Vesa-Matti Loiri suree poikansa Joonaksen kuolemaa – koki isänä jo toisen tragedian

Musiikkivideo-ohjaaja, tuottaja-muusikko Joonas Loiri on kuollut 37-vuotiaana.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Joonas Loiri kuoli 37-vuotiaana. Isänä Vesa-Matti Loiri kohtasi jo toisen tragediansa menettäessään nyt toisensa poikansa.

Musiikkivideo-ohjaaja, tuottaja-muusikko Joonas Loiri on kuollut 37-vuotiaana.
(Päivitetty: )
Teksti:
Anu Vaskimo

Vesa-Matti Loirin poika, Joonas Loiri on kuollut vain 37-vuotiaana.

Vuonna 1982 syntynyt Joonas Loiri oli viihdetaiteilijan toiseksi vanhin poika, joka syntyi avioliitosta Riitta Loirin kanssa.

Vesa-Matti Loiri ilmaisi surunsa jakamalla keskiviikkoiltana koskettavasti lapsuuskuvan pyöräilevästä Joonaksesta ja itsestään sydämen kera Facebook-sivuillaan.

Muusikin moniammattilainen julkaisi vasta ensimmäisen ep-levynsä

Joonas Loiri teki myös uransa viihteen parissa. Hän työskenteli muusikkona, tuottajana sekä musiikkivideoiden ohjaajana. Työ vei hänet ulkomaille jo parikymppisenä, sillä hän halusi elää ja työskennellä ilman isänsä tunnetun nimen tuomaa viittaa.

Joonas L oli hänen artistinimensä. Hänen ensimmäinen Kinky Panda -ep-levy julkaistiin vain kaksi kuukautta sitten maaliskuussa. Levyllä oli mukana mukana tunnettuja artisteja, kuten Hollen ja Mihail Popoviciu.

Isä-poika suhde ei ollut helppo

Vesa-Matti Loiri on neljän pojan ja yhden tyttären isä. Vasta viime vuosina hänen suhteensa Joonaksen kanssa parani. He eivät olleet vuosiin puheväleissä, mutta suhde korjaantui heidän lähdettyään yhteiselle matkalle ja puhuttuaan välinsä selviksi.

Julkisuudessa Loirit kertoivat yhdessä suhteestaan Harkimot-ohjelmassa, jonka avausjaksossa he vierailivat lokakuussa 2017.

Ohjelmassa Vesa-Matti Loiri pyysi julkisesti Joonakselta anteeksi sitä, ettei ollut riittävästi läsnä tämän ollessa lapsi, vaan keskittyi enemmän uraansa.

Esikoinen menehtyi vuonna 1994

Vesa-Matti Loiri menetti 21-vuotiaan esikoisensa Janin auto-onnettomuudessa vuonna 1994. Tätä ennen vuonna 1977 oli traagisessa auto-onnettomuudessa menehtynyt Loirin Mona-vaimo pariskunnan esikoisen ollessa vain nelivuotias.

Seuran haastattelussa Vesa-Matti Loiri kertoi vuonna 2010, miten Jani-pojan muisto vain vahvistuu Inarinjärvellä. Siellä hänelle mieleen tulevat yhteiset Lapin pilkkiretket, kun poika oli pieni.

”Elämäni ei ole ollut tasaista. En ole katkera, mutta pitkää onnellista jaksoa ei elämässäni ole koskaan ollut”, Loiri kertoi Seuran haastattelussa vuonna 2016.

Usein paras lääke suruihin on ollut Loirille työ – ei kuitenkaan niin, että surut olisi hukutettu määrättömän työtaakan alle.

”Jokin ihme taito mulla on ollut paikata itseäni työllä, se on aina helpottanut.”

X