Suosikki herää henkiin! Lehden sivuilta tutut artistit esiintyvät ja jakavat nimikirjoituksia We Love Festival -tapahtumassa

Helsingin Suvilahdessa järjestetään Suosikki Lounge 27.–28. heinäkuuta. Silloin muistetaan myös Suosikin pitkäaikaisinta päätoimittajaa Jyrki Hämäläistä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Suosikki Loungessa vierailee Hurriganesin laulaja-rumpali Remu Aaltonen sekä monet muut lehdestä tutut artistit.

Helsingin Suvilahdessa järjestetään Suosikki Lounge 27.–28. heinäkuuta. Silloin muistetaan myös Suosikin pitkäaikaisinta päätoimittajaa Jyrki Hämäläistä.
Teksti:
Lotta Sillanmäki

We love Festival kunnioittaa suomalaiseen populaarikulttuurin vahvasti vaikuttanutta lehtibrändiä.

Suosikki-lehdelle omistettu Lounge pystytetään Helsingin Suvilahteen heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 27.–28.7.

Loungessa vierailee myös Suosikin tekijöitä

Tapahtumassa Jusu Lounelan haastateltavaksi saapuu lehden avulla suosiotaan kasvattaneita artisteja, kuten Dingon keulakuva Neumann, Movetron, Raptori, viimeisen keikkansa tekevä Nylon Beat ja Hurriganes-legenda Remu Aaltonen.

Haastatteluiden jälkeen artistit jakavat nimikirjoituksia.

Suosikki-lehden taustajoukoista Loungessa vierailevat päätoimittajat Ville Kormilainen ja Elli Mäkilä, lehdessä 20 vuotta toimittajana, toimitussihteerinä ja -päällikkönä työskennellyt Elina Orma sekä toimituspäällikkö Marko Lysmä, joka on edesmenneen päätoimittajan Isto Lysmän (päätoimittajana 1963–1968) poika.

Lehden tekijöiden ja artistien haastatteluiden ohella Loungessa muistellaan Suosikin pitkäaikaisinta päätoimittajaa Jyrki Hämäläistä, joka kuoli 2008. Tapahtumassa esitetään hänen vanhoja haastattelupätkiään eri tv-ohjelmista. Hämäläinen oli Suosikin päätoimittaja 1968–2003.

Loungen artistivieraista Movetron, Raptori ja Nylon Beat esiintyvät myös festivaalin konserttilavalla.

Suomalaisten artistien lisäksi We Love Festivalissa esiintyy 1990- ja 2000-luvulla suosittuja tähtiä, kuten ruotsalaisyhtyeet E-Type ja The Basshunter sekä saksalainen The Baseballs.

Koko artistikattauksen ja We Love Festivalin ohjelman löydät tapahtuman verkkosivuilta.

Teinien suosikki viiden vuosikymmenen ajan

Suosikki on pisimpään Suomessa ilmestynyt nuortenlehti. Musiikkipainotteista lehteä julkaistiin vuosina 1961–2012.

Huippuvuosinaan 1980-luvulla lehden levikki oli jopa 175 000.

”Meille on ollut ilo ja kunnia herättää yksi menneiden vuosien suurimmista brändeistämme eloon festivaalien ajaksi”, Otavamedian julkaisujohtaja Katriina Kaarre sanoo tapahtuman tiedotteessa.

Viimeisinä vuosina suosio alkoi laskea ja lehden kustantaminen lopetettiin, koska se oli kannattamaton.

Ville Kormilainen kertoi Iltalehdessä, että lopettamispäätös oli raskas, sillä Suosikki oli osa lähes jokaisen suomalaisen teini-ikää 1960-luvulta eteenpäin.

Viimeinen Suosikki ilmestyi joulukuussa 2012.

 

Otavamedia kustansi Suosikkia 1988–2012. Seura on yksi Otavamedian lehdistä.

X