(Päivitetty: )
Teksti:
Markku Kuisma

Olemme erikoista väkeä. Sanomme, ettemme osaa myydä, ja silti tiedämme, että Suomi vaurastuu viennillä. Kuka ne tavarat täältä maailmalle hakee ja vielä maksaakin, jos niitä ei joku myy?

Myyjä oli ainakin takavuosina juuri se suomalainen vientimies, joka kaupitteli Suomea maailmankartalle. Tennissukat jalassa mentiin, vaikka entinen missi pilkkasi. Mutta ehkä vain missi ostaisi satojen miljoonien eurojen paperikoneen siksi, että myyjä on muodikkaasti pukeutunut.

Missin logiikka on sittemmin voittanut. Nyt ei tähdätä tennissukkiin, vaan varaudumme Venäjän vaalivaikuttamiseen. Upea idea. Tehtävää hoitaa erityinen turvallisuuskomitea, joka avustaa hallitusta. Se on ylin kokonaisturvallisuuttamme tarkasteleva asiantuntijaelin ja toimii puolustusministeriön yhteydessä

Puheista päätellen kyse on pikkupojista hiekkalaatikossa. Täytyyhän sitä näyttää, kun informaatiosotureitakin on kurssitettu uudessa isäntämaassa valtameren takana.

Äkkinäinen kuvittelisi komiteaa huolestuttavan, etteivät ylihintaiset hävittäjämme nouse taivaalle, ellei isäntämaa anna lupaa. Onneksi Yhdysvaltoja johtaa vakaat miehet, jotka osaavat päättää puolestamme. Venäjän valitsemiahan he ovat, meille on kerrottu, mutta silti isäntämaamme isäntiä.

Jos uskallat epäillä komitean viisauksia, se leimaa sinut vaikuttaja-agentiksi tai osaksi Venäjän suurlähettilään konspiraatiokudelmaa, joka on aktivoitu hoitamaan Kremlille mieluinen presidentti Suomelle.

Ketähän ehdokkaista komitea tarkoittaa?

Sauli Niinistöä? Hänhän on rikkonut hyvän lännen yhteisrintamaa tapaamalla pahan Venäjän valtiojohtoa. Siitä Moskova palkitsee, se on selvä. Niinistö on sitä paitsi kokoomuksen kandidaatti, ja kokoomus on tunnetusti Venäjän valtapuolueen sisarpuolue.

Kremlillä on kova homma edessä.  Niinistön kannatus on pohjoiskorealaista tasoa, mutta mitä vain voi tapahtua. Onneksi meillä on komiteamme suojelemassa syvää untamme. Se valvoo juuri sinua, ettet syyllisty “kansan jakamiseen, epäluottamuksen kylvämiseen ja yhtenäisyyden saavuttamisen ehkäisemiseen”. Sitaattia ei ole repäisty stalinistisista ideologisen sodankäynnin direktiiveistä. Hienoudesta vastaavat turvallisuuskomiteamme asiantuntija-agentit.

Pitkälle on päästy poliittisten järjestelmien yhdenmukaistamisessa. Demokratiakin oli ja meni?

Satiiria on turha ryhtyä kirjoittamaan. Velikullat tekevät sen itse. Muista olla samaa mieltä.

X