numerossa. Toivotan hyvää ja onnellista uutta vuotta kaikille lukijoillemme parhaassa Seurassa!

Lue myös: Tunnetko hyväntekijän tai arjen sankarin vailla vertaa? Kerro hänestä meille – Seuran toimitus haluaa tukea puurtajia heidän arvokkaassa työssään

X