Vetohuijari Perumalin säilöönottoa jatkettiin taas

Kuukausia jatkunut juridinen pallottelu maailman tunnetuimpiin sopupelijärjestäjiin kuuluvan Wilson Raj Perumalin kohtalosta jatkuu edelleen. Helsingin käräjäokeus päätti tänään jatkaa singaporelaisen Perumalin säilöönottoa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Wilson Raj Perumal saapuu Rovaniemen hovioikeuteen 31. tammikuuta 2012. Kuva: Jouni Kela/ Lehtikuva

Kuukausia jatkunut juridinen pallottelu maailman tunnetuimpiin sopupelijärjestäjiin kuuluvan Wilson Raj Perumalin kohtalosta jatkuu edelleen. Helsingin käräjäokeus päätti tänään jatkaa singaporelaisen Perumalin säilöönottoa.
Teksti:
Matti Rämö

Asia palaa käsittelyyn kahden viikon kuluessa. Perumal odottaa uutta käsittelyä Helsingin Metsälässä olevassa säilööottoyksikössä.

Tiedot vahvistetaan Seuralle Helsingin käräjäoikeudesta. 

Suomeen väärällä passilla matkustanut Perumal sai 28.toukokuuta kolmen kuukauden ehdollisen vankeustuomion väärennöksistä ja valtionrajarikoksista. Maahanmuuttovirasto päätti 13.toukokuuta käännyttää Perumalin Singaporeen tai Unkariin ja määräsi samalla hänelle viiden vuoden maahantulokiellon Suomeen.

Lopullisen käännytyspäätöksen tekemistä on viivästyttänyt se, että Perumalin oleskelulupa Unkarissa on  vanhentunut. Unkarin halukkuutta ottaa Perumal vastaan on tiedusteltu erikseen.

Helsingin käräjäoikeuden asiakirjojen mukaan Perumal haluaa palata Unkariin, jossa hänellä on avovaimo ja kaksi tänä vuonna syntynyttä lasta.

Perumal sai Suomessa Veikkausliigan sopupeleihin liittyvän kahden vuoden ehdottoman vankeustuomion heinäkuussa 2011. Kesästä 2012 lähtien hän on ollut Unkarissa kotiarestissa ja auttanut paikallista poliisia manipuloitujen ottelujen tutkimisessa. 

Perumal palasi Suomeen tänä keväänä 16. huhtikuuta, jolloin poliisi otti hänet kiinni Singaporen kansainvälisen etsintäkuulutuksen nojalla.

Perumalin alun perin etsintäkuuluttaneet singaporelaisviranomaiset vaativat tätä luovutettavaksi. Luovutus kuitenkin tyssäsi kun singaporelaiset eivät esittäneet luovutuspyyntöä 30 päivän määräajassa. Suomella ja Singaporella ei ole luovutussopimusta.

Seuraavaksi Singaporelaiset vaativat Perumalin karkottamista.

”Singapore on lähettänyt Suomelle diplomaattisen nootin, jossa vaaditaan Perumalin karkottamista sinne. Karkottaminen on juridisesti eri asia kuin luovuttaminen. Karkottamista perustellaan sillä, ettei Perumalilla ole laillisia matkustusasiakirjoja” oikeusministeriön hallitusneuvos Juhani Korhonen kertoi Seurassa 24/2014.

Perumalin säilöönotosta tehtiin edelliset päätökset 9.5. Vantaan käräjäoikeudessa ja 22.5. sekä 5.6. Helsingin käräjäoikeudessa.

X