Kiinalainen horoskooppi 2022 – Katso, mitä Tiikerin vuosi lupaa juuri sinun eläinmerkillesi!

Kiinalaisen horoskoopin mukaan Tiikerin vuosi 2022 tulee olemaan täynnä muutoksia ja monet pitkäaikaiset haaveet saavat täyttymyksensä. Ota selvää, mikä olet kiinalaisessa horoskoopissa ja lue ennustus 1.2. alkavalle Tiikerin vuodelle!

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tiikerin vuosi alkaa. Kiinalainen horoskooppi määräytyy syntymävuoden mukaan kiinalaista kuukalenteria noudattaen.

Kiinalaisen horoskoopin mukaan Tiikerin vuosi 2022 tulee olemaan täynnä muutoksia ja monet pitkäaikaiset haaveet saavat täyttymyksensä. Ota selvää, mikä olet kiinalaisessa horoskoopissa ja lue ennustus 1.2. alkavalle Tiikerin vuodelle!
(Päivitetty: )
Teksti: Seuran toimitus

Kiinalainen horoskooppi pitää sisällään 12 tähtimerkkiä. Kun vuonna 2021 kiinalaista horoskooppia hallitsi työteliäs ja vakaa Härkä, vuonna 2022 valtaan nouseva Tiikeri on monin tavoin sen vastakohta: dynaaminen ja helposti innostuva hetkessä eläjä.

Monelle tähtitaivaan eläinmerkeistä on varattuna yllätyksiä ja muutoksia arkeen. Tiikeri tunnetaan vahvasta oikeudentajustaan ja tinkimättömyydestään. Vuonna 2022 rakkaudessa ja työrintamalla keskitytäänkin olennaiseen, ja moni toissijainen projekti saa väistyä hetkeksi syrjään odottamaan.

Mikä on sinun horoskooppieläimesi?

Tiikerin vuonna 2022 saamme todennäköisesti kuulla uutisia uusista innovaatioista ja edistysaskeleista niin lääketieteen kuin tekniikan tutkimusaloilla.

Kiinalaisessa horoskoopissa syntymävuodella on merkitystä, mutta eläinmerkki määräytyy lopullisesti kiinalaisen kuukalenterin mukaan. Mikäli syntymäpäiväsi osuu vuoden alkuun, oman horoskooppieläimen hakemisessa kannattaa olla tarkkana.

Tätä on luvassa kiinalaisessa horoskoopissa Tiikerin vuonna 2022:

Kiinalainen horoskooppi 2022: rotta

Kiinalainen horoskooppi 2022 – Rotta.  © istock

Rotta – Syntymävuodet: 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008

Neuvo vuodelle 2022:
Vaikka tänä vuonna onni ei aina tunnukaan olevan myötä, uskomalla itseesi selviät tilanteesta kuin tilanteesta.

Rotta, kiinalaisen horoskoopin eläinmerkeistä ensimmäinen, hyötyy Tiikerin vuonna erityisesti luontaisesta kyvystään sopeutua muutoksiin.

Nopealiikkeisen ja malttamattoman Rotan on nyt syytä harjoittaa malttia toimissaan, minkä vuoksi Tiikerin valtakaudet eivät koskaan ole olleet Rotalle mikään varsinainen huviretki. Joinakin hetkinä onni tuntuu kiertävän Rottan kaukaa, mutta jokaisessa kriisissä piilee mahdollisuus itsensä kehittämiseen – tämä on asia, joka Rotan kannattaa pitää mielessä.

Tiikerin vuonna Rotan elämään mahtuu myös yksinäisiä ajanjaksoja, mutta näissä hetkissä apua ja henkistä tukea on luvassa ystäväpiiristä. Mitä tahansa Rotan elämässä tapahtuukin, nyt ei tulisi tehdä tärkeitä päätöksiä, jotka ovat ristiriidassa oman arvomaailman kanssa. Rotan kannattaa vetää henkeä ja tarkastella kulloinkin nousevaa tilannetta rauhassa, sillä syytä paniikkiin ei ole.

Rakkaudessa ei Rotalle ole odotettavissa suuria muutoksia. Nyt olisikin hyvä aika keskittyä nykyisen suhteen hoitamiseen ja raivata yhteiselle ajanvietolle aikaisempaa enemmän tilaa kalenterista.

Elokuussa Rotan yksinäiset hetket vaihtuvat vilkkaaseen sosialisointiin kalenterin täyttyessä tapaamisista.

Rotan pisteet vuodelle 2022:  3,5/5

Kiinalainen horoskooppi 2022: Härkä

Kiinalainen horoskooppi 2022 – Härkä. © iStock

Härkä – Syntymävuodet: 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009

Neuvo vuodelle 2022:
Kun noudatat kaikissa toimissasi järjestystä ja itsekuria, menestys seuraa kannoillasi.

Tiikerin valtakaudella kärsivällisenä ja ahkerana tunnetun Härän yksi tärkeimmistä tehtävistä on löytää vastauksia erityisesti kysymyksiin, jotka avaavat ovia työelämässä.

Härältä vaaditaankin nyt turhien asioiden karsimista ja keskittymistä olennaiseen, mikä ei pitäisi olla mahdottomuus – Härkä on saanut syntymälahjanaan erinomaiset kyvyt johtaa itseään ja edetä asioissaan johdonmukaisesti.

Kuluvana vuonna Härän kannattaa myös satsata niihin valintoihin arjessa, jotka johtavat parempaan tasapainoon ammatillisen uran ja perheen välillä. Rakkauselämässä ei ole odotettavissa suuria kipinöitä joskaan ei kriisejäkään.

Aivan kuten Rotan, myös Härän on Tiikerin hallintakaudella syytä noudattaa erityistä varovaisuutta ja itsehillintää satunnaisten karikoiden välttämiseksi. Härän merkin alla syntyneet sopeutuvat yleensä  varsin hyvin muuttuviin olosuhteisiin, ja pulmatilanteet ratkennevat lopulta suotuisasti.

Tiikerin intohimo heijastelee myös Härän kuluvaan vuoteen ripauksena mielenkiintoa: Tulevana ajanjaksona Härälle avautuu mahdollisuus arvioida uusiksi omat todelliset intohimot ja pyrkimykset omassa elämässään. Näitä asioita tavoitellessaan Härän kannattaa muistaa pitää huolta myös terveydestään jättää aikaa myös hauskanpidolle. Mikäli lääkärintarkastuksesta on kulunut pidemmän aikaa, tänä vuonna sellaiseen on syytä varata aika.

Erityisesti kesä- ja heinäkuussa Härän kannattaa olla maltillinen rahankäytössään. Mikäli Härkä mielii tehdä suurempia investointeja, ne kannattaa ajoittaa alku- tai loppuvuoteen.

Härän pisteet vuodelle 2022: 4/5

Kiinalainen horoskooppi 2022: Tiikeri

Kiinalainen horoskooppi 2022 – Tiikeri.  © iStock

Tiikeri – Syntymävuodet: 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010

Neuvo vuodelle 2022:
Ajattele ennen kuin puhut ja perusta päätöksesi huolelliseen harkintaan.

Tiikerin vuosi tarjoaa hallitsevan merkin alla syntyneille ajanjakson, jossa vaihtelevat niin menestyksen hetket kuin satunnaiset kompastelutkin. Mitä tulee hyvän itsetunnon omaavan Tiikerin työhön ja uraan, nyt kannattaa erityisesti pitää huoli oman maineen säilymisestä tahrattomana. Voimastaan ja rohkeudestaan tunnetun Tiikerin ympärillä pyörii monenlaista kilpailijaa, jotka mielellään haluaisivat syrjäyttää tämän vallasta.

Tulevana vuonna Tiikerin tulee olla valmis uhraamaan aikaansa työelämän verkostojen järjestämiseksi uudelleen. Vaivannäkö voi kuitenkin osoittautua kannattavaksi ja johtaa hedelmällisiin kontakteihin, jotka tukevat Tiikeriä tämän uralla ja auttavat näkemään ne siirrot, jotka vievät eteenpäin.

Tiikerin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota hyvään taloudenhoitoon, jotta oikean hetken tullen on mahdollista tarttua haasteisiin ja tilaisuuksiin. Vaikka tarjoukset vaikuttaisivatkin houkuttelevilta, niihin Tiikerin ei tule kuitenkaan rynnätä suin päin. Mitä riskialttiimpi sitoumus, sitä enemmän on noudatettava varovaisuutta.

Sama koskee perusluonteeltaan varsin itsenäisen Tiikerin rakkauselämää; nyt ei ole aika tehdä äkkiliikkeitä, kuten rynnätä suin päin rakkauden perässä kauas kotikonnuilta. Toisaalta, jos Tiikeri huomaa tehneensä virheliikkeen, sillä on ihailtava kyky ponnahtaa sulavasti korkealle ja kauas umpikujaksikin osoittautuneesta elämäntilanteesta.

Rakkautta elämäänsä etsivän Tiikerin kannattaa olla liikkeellä erityisesti helmikuussa ja marraskuussa.

Tiikerin pisteet vuodelle 2022: 3/5

Kiinalainen horoskooppi 2022 – Jänis.

Kiinalainen horoskooppi 2022 – Jänis.

Jänis – Syntymävuodet: 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011

Neuvo vuodelle 2022:
Ole avoin henkisyydelle ja tavoittele mielenrauhaa.

Älykäs ja realistinen Jänis voi Tiikerin vuonna onnitella itseään – takana ovat työntäyteiset ja haastavat ajat, ja herkkäluontoisen Jäniksen on lupa odottaa onnea. Jos aikaisemmin raha ja menestys ovat tuntuneetkin kiertävän Jäniksen kauempaa, nyt luvassa näyttäisi olevan myötätuulta.

Dynaamisen ja impulsiivisen Tiikerin valtikan alla Jänis voi varautua erityisesti työtä ja rahatilannetta koskeviin muutoksiin. Seuraavien kuukausien aikana Jänistä voi hyvinkin odottaa löytävänsä itsensä uudesta työpaikasta tai solmimassa kiinteistökauppoja.

Taloudenhoidossa ja investoinneissaan Jäniksen kannattaakin nyt harkita kääntymistä asiantuntijoiden puoleen. Näin Jäniksen ei tarvitse tehdä päätöksiä arvailujen perusteella saadakseen ahkerasti tienaamilleen rahoilleen parhaan vastineen.

Mihin tahansa Jänis ryhtyykin Tiikerin vuonna 2022, nyt ei kannata harhautua tarkastelemaan asioita ja olosuhteita pintapuolisesti. Tärkeintä on pureutua jokaisessa asiassa ja päätöksessä suoraan ytimeen.

Tänä vuonna Jäniksen on aika lakata laiminlyömästä itseään ja varata hetkiä hemmottelulle. Moni Jänis voi ensimmäistä kertaa elämässään kokea henkistä heräämistä, mikä vaikuttaa myös päätösten tekemiseen. Kaikki kutenkin valmistaa Jänistä vastaanottamaan hallitsijan valtikan vuodelle 2023.

Erityisen otollista aikaa Jänikselle on vuoden 2022 loppukesä ja alkusyksy. Rakkaudessa paras neuvo on välttää liikaa flirttailua, mikä voi johtaa vaarallisiin romansseihin.

Jäniksen pisteet vuodelle 2022: 4,5/5

Kiinalainen horoskooppi 2022 – Lohikäärme.

Kiinalainen horoskooppi 2022 – Lohikäärme. © iStock

Lohikäärme – Syntymävuodet: 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012

Neuvo vuodelle 2022:
Pidä erityistä huolta terveydestäsi ja huolehdi, että lääkärikäyntisi ovat ajan tasalla.

Karismastaan tunnetun Lohikäärmeen kannattaa Tiikerin vuonna tarttua alusta alkaen toimeen tarmokkaasti. Näin hiukan yllättäenkin avautuvat mahdollisuudet eivät livahda kynsistä. Kevään kynnyksellä Lohikäärme voi odottaa uusia ansaintamahdollisuuksia, jotka voivat heittää arjen aikataulut uusiksi. Mikäli näin käy, Lohikäärme hyötyy luontaisesta terävästä ajattelustaan ja idearikkaudestaan, joita se voi hyödyntää niin omassa työssä kuin ympärillä olevien kollegoiden ja ystävien sparraamisessa.

Yleisesti ottaen Tiikerin vuosi sujuu Lohikäärmeeltä myötätuulessa, ja optimistisena kannattaa nyt pysyäkin – tänä vuonna sillä on erityisen suuri vaikutus myös ympärillä oleviin ihmisiin.

Tiikerin impulsiivisuus ja muutoshakuisuus heijastuvat myös Lohikäärmeen kuluvaan vuoteen. Odotettavissa on uraan liittyviä muutoksia. Parisuhteessa olevalle Lohikäärmeelle tilaisuus voi tarjoutua puolison kautta. Lohikäärmeen kannattaakin kuunnella partneriaan herkällä korvalla esimerkiksi silloin, jos ilmassa on muuttohaluja. Tämä voi koitua myös Lohikäärmeen parhaaksi.

Mitä tulee rakkauteen, Lohikäärmeen ei kannata pidätellä henkeään. Tänä vuonna tunteet eivät todennäköisesti tule roihuamaan voimakkaina. Paras aika treffailuun on vasta vuoden lopulla.

Tiikerin vuonna Lohikäärmeen pahin vihollinen on stressi. Parhaiten Lohikäärme voi edistää hyvinvointiaan luopumalla viimeinkin terveyteensä haitallisesti vaikuttavista paheistaan.

Erityisesti ajanjakso syyskuusta joulukuuhun tuo Lohikäärmeen talouteen myötätuulta.

Lohikäärmeen pisteet vuodelle 2022: 3,5/5

Kiinalainen horoskooppi 2022 – Käärme.

Kiinalainen horoskooppi 2022 – Käärme. © iStock

Käärme – Syntymävuodet: 1953, 1985, 1977, 1989, 2001, 2013

Neuvo vuodelle 2022:
Kuuntele neuvonantajien sanoja herkällä korvalla äläkä anna itsepäisyytesi muodostua menestyksen esteeksi. 

Eläintaivaan kuudennelta merkiltä, hurmaustaidoistaan ja älystään tunnetulta Käärmeeltä, Tiikerin vuosi 2022 vaatii aiempaa enemmän varovaisuutta ja tasapainoilua. Tiikerin lailla myös Käärmeen tulee vartioida mainettaan jämäköin ottein. Kuluva vuosi ei ole paras ajankohta hypätä tyystin uusiin työkuvioihin. Maltti on nyt valttia, ja nopeiden palkintojen sijaan kannattaa tavoitella pidemmän aikavälin voittoja.

Erityisen tarkkaan Käärmeen tulee olla rahan lainaamisessa muille. Voitot ja tuotot ovat Tiikerin vuonna tiukassa.

Mikäli Käärmeellä ei ole ollut tapana avautua asioistaan parisuhteessa, viimeistään nyt on sen aika – Käärmeen tulee pitää omalta osaltaan huoli siitä, että tunnelma perheessä ja parisuhteessa ei laske pakkasen puolelle. Tänä vuonna on tärkeää, että kahdenkeskiselle ajanvietolle löytyy parisuhteessa aiempaa enemmän tilaisuuksia.

Vaikka Tiikerin vuosi ei välttämättä kohtele Käärmettä silkkihansikkain, se tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden Käärmeelle tutustua itseensä paremmin. Tulevana ajanjaksona Käärme tekee viisaasti, jos se kiinnittää erityistä huomiota omaan henkiseen hyvinvointiin ja kuuntelee kehon viestejä. Tämä auttaa Käärmettä kiertämään turhat sairastumiset kaukaa.

Rakkaudessa onnea on luvassa erityisesti huhti- ja toukokuussa. Tuolloin Käärmeen elämään saattaa hyvinkin astua loppuelämän sielunkumppani.

Käärmeen pisteet vuodelle 2022: 2,5/5

Kiinalainen horoskooppi 2022 – Hevonen.

Kiinalainen horoskooppi 2022 – Hevonen. © iStock

Hevonen – Syntymävuodet: 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014

Neuvo vuodelle 2022:
Selviät ajanjaksosta loistavasti, kunhan vain muistat suhtautua vaikeuksiinkin myönteisesti ja maltillisesti.

Tiikerin vuosi tuo tuo mukanaan hyvää luonnostaan hyväntuuliselle ja helposti ihmisistä ja asioista innostuvalle Hevoselle. Tänä vuonna asiat sujunevat suorastaan onnellisten tähtien alla. Ja vaikka Hevosenkin elämässä saattavatkin puhaltaa muutosten tuulet, ne ovat lähtökohtaisesti varsin suotuisia.

Tiikerin vuonna Hevosen on vihdoin aika laittaa unelmat rohkeasti täytäntöön, sillä monet niistä tulevat menemään maaliin menestyksekkäästi. Myös työelämässä on lupa odottaa ylennystä tai etenemistä muulla tavoin. Hevonen saa löytää uutta virtaa ja nautintoa omaan työntekoonsa, kiitos kollegoiden kesken vallitsevan yhteisymmärryksen, tasapainon ja hyvän energian.

Vuosi 2022 tarjoilee Hevoselle kauan odotettua ja kaivattua rakkautta. Sitä tuntuu pian satavan useilta eri tahoilta ja monenlaisin tavoin. Hevosen kannattaakin olla nyt kuulolla ja etsiä tilaisuuksia vastaanottaa muiden osoittamaa rakkautta, välittämistä ja myötätuntoa.

Erityisesti naispuolisille Hevosen vuonna syntyneille kuluva vuosi on suotuisa romanttisten suhteiden solmimiselle.

Tänä vuonna Hevosen kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti ruokavalioonsa. Vaikka hallitseva Tiikeri tiedetään lihansyöjäksi, Hevosen tulisi nyt lisätä erityisesti kasvisten määrää omalla lautasellaan.

Erityisesti maaliskuun ja heinäkuun välisenä aikana Hevoselle tarjoutuu mahdollisuuksia parantaa omaa taloudellista tilannettaan.

Hevosen pisteet vuodelle 2022: 5/5

Kiinalainen horoskooppi 2022 – Vuohi.

Kiinalainen horoskooppi 2022 – Vuohi.

Vuohi – Syntymävuodet: 1955, 1967,1979, 1991, 2003, 2015

Neuvo vuodelle 2022:
Ole itsellesi lempeä ja muista, että nyt on aika nauttia hyvien töittesi hedelmistä.

Mitä työelämään tai rakkauteen tulee, Tiikerin vuosi on tasaiselle ja rauhalliselle Vuohelle varsin suosiollinen. Vihdoin on lupa odottaa ylennystä tai palkankorotusta. Tiikerin valtakaudella Vuohelle saattaa tarjoutua mahdollisuus tuhlata rahojaan myös satunnaisiin heräteostoksiin. Tärkeää on kuitenkin muistaa pitää jalat maassa, jatkaa uurastamista ja keskittyä hoitamaan raha-asiat mahdollisimman hyvin.

Tänä vuonna Vuohi saa niittää sitä hyvää, mitä on aikaisemmin kylvänyt ympärilleen. Mikäli Vuohi mielii aloittaa jotakin uutta työurallaan, tähän on tarjolla tukea ystäviltä ja kollegoilta, joita se on auttanut aiemmin. Rakkausrintamallakaan ei ole syytä odottaa takaiskuja. Vuohen kannattaa kuitenkin muistaa, että merkityksellisten suhteiden rakentuminen vie aikaa eikä sydämen asioissa kannata nyt hätäillä.

Tiikerin vuonna Vuohella on mahdollisuus sukeltaa ihmissuhteissaan aiempaa syvemmälle. Monet seurustelusuhteet etenevätkin kosintaan ja moni pidempään parisuhteessa elänyt Vuohi alkaa tuntea kaipuuta oman jälkeläisen hankkimiseen.

Tiigerin energia heijastelee tänä vuonna myös kohteliaaseen ja ujoksikin tiedettyyn Vuoheen, joka saattaa itsestään esille aiempaa sosiaalisemman puolen. Suosion ja vetovoiman lisääntyessä Vuohesta saattaa ajoittain tuntua siltä kuin jokainen vastaantulija haluaisi kuulua sen ystäväpiiriin. Tämä Vuohen kannattaa käyttää hyödykseen myös työelämän verkostoja muodostaessaan.

Erityisen suotuisia Vuohelle ovat kiinalaisen kalenterivuoden tammi-, huhti- ja joulukuu. Terveyttä on syytä vaalia erityisesti vuoden lopussa.

Vuohen pisteet vuodelle 2022: 4,5/5

Kiinalainen horoskooppi 2022 – Apina.

Kiinalainen horoskooppi 2022 – Apina. © iStock

Apina – Syntymävuodet: 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016

Neuvo vuodelle 2022:
Hyväksy nöyrästi muutokset elämässäsi ja harkitse myös varasuunnitelmien laatimista alkavalle ajanjaksolle.

Apinan vuonna syntyneet eivät todennäköisesti jää kaipaamaan kuluvaa Tiikerin vuotta. Tällä ajanjaksolla itsevarmuudestaan tunnettu Apina joutuu taistelemaan tärkeiksi katsomiensa asioiden puolesta. Samalla vuosi tarjoaa mahdollisuuden kasvuun ja uudenlaisen rohkeuden löytämiseen, mikä Apinan kannattaa pitää mielessä.

Tavallisesti energinen Apina voi kokea kuluvana vuonna epätyypillistä väsymystä jopa rutiininomaisissa työtehtävissä suorittaessaan. Ajoittain Apinasta voi jopa tuntua siltä kuin joku heittelisi kapuloita rattaisiin ja työpäivätkin venyvät helposti ylitöiden puolelle.

Tänäkään ajanjaksona Apina ei kuitenkaan kannata heittää kirvestä kaivoon. Nyt on hyvä aika suunnata voimat olennaisiin asioihin ja säilyttää myönteinen suhtautuminen elämään. Erityisen tärkeää Apinalle on pysytellä kaukana turhista riidoista ja esittää asiansa ystävällisesti silloinkin, kun riitatilanteita ei pysty väistämään.

Lopussa kiitos seisoo eikä ahkeroiminen johda umpikujaan. Tämä saa Apinakin huomata, kun Tiikerin vuosi lähenee loppuaan ja näkymät omassa elämässä alkavat avartua.

Jos kuluvana vuonna Apina ei porskutakaan eteenpäin työssään, rakkaudessa voi sen sijaan onnistaa. Vaihtelunhaluisen Tiikerin vuonna Apina saattaa löytää itsensä kaukosuhteesta, jolla on kuitenkin hyvät edellytykset osoittautua sangen toimivaksi. Hyvää energiaa Apinan elämään voi myös tuoda pidempiaikaisen liitton virallistaminen.

Kuluvan vuoden aikana Apinan kannattaa olla tarkkana siitä, että yöuni on riittävää. Lisäksi liikenteessä tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

Tiikerin vuonna 2022 Apinan on lupa odottaa hyvää erityisesti heinäkuussa, elokuussa ja lokakuussa.

Apinan pisteet vuodelle 2022: 3/5

Kiinalainen horoskooppi 2022 – Kukko.

Kiinalainen horoskooppi 2022 – Kukko. © iStock

Kukko – Syntymävuodet: 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017

Neuvo vuodelle 2022:
Tänä vuonna on lupa odottaa hyvää ja nauttia elämästä sen kaikilla osa-alueilla.

Tiikerin vuosi 2022 tarjoilee Kukolle varsin mieluisan ajanjakson, ja asiat edistyvät usealla rintamalla. Mikäli Kukko mielii mennä naimisiin tai saada perheenlisäystä, nyt on sen aika. Työelämässä keskittyminen palkitaan ja saavutukset voivat yllättää Kukon itsensäkin.

Kukon vuonna syntyneillä on taito hyppysissään hallita varoja ja omaisuutta. Nyt on erinomainen ajankohta ottaa nämä lahjat käyttöön. Investointeja kannattaa tehdä niin työelämässä kuin henkilökohtaisissa suhteissa.

Tiikerin hallintakaudella Kukon ei kannata odottaa suuria muutoksia rakkauselämäänsä. Monet sinkkuina elävät Kukot eivät todennäköisesti tule kokemaan halukkuutta ryhtyä parisuhteeseen. Sille löytyy myöhemminkin aikaa.

Vaikka onni suosii Kukkoa tänä vuonna, sen on syytä muistaa asettaa rajoja muiden esittämille vaatimuksille. Vaikka ura olisikin nyt nousukiidossa, elämää voi olla syytä yksinkertaistaa ja hidastaa tahtia.

Kukon kohdalla Tiikerin vuotta 2022 siivittävät uudet ideat ja kokoontumiset samanhenkisten ihmisten kanssa. Nyt on aika heittää rohkeasti mielessä muhineet ajatukset ilmoille ja pallotella niitä ystävien ja kollegoiden kanssa. Kukon elämään saattaa myös kävellä tuttavuuksia, jotka avaavat uusia näköaloja tarkastella maailmaa.

Erityisesti maaliskuussa ja elokuussa Kukolle on tarjolla runsaasti tukea ympärillä olevilta ihmisiltä.

Kukon pisteet vuodelle 2022: 4/5

Kiinalainen horoskooppi 2022 – Koira.

Kiinalainen horoskooppi 2022 – Koira. © iStock

Koira – Syntymävuodet: 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018

Neuvo vuodelle 2022:
Uskollinen luonteesi on valttisi. Kun osoitat sitä ympärillä oleville, saat kokea sitä myös omassa elämässäsi.

Maanläheinen ja suojelunhaluinen Koira ja hallitseva Tiikeri ovat aina eläneet keskenään tasapainossa, mikä tuonee helpotusta Koiran taloudelliseen tilanteeseen. Tiikerin vuosi ei kuitenkaan tarjoa Koiralle varsinaisia oikoteitä onneen. Parannusta viime vuoteen on silti odotettavissa.

Vuonna 2022 Koiran on aika vihdoin panostaa niin fyysiseen kuin henkiseen hyvinvointiinsa. Osallistuminen esimerkiksi terveysaiheiseen seminaariin tai retriittiin voisi olla harkinnan arvoinen asia.

Ihmissuhteissaan Koira ei ole viime aikoina ollut mukavuusalueellaan, mutta kuluvana Tiikerin vuonna asioiden voi odottaa selkiytyvän. Tärkeää on nyt muistaa, että kaiken työnteon keskellä kannattaa välillä heittäytyä myös leikkiin. Mikäli mahdollista, Koiran olisi syytä varata aikaa hartaasti odottamalleen lomalle.

Tänä vuonna Koiran ei tarvitse pelätä isojenkaan muutosten vievän kaikkea energiaa. Luottavaisesti Koira voi laskea käsistään ylimääräiset ja raskaat kantamukset sekä aloittaa puhtaalta pöydältä. Toisaalta Koiran on kaiken keskellä syytä muistaa myös olla realistinen suunnitelmissaan eikä nojautua liikaa toiveajatteluun.

Koiran alttius kärsiä erityisesti urheiluvammoista on suurimillaan maaliskuussa, huhtikuussa ja syyskuussa. Muutoin Koira saa kulkea avoimin mielin ja myönteisellä asenteella kohti Tiikerin vuotta ja tarttua sen tuomiin mahdollisuuksiin.

Koiran pisteet vuodelle 2022: 4/5

Kiinalainen horoskooppi 2022 – Sika.

Kiinalainen horoskooppi 2022 – Sika. © iStock

Sika – Syntymävuodet: 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007,2019

Neuvo vuodelle 2022:
Tämä vuosi on otollista aikaa opiskelulle ja itsensä kehittämiselle. Uudet ideat heräävät mieleen kuin itsestään
.

Hyväsydäminen ja vastuuntuntoinen Sika saa nauttia Tiikerin vuonna hyvästä taloudellisesta onnesta. Myös uralle on odotettavissa nostetta. Mikäli Sika saa elantonsa liike-elämästä, ongelmien välttämiseksi asiakkaiden taloudelliset tilanteet kannattaa tarkastaa erityisen huolellisesti.
Kuluvana vuonna Sika tulee saamaan ymmärrystä, mitä ideoita kannattaa juuri nyt kehittää eteenpäin. Niiltä Sian on myös lupa odottaa tuottoa rahakirstuunsa.

Tiikerin vuosi on Sialle otollista aikaa kehittää itseään koulutusten ja kurssien muodossa.

Vuosi 2022 kasvattaa Sian vaikutusvaltaa. Se tarjonnee Sialle myös erinomaiset mahdollisuudet edetä uuteen työpaikkaan. Mikäli näin käy, Sialle ilmestyy pian neuvonantajia ja mentoreita, jotka neuvovat ensiaskelissa uudella polulla. Erityisen tärkeää on, että Sika pysyttelee kaukana juoruilevista kuppikunnista.

Sydämellisiä neuvoja ja ympärillä olevien tukea näyttäisi tulvivan sympaattiselle Sialle kuluvana vuonna. Näitä Sian kannattaa ottaakin vastaaan.

Tiikerin hallitessa eläintaivasta moni Sian vuonna syntynyt saa kokea löytävänsä uuden tarkoituksen elämälleen. Sian on hyvä muistuttaa itseään, että toisten läsnäolo on tärkeä voimavara eikä avun pyytäminen ole heikkouden merkki.

Hallitseva Tiikeri tuo Sian elämään energiaa, joka vahvistaa myös Sian puolustuskykyä sairauksia vastaan.

Erityisen rakkaudentäyteisiä kuukausia ovat heinäkuu ja elokuu.

Sian pisteet vuodelle 2022: 3,5/5

Lue myös: Vuosihoroskooppi 2022 – Arki, raha ja rakkauselämä

Vuosihoroskooppi 2022

Mitä vuosi 2022 tuokaan tullessaan? Lue tähtimerkkisi vuosihoroskooppi. © iStock

Kiinalainen horoskooppi: Vuositaulukko

Kiinalainen horoskooppi − Kiinalaiset eläinmerkit ja luonnekuvaukset

Lähteet: Karmaweather, Yourchineseastrology, Herworld, The Chinese Zodiac.

X