Kiinalainen horoskooppi 2023 – Katso, mitä Jäniksen vuosi lupaa juuri sinun eläinmerkillesi!

Kiinalaisen horoskoopin mukaan Jäniksen vuosi 2023 ennustaa hyvän toivon vuotta. Ota selvää, mikä olet kiinalaisessa horoskoopissa ja lue ennustus 22.1. alkavalle Jäniksen vuodelle!

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kiinalaisen horoskoopin mukaan vuosi 2023 on jäniksen vuosi. Kiinalainen horoskooppi määräytyy syntymävuoden mukaan kiinalaista kuukalenteria noudattaen.

Kiinalaisen horoskoopin mukaan Jäniksen vuosi 2023 ennustaa hyvän toivon vuotta. Ota selvää, mikä olet kiinalaisessa horoskoopissa ja lue ennustus 22.1. alkavalle Jäniksen vuodelle!
(Päivitetty: )
Teksti: Seuran toimitus

Kiinalaista uuttavuotta vietetään tänä vuonna 22. tammikuuta alkaen, jolloin perheet ja ystävät kokoontuvat yhteen juhlimaan kahden viikon ajan valtikan vaihtumista Tiikerin tähtimerkistä Jäniksen merkkiin. Jänis symboloi kiinalaisessa kulttuurissa pitkäikäisyyttä, rauhaa ja menestystä – vuodesta 2023 ennustetaankin hyvän toivon vuotta.

Tämän vuoden hallitsija Jänis edustaa veden elementtiä, mikä heijastelee muihin kiinalaisen taivaan tähtimerkkeihin sisäistä rauhaa ja viisautta päätöksen tekemisissä.

Kiinalaisen horoskoopin mukaan Jäniksen vuosi 2023 tulee olemaan monelle tähtimerkille täynnä muutoksia. Samalla monet pitkäaikaiset haaveet saavat täyttymyksensä. Ota selvää, mikä olet kiinalaisessa horoskoopissa ja lue ennustus 22.1. alkavalle Jäniksen vuodelle!

Mikä on sinun horoskooppieläimesi?

Kiinalaisessa horoskoopissa syntymävuodella on merkitystä, mutta eläinmerkki määräytyy lopullisesti kiinalaisen kuukalenterin mukaan. Mikäli syntymäpäiväsi osuu vuoden alkuun, oman horoskooppieläimen hakemisessa kannattaa olla tarkkana.

Lue kiinalainen horoskooppi – Tällainen on tähtimerkkisi Jäniksen vuosi 2023:

Kiinalainen horoskooppi 2023 – Rotta.

Kiinalainen horoskooppi 2023 – Rotta. © iStock

Rotta – Syntymävuodet: 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008

Neuvo vuodelle 2023: ”Anna kärsivällisyyden kulkea edelläsi.”

Ensimmäinen kiinalaisen horoskoopin eläinmerkeistä on eloisa Rotta, jolle Jäniksen vuosi tarjoaa runsaasti niin onnekkaita kohtaamisia kuin vaarallisia houkutuksia.

Jäniksen vuonna 2023 Rotan tähti on nousussa sosiaalisissa ympyröissä, joka saa Rotan kohisemaan entistäkin enemmän elinvoimaa ja energiaa. Työelämässäkin on lupa nauttia saavutuksista. Nykyisessä työssään Rotta luonnostaan älykkäänä ongelmanratkaisijana kivunnee vauhdilla ylöspäin hierarkian tikapuilla. Mikäli Rotta mielii vaihtaa uuteen toimeen, kuluvana vuonna tuulet siihen ovat suotuisat. Rohkeita askeleita kannattaa ottaa myös palkankorotukseen liittyvissä keskusteluissa.

Rauhaa rakastavan hallitsijan Jäniksen vuonna Rotan suhteet läheisiin ihmisiin vahvistuvat ja parantuvat. Kärsivällisyys on silti nopealiikkeiselle Rotalle valttia, kun erityisesti kesän kynnykselle konfliktit rakkaiden kanssa on syytä kiertää kaukaa. Myös mahdollinen työn tuoma stressi on syytä jättää työpaikalle. Taloudenpidossa vuosi 2023 vaatii liialliseen optimismiin helposti taipuvalta Rotalta tarkkuutta, erityisesti mitä tulee investointien tekemiseen ja rahan lainaamiseen. Kaikki eivät tule lähestymään Rottaa tänä vuonna puhtaat jauhot pussissaan!

Parisuhteessa elävälle Rotalle Jäniksen vuosi merkitsee tasapainoista ja hyvää aikaa. Todennäköisesti Rotta saa huomata tulevina kuukausina kumppaninsa tekevän aiempaa enemmän pieniä arjen asioita, jotka lisäävät Rotan hyvinvointia ja onnellisuutta. Tavallisesti juhlimista rakastava Rotta saattaakin löytää itsensä yhä useammin kodin lämmöstä. Niille Rotan merkin alla syntyneille, jotka vielä etsivät sitä oikeaa, Jäniksen vuosi vaatii jälleen kerran pitkämielisyyttä. Kiinnostavimmat kohtaamiset jäänevät vasta vuoden 2023 loppupuolelle.

Kuluvana Jäniksen vuonna Rotta tulee hyötymään aktiivisesta luonteestaan, joka auttaa sitä pysymään kunnossa ja pitämää yllä vastustuskykyään mahdollisten sairauksien varalta. Todennäköisimmin Rotan kiusana on stressi, jota vastaan niin ikään liikunta on oiva taisteluase. Erityisesti alkuvuodesta Rotan tulisi kuunnella tarkasti kehonsa viestejä ja toimia niiden mukaan.

Rotan pisteet vuodelle 2023: 5/10

Kiinalainen horoskooppi 2023 – Härkä.

Kiinalainen horoskooppi 2023 – Härkä. © iStock

Härkä – Syntymävuodet: 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009

Neuvo vuodelle 2023: ”Pidä luottavaisin mielin kiinni ohjaksista.”

Rotan tähtimerkkiä seuraava Härkä tunnetaan luotettavasta ja kärsivällisestä luonteestaan. Maanläheisen Jäniksen valtakaudella vuonna 2023 Härkä on lupa henkäistä syvään ja vastaanottaa luottavaisin mielin edessä olevat kuukaudet. Uudenlainen seesteisyys, rentous ja tyytyväisyys itseen luovat hyvää tasapainoa ja myötätuulta niin Härän työelämään kuin ihmissuhteisiin.

Jäniksen vuonna Härkä saa nähdä monenlaisten tavoitteidensa täyttyvän useilla eri elämänalueilla. Luvassa on matkoja, uusia projekteja, mutta myös aiempaa enemmän merkityksellistä aikaa läheisten kanssa. Parisuhteessa oleville Härän vuonna syntyneille kesä- ja heinäkuu voivat heittää eteen haasteita, mutta läpi vuoden yhteiseloa sävyttävät rauhanomaisuus ja puolisoiden välinen kunnioitus. Pariskunnille Jäniksen vuosi tarjoaa hyvän ajankohdan harkita uutta yhteistä harrastusta suhteen vahvistamiseksi.

Parisuhteessaan Härän ei tarvitse säikähtää mahdollisia tulevia keskusteluja, jotka saattavat liittyä toiselle paikkakunnalle tai ulkomaille muuttamiseen. Myös Jäniksen vuonna Härkä hyötyy luontaisesta kärsivällisyydestään ja kyvystään taipua kompromisseihin, mikäli se on suotuisan lopputuloksen aikaansaamisen edellytys.

Vuonna 2023 sinkkuhärät taas voivat rohkeasti avata sydämensä uusien ihmisten kohtaamisille, ja erityisesti alkukeväästä kannattaa kulkea silmät auki romanttisen huomion ja ehdotusten varalta.

Nopeaälyinen Jänis säteilee luonnostaan päättäväisen ja pelottoman Härän elämään vielä ripauksen lisää itsevarmuutta, joka saa luovuuden ja uudet ideat kukkimaan. Tämä heijastuu myös Härän talouteen – tänä vuonna on lupa odottaa menestystä raha-asioissa.

Hyvinvoinnin ylläpitämiseksi Härän kannattaa nyt keskittää ajatuksensa niihin asioihin, jotka ovat elämässä hyvin ja katsoa luottavaisin mielin tulevaisuuteen. Jäniksen vuoteen mahtuu paljon seikkailua ja jännitystä, joten riittävä levon saanti on nyt erityisen tärkeää.

Härän pisteet vuodelle 2023: 6/10

Kiinalainen horoskooppi 2023 – Tiikeri.

Kiinalainen horoskooppi 2023 – Tiikeri.

Tiikeri – Syntymävuodet: 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010

Neuvo vuodelle 2023: ”Pysy valppaana äläkä antaudu tyystin vaistojesi varaan.”

Jäniksen vuonna 2023 rohkeudestaan ja viehätysvoimastaan tunnettu Tiikeri saa puhjeta loistoon ja kukoistukseen. Jäniksen lempeässä hallinnassa kolmantena tähtimerkkinä vuorossa olevalle Tiikerille on odotettavissa niin menestystä, valtaa kuin onnea.

Aivan kuten valtikkaa heiluttava Jäniskin osaa tarvittaessa puolustaa rajojaan, myös Tiikerin kannattaa tänä vuonna varautua yllättäviin tilanteisiin työpaikalla. Kulmahampaita ei Tiikerin tarvitse silti väläytellä aiempien vuosien tapaan – tänä vuonna on enemmän syytä hymyillä kuin teroittaa kynsiään.

Vuonna 2023 Tiikeri saa nähdä monenlaisten projektiensa saavuttavan maalinsa ja uusien alkavan. Todennäköisesti arkeen ja vapaa-aikaan osuu myös aiempaa enemmän matkoja, mutta tänä vuonna jopa menevä ja seikkailunhaluinen Tiikeri onnistunee varaamaan riittävän ajoissa aikaa kalenteristaan oleiluun läheistensä kanssa.

Työelämässä johtajan kyvyistään tunnettu Tiikeri saattaa tänä vuonna löytää itsensä muutosagentin roolista, mikä voi johtaa uudelleenjärjestelyihin työpaikalla. Oman tiensä kulkijana Tiikeri saa nauttia tulevina kuukausina uudenlaisesta rohkeudesta ja vapaudesta vaikuttaa omiin työtehtäviinsä. Mikäli tämä ei jostain syystä toteutuisi, Tiikerin voi olla aika alkaa harkita työpaikan vaihtoa tai oman yrityksen perustamista.

Taloudellisesti Jäniksen vuosi 2023 on Tiikerille suotuisa, kun uusia tilaisuuksia varojen kartuttamiseen tuntuu avautuvan tämän tästä. Monet parisuhteessa elävät Tiikerit haluavat tänä vuonna jakaa omastaan ja antaa varojaan myös hyväntekeväisyyteen.

Ihmissuhteissa sosiaalisen ja diplomaattisen Jäniksen vuosi tarjoilee myös Tiikerille myötätuulta. Jos Tiikeri vain malttaa huomioida kumppaniaan, intohimo ja kipinä löytävät takaisin rakkauselämään. Tulevina kuukausina yhteiset kumppanin kanssa käydyt keskustelut voivat liittyä muuttoon jopa ulkomaille saakka. Sanoittaessaan omia tarpeitaan Tiikerin kannattaa tulla samalla partneriaan vastaan puolitiehen.

Yksin eläville Tiikerin merkin alla syntyneille Jäniksen vuosi tuonee vielä ripauksen lisää itsevarmuutta ja uskallusta avata sydämensä uusille ihmisille.

Tänä vuonna pienet krempat ja vaivat kannattaa hoitaa ajoissa kuntoon. Tiikerin tulisi myös tarkastella omia elämäntapojaan ja karsia vihdoin pois niitä, jotka eivät tuo hyvää oloa arkeen.

Tiikerin pisteet vuodelle 2023: 6/10

Kiinalainen horoskooppi 2023 – Jänis.

Kiinalainen horoskooppi 2023 – Jänis. © iStock

Jänis – Syntymävuodet: 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011

Neuvo vuodelle 2023: ”Nyt on aika nauttia työnteon tuomista hedelmistä.”

Kiinalaisen uuden vuoden 2023 valtikan haltija, neljäntenä vuorossa oleva Jänis, saa hallita tähtitaivaalla suotuisissa merkeissä. Vauraus ja onni seuraavat Jäniksen vuonna syntyneitä, eikä sen turhaan sanotakaan olevan yksi onnellisimmista kiinalaisen horoskoopin tähtimerkeistä

Nimikkovuosi tarjoaa Jänikselle mahdollisuuden itsensä kehittämiseen niin töissä, ihmissuhteissa kuin harrastuksissakin. Tämä saattaa herätellä Jänistä asemoimaan omaa elämäänsä uudelleen esimerkiksi uuden opiskelu- tai työpaikan myötä.
Tulevina kuukausina kannattaa joka tapauksessa suhtautua myönteisen uteliaasti uusiin tarjolla oleviin projekteihin, joista monet voivat osoittautua hedelmällisiksi.

Työelämä tarjonnee Jänikselle sen valtakaudella edelleen runsaasti tekemistä ja haastetta, mutta samalla myös oman aseman arvonnousua työyhteisössä. Hyvänä ongelmanratkaisijana tunnettu Jänis kerännee hallintakaudellaan kiitosta ryhmänvetäjän taidoistaan, jotka voidaan loppukeväästä palkita mahdollisena ylennyksenä. Suuremmat palkankorotukset antavatkin silti todennäköisesti vielä odottaa itseään.

Erityisesti vuoden 2023 loppupuolella Jäniksen kannattaa antaa mahdollisuus itsensä kehittämiseen erilaisten kurssien ja koulutusten muodossa, joka oppimaan innokkaalta Jänikseltä sujunee luonnostaan.

Rakkauselämässään Jänis saa hallintavuonnaan purjehtia eteenpäin myötätuulessa. Uudenlainen intohimo näyttää olevan läsnä sekä parisuhteessa että treffielämässä, mutta jäniksen kannattaa muistaa huumankin keskellä harkita huolella heittäytymistä vakavampaan suhteeseen. Ylipäätään nyt on hyvä keskittyä kulloiseenkin hetkeen ja elämään päivä kerrallaan ilman suuria odotuksia tai murheita tulevaisuuden suhteen.

Jäniksen vuonna 2023 valtikan haltijan pitää muistaa huolehtia terveydestään muun muassa säännöllisen liikunnan avulla. Sen tulisi olla mieluummin rauhallista kuin rajua; vuorikiipeilyn sijaan lenkkipolulle lähteminen on hyvä vaihtoehto.

Jäniksen pisteet vuodelle 2023: 9/10

Kiinalainen horoskooppi 2023 – Lohikäärme.

Kiinalainen horoskooppi 2023 – Lohikäärme.

Lohikäärme – Syntymävuodet: 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012

Neuvo vuodelle 2023: ”Ole tarkkaavainen ympäristösi suhteen ja keskity olennaiseen.”

Jäniksen vuosi 2023 lupaa onnea myös kiinalaisen eläintaivaan viidennelle tähtimerkille Lohikäärmeelle. Vaikka haasteitakin ajanjaksoon sisältyy, ne eivät huolestuta magneettisen karismaattisia Lohikäärmeen merkin alla syntyneitä, joilla on kyky luotsata sekä itsensä että toiset läpi hankalien tilanteiden.

Vuonna 2023 Lohikäärmeelle on aukeamassa ammatillisia ovia, joista tämä on tuskin uskaltanut haaveilla. Lohikäärmeen tulee kuitenkin olla kärsivällinen etenkin alkuvuodesta, jolloin asiat eivät vielä näytä liikahtavan eteenpäin. Myöhemmin kevään edetessä asiat alkanevat aueta.

Erityisesti alkuvuodesta Lohikäärmeen kannattaa puhua läheisilleen ääneen tunteistaan ja tarpeistaan. Erityisesti myöhemmin keväällä Lohikäärme saattaa tulla haastetuksi kysymyksellä seurustelusuhteen syventämisestä. Päätöksen tekeminen voi viedä aikaa, mutta huolellisen harkinnan päätteeksi Lohikäärme tulee löytämään oikean vastauksen.

Käänteissään nopean Jäniksen valtakausi heijastelee myös Lohikäärmeen rakkauselämään, sillä odotettavissa on sekä pitkäaikaisten ihmissuhteiden etenemisiä että päättymisiä. Tänä vuonna Lohikäärme saa uutta pontta katsoa eteenpäin suhteissaan ja jättää vanhat painolastit taakseen.

Mikäli toisten ihailussa mielellään paistattelevan Lohikäärme mielii ottaa Jäniksen vuodesta kaiken ammatillisen hyödyn irti, on aika heittää joutilaisuus romukoppaan ja siirtyä tuumasta toimeen. Tämä kannattaa, sillä Jäniksen valtakaudella Lohikäärmeen tarmokkuus palkittaneen erilaisin suosionosoituksin myös työpaikalla.

Jäniksen vuonna 2023 Lohikäärmeen on syytä muistaa säilyttää rauhallisuutensa ja rentoutensa hankalissakin tilanteissa – koskivatpa ne omaa terveyttä tai läheisiä ja perheenjäseniä. Lohikäärmeen tulee säilyttää usko siihen, että joka asialla on tarkoituksensa. Ajan myötä tämä tarkoitus selviää myös Lohikäärmeelle itselleen.

Lohikäärmeen pisteet vuodelle 2023: 6/10

Kiinalainen horoskooppi 2023 – Käärme.

Kiinalainen horoskooppi 2023 – Käärme.

Käärme – Syntymävuodet: 1953, 1985, 1977, 1989, 2001, 2013

Neuvo vuodelle 2023: ”Älä perusta tekemisiäsi ja päätöksiäsi ainoastaan haaveiden varaan.”

Eläintaivaan kuudes merkki on hurmaavana ja älykkäänä tunnettu Käärme. Jäniksen vuosi 2023 on tuomassa Käärmeen merkin alla syntyneille monia muutoksia elämään, jotka osalle voivat merkitä suoranaista täyskäännöstä omaan arkeen. Onneksi Käärmeellä sanotaan omistavan kuudennen aistin, joka voi auttaa sitä löytämään väylän uusissa tilanteissa.

Kiinalaisen horoskoopin mukaan vuosi 2023 on Käärmeelle panostamisen aikaa omaan kotiin ja perhe-elämässä. Tulevina kuukausina monet kokevat tarvetta ryhtyä remontoimaan ja sisustamaan kotiaan sekä investoimaan pitkään haaveilemiinsa kodin hankintoihin.

Monet Käärmeen merkin alla syntyneet saavat nähdä oman pitkäaikaisen parisuhteensa syttyvän uuteen kukoistukseen. Sinkkukäärmeille Jäniksen vuosi tuo eteen uusia ihmissuhteita, ja osalle jopa sielunkumppaneita. Vaikka jotkut Käärmeen tänä vuonna syntyneet romanssit päättyisivätkin, parhaimmillaan ne tarjoavat elämänmittaisen oppitunnin ihmissuhteista.

Työelämässä Jäniksen vuosi tarjoilee luontaisesti toisia inspiroivalle Käärmeelle mielenkiintoisia yhteistyöprojekteja. Käärmeen tulee silti olla tarkkana omissa arkipäivän toimissaan; niiden keskeltä saattaa nousta yllättävää vastustusta, jopa läheisiltä. Näissä tilanteissa Käärmeen kannattaa edetä varoen ja välttää menettämästä malttiaan tai tekemästä hätäisiä päätöksiä.

Tulevat kuukaudet eivät välttämättä ole paras ajanjakso työpaikan vaihtamiseen. Pikemminkin Käärmeen kannattaa vahvistaa olemassa olevia taitojaan ja hienosäätää niitä edelleen nykyisissä tehtävissään.

Henkilökohtaisen taloutensa suhteen Käärmeen kannattaa kuluvina kuukausina varata riittävästi aikaa henkilökohtaisen talouden suunnitteluun, jotta kuluttaminen ja investoinnit pysyvät hallinnassa.

Jäniksen vuonna 2023 Käärmeen tulisi keskittyä aiempaa enemmän oman psyykkisen ja fyysisen hyvinvointinsa vaalimiseen eikä ainoastaan huolehtimaan ympärillä olevista läheisistään. Näin toimiessaan Käärme auttaa myös itselleen tärkeitä ihmisiä voimaan paremmin.

Käärmeen pisteet vuodelle 2023: 7/10

Kiinalainen horoskooppi 2023 – Hevonen.

Kiinalainen horoskooppi 2023 – Hevonen.

Hevonen – Syntymävuodet: 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014

Neuvo vuodelle 2023: ”Pidä huoli, että tunnistat energiasyöpöt elämässäsi.”

Jäniksen vuosi 2023 tuo seitsemäntenä tähtimerkkinä vuorossa olevalle seikkailunhaluiselle Hevoselle terveyttä, menestystä ja onnea. Mainittavaa on myös, että vuosi tuonee työtä pelkäämättömälle Hevoselle uusia keinoja kerryttää varallisuutta. Tästä Hevonen voi hyötyä pitkälle tulevaisuuteen.

Perhe-elämää arvostavan Jäniksen valtakausi 2023 vahvistanee myös Hevosen suhteita omiin perheenjäseniin ja läheisiin. Samalla ajanjakso saattaa tuoda Hevosen polulle erityisen ihmisen, jonka kanssa on mahdollista jakaa asioita luottamuksellisesti. Näköpiirissä voi olla myös muita kumppaneita, joiden kanssa Hevonen voi ryhtyä yhteistyöhön niin työelämässä, harrastuksissa kuin parisuhteessa. Jotkin heistä saattavat vaikuttaa suotuisasti myös Hevosen perheenjäseniin tai omaisuuteen.

Alkuvuodesta 2023 monet Hevoset huomaavat ideoivansa ja oppivansa uutta helposti. Opiskeluun mieltynyt Jänis tarjoaa myös Hevoselle suotuisan ajanjakson esimerkiksi uuden kielen opetteluun.

Taloudessaan Hevosen kannattaa harjoittaa tulevina kuukausina itsekuria ja varoa tuhlaamasta rahojaan turhiin houkutuksiin.

Rakkauselämässä intohimoisena ja yllätyksellisenä tunnetulle Hevoselle on luvassa niin ikään intohimoisia alkuja, joista voi hyvinkin kehittyä pitkäaikaisia sitoutumisia. Myös pitkissä parisuhteissa elävät Hevoset saavat kokea uudenlaista sitoutumista kumppaniinsa ja luottamuksen vahvistumista yhteiseen tulevaisuuteen.

Jäniksen vuosi tuo luontaisesti urheilulliselle Hevoselle energisyyttä ja halua tarttua toimeen. Tämä vahvistaa Hevosen itsetuntoa ja uskoa omiin kykyihin tavoitella työelämässä korkeampia paikkoja, kun niitä saapuu tarjolle. Silti rahaakin tärkeämpää Hevoselle on saada kokea elämää syvällisesti.

Oman terveytensä suhteen Hevosen on lupa olla luottavainen. Jäniksen valtakausi lupaa tuleviin kuukausiin terveyttä ja elinvoimaa sekä valmiutta tarttua haasteisiin suhteellisen pienellä vaivannäöllä. Tästä huolimatta Hevosen kannattaa pohtia ruokavalionsa tarkistamista sekä liikunnan lisäämistä omaan arkeensa.

Hevosen pisteet vuodelle 2023: 7/10

Kiinalainen horoskooppi 2023 – Vuohi.

Kiinalainen horoskooppi 2023 – Vuohi. © iStock

Vuohi – Syntymävuodet: 1955, 1967,1979, 1991, 2003, 2015

Neuvo vuodelle 2023: ”Saat tänä vuonna korjata aiemmin kylvämääsi satoa.”

Jäniksen johdossa kahdeksantena vuorossa olevan Vuohen tähtimerkin alla syntyneet saavat laiduntaa vehreillä niityillä. Tulevat kuukaudet tarjoilevat luontoa ja taidetta rakastavalle Vuohelle matkoja, onnea, terveyttä ja vaurautta. Myös ihmissuhteissa ja taloudessa on lupa odottaa hyvää.

Tänä vuonna Vuohen suurin kiinnostus ja tyydytyksen tavoittelu kohdistuu erityisesti oman urapolun raivaamiseen ja kehittämiseen. Jäniksen valtakaudella Vuohen saatetaankin nähdä vaihtavan kumppaniaan jopa useaan otteeseen. Toisaalta eteen tulee myös kohtaamisia, jotka vahvistavat Vuohen uskoa ja luottamusta kestävään romanttiseen rakkauteen.

Parisuhteessa elävät Vuohet saavat Jäniksen vuonna 2023 huomata aikaisempien ihmissuhteisiinsa liittyvien sekaannusten ja hämminkien jäävän historiaan. Edessä saattaakin olla useamman vuoden kestävä muutos parempaan rakkaus- ja perhe-elämässä.

Jäniksen vuonna 2023 moni Vuohi löytää itsensä parempipalkkaisesta työpaikasta. Odotettavissa voi olla myös palkankorotusta nykyiseen, mikä onkin täysin ansaittua. Erityisesti naispuolisilla Vuohilla on lupa odottaa palkkapussin kasvamista nykyisessä työssään – houkuttelevat ulkopuoliset työtarjoukset onkin syytä harkita tarkkaan, sillä uudessa paikassa Vuohen kokemusta ja osaamista ei välttämättä tunnisteta tai arvosteta nykyisen lailla.

Huumorintajuisen ja viehättävän Vuohen porhaltaessa eteenpäin työelämässään sen on syytä pysähtyä välillä muistamaan ja huomioimaan niitä ihmisiä, jotka ovat myötävaikuttaneet Vuohen omaan kehityspolkuun.

Jäniksen vuosi 2023 avannee Vuohelle lukuisia ammatillisia ovia. Menneiden vuosien panostus työelämään maksaa nyt itseään takaisin; uusien paikkojen avautuessa Vuohella on erinomaiset mahdollisuudet kuulua parhaiden hakijakandidaattien joukkoon.

Tuleva vuosi lupaa Vuohelle hyvää myös oman terveyden suhteen, mutta liikunnasta on silti hyvä pitää huolta. Vuohen kannattaa kuitenkin pidättäytyä hyppäämästä suin päin niiden lajien pariin, joissa loukkaantumisriski on korkea.

Vuohen pisteet vuodelle 2023: 8/10

Kiinalainen horoskooppi 2023 – Apina.

Kiinalainen horoskooppi 2023 – Apina. © iStock

Apina – Syntymävuodet: 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016

Neuvo vuodelle 2023: ”Kun etenet rauhallisesti, saat huomata voimiesi palautuvan.”

Yhdeksäntenä kiinalaisessa horoskoopissa vuorossa oleva Apina voi sulkea oven Härän vuoteen tyytyväisenä siitä, että se on ohitse. Tulevat kuukaudet Jäniksen hallintavallan alla tuovatkin Apinan vuonna syntyneiden elämään paljon kaivattua rauhaa ja suotuisia tuulia.

Jäniksen vuonna suuremmat yllätykset Apinan elämässä tapahtuvat todennäköisimmin vasta loppuvuodesta, jolloin työssä saattavat olla edessä turbulenttiset ajat töiden kasautuessa. Tulevat kuukaudet tarjoavat kuitenkin monia mahdollisuuksia ylennyksiin Apinan urapolulla.

Nokkelasta älystään ja vilkkaista liikkeistään tunnettua Apinaa odottanevat uudet työryhmät ja mahdollisuudet vaikuttaa aiempaa enemmän omiin työtehtäviin. Kaksi edellistä varsin työntäyteistä vuotta kantavat Apinan kohdalla vihdoin hedelmää vuonna 2023, mikä heijastelee suotuisasti myös talouteen.

Vaikka itsevarmaksi tiedetyn Apinan vuonna syntyneiden mielenkiinto kohdistuu Jäniksen valtakaudella paljolti uraan ja töihin, heillä on parisuhteissaan onni nauttia kärsivällisistä, ymmärtäväisistä ja diplomaattisesti Apinan tekemisiin suhtautuvista kumppaneistaan.

Vaikka Apinan katsotaan kuuluvan Jäniksen vuoden onnekkaimpiin eläinmerkkeihin, onni voi myös kääntyä, mikäli Apina ei harjoita rehellisyyttä ja ahkeruutta kaikissa tekemisissään.

Läheisissä ihmissuhteissaan Apina voi joutua kohtaamaan muutoksia, joissa tärkeintä on säilyttää tyyneys. Tämä on osa henkisen kasvun tietä, johon Apinaa johdatetaan Jäniksen valtakaudella.

Jos viime vuosi merkitsikin uusia ammatillisia alkuja, tänä vuonna on toisin. Tulevina kuukausina Apinan kannattaa harkita paikallaan pysymistä ja jatkaa ahkeroimistaan, mikä saattaa hyvinkin johtaa etenemiseen nykyisessä työpaikassa. Tulevina kuukausina Apina saa kokea kollegoiden tukea ja rohkaisua niissä hetkissä, kun sitä tarvitaan.

Oman taloutensa ylläpitämiseksi Apinan kannattaa nyt välttää kiirettä ja pinnallista suhtautumista asioihin ja ihmisiin. Investointeja kannattaa tänä Jäniksen vuonna harkita tarkkaan, sillä kaikki niistä eivät tuota Apinan uumoilemaa nopeaa tuottoa. Nyt voisikin olla hyvä ajatus kääntyä kokeneemman henkilön puoleen, jolta Apina voi saada ymmärrystä omaan tilanteeseensa sekä ideoita tulevaisuuden varalle.

Säännöllinen liikunta auttaa tulevien kuukausien ajan Apinaa ylläpitämään ja parantamaan terveyttään. Apinan olisi syytä myös muistaa juoda riittävästi vettä kehon ja ihon uudistamiseksi.

Apinan pisteet vuodelle 2023: 7/10

Kiinalainen horoskooppi 2023 – Kukko.

Kiinalainen horoskooppi 2023 – Kukko. © iStock

Kukko – Syntymävuodet: 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017

Neuvo vuodelle 2023: ”Jätä vanha taakse, niin saat nähdä ovien avautuvan uusille asioille.”

Jos mennyt Tiikerin vuosi tarjoili elegantille ja eloisalle Kukolle myötätuulta, Jäniksen vuosi 2023 tuo tullessaan runsaasti ylä- ja alamäkiä Kukon vuonna syntyneille.

Kymmenentenä kiinalaisessa horoskoopissa tulevan Kukon on tulevina kuukausina syytä keskittyä vain muutamaan keskeiseen tavoitteeseen, jotka se mitä todennäköisimmin tietää myös saavuttavansa.

Jäniksen vuonna Kukko saa työelämässään hankaluuksistakin huolimatta nähdä oman arvovaltansa kohoavan. Menestymiseen on nyt monia reittejä ja mahdollisuuksia! Ystävät ja raha-asiat on kuitenkin syytä säilyttää erillään ja varautua siihen, että asiat ja ihmiset tuntuvat ajoittain vastustavan huomionhakuista ja vahvat mielipiteet omaavaa Kukkoa.

Rakkauselämässä Kukolla on odotettavissaan suotuisia tuulia, joskaan mitään järisyttävää ei liene edessä. Jäniksen valtakaudella monet itsenäiset, vahvatahtoiset ja jopa itsekeskeiset ihmiset tuntuvat hakeutuvan niin ikään vahvat mielipiteet omaavan Kukon läheisyyteen.

Parisuhteessa elävät Kukot saavat nähdä kipinän syttyvän uudestaan, kunhan mieltä vaivaavat asiat puidaan kumppanin kanssa avoimesti. Sinkkukukoille taas saattaa tulla eteen tilanne, jossa he joutuvat valitsemaan kahden potentiaalisen kumppanin väliltä. Tällöin Kukon on syytä edetä rauhallisesti ja pohtia tarkkaan omia arvojaan.

Ylipäätään kaikessa päätöksissään Kukon vuonna syntyneiden kannattaa suorittaa tarkkaa harkintaa ja pohtia niiden mahdollisia myöhempiä seurauksia. Monet tilanteet saattavat tulla Kukon eteen yllättäen – siksi sen tuleekin olla hereillä ja käyttää mahdollisuuksien mukaan hyväkseen luontaisia organisointitaitojaan.

Työelämässä Kukon kohtaamat esteistä eivät vuonna 2023 ole kaikkein rutiininomaisimpia, mikä saattaa verottaa jopa draamaa rakastavan Kukon energiatasoja. Samalla ne kuitenkin aukaisevat Kukolle mahdollisuuksia saavuttaa mainetta muiden silmissä.

Kuluvana vuonna rahoistaan tarkalla Kukolla ei pitäisi olla suurempia huolia taloudesta. Kyky ratkoa ongelmia ja ottaa haltuun uusia tehtäviä saattaa hyvinkin kasvattaa palkkapussia. Kukon kannattaa kuitenkin pitää silmänsä auki huijareiden varalta – jotkut Kukolle annetut lupaukset voivat osoittautua katteettomiksi.

Kuluva jäniksen vuosi 2023 on Kukolle hyvää aika ottaa askel eteenpäin oman terveyden hoitamisessa ja kenties hoitaa pois alta pohdinnan alla oleva lääketieteellinen toimenpide, jotta viivyttely ei johtaisi oireiden voimistumiseen.

Kukon pisteet vuodelle 2023: 5/10

Kiinalainen horoskooppi 2023 – Koira.

Kiinalainen horoskooppi 2023 – Koira. © iStock

Koira – Syntymävuodet: 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018

Neuvo vuodelle 2023: Tulet huomaamaan, että yhteistyössä on voimaa.”

Uhrautuvaisena ja oikeudenmukaisena tunnettu Koira voi astella Jäniksen vuoteen luottavaisin askelin. Vuosi lupaa hyvää Koiran vuonna syntyneille erityisesti rakkaus- ja perhe-elämässä. Myös luovuus saa tänä vuonna puhjeta kukkaan, mikä tuo uutta intoa Koiran harrastuksiin ja aktiviteetteihin.

Työelämässä vuosi 2023 saattaa tuoda eteen odottamattomia mahdollisuuksia edetä, sillä Koiran luontainen halu nähdä vaivaa asioiden ei mitä todennäköisimmin jää huomiotta. Koiran vuonna syntyneet saattavat myös löytää itsensä uusista yhteistyökuvioista, jotka tuovat menestystä ja yltäkylläisyyttä Koiran elämään.

Jäniksen vuonna rehelliseksi tiedetyn Koiran kannattaa tavoitella rohkeasti unelmiaan, vaikka se vaatisikin pientä riskinottoa. Tämä ei ole Koiralle luontaista, mutta sen on hyvä muistaa energisen Jäniksen valtikan alla onnistuvansa varsin todennäköisesti kaikessa, mihin vain uskallus riittää.

Vuonna 2023 Koiran vuonna syntyneet hyötyvät organisointikyvyistään ja hyvästä taloudenpidostaan.

Vuoden toisella puoliskolla Koiralla on hyvät mahdollisuudet kartuttaa varojaan entisestään. Tämä voi johtaa myös isojen investointien harkitsemiseen, kuten esimerkiksi uuden asunnon hankintaan. Jäniksen vuonna aina uhrautuvaisella ja oikeudenmukaisella Koiralla on lupa olla kunnianhimoinen!

Myös rakkauselämässä tavallisesti yltiörealistisella Koiralla on lupa odottaa myötätuulta ja kutkuttelevia hetkiä. Uudenlainen selkeys ja näkökyky ovat läsnä Jäniksen vuonna; Koira saa lisää ymmärrystä siitä, kuinka päästää irti menneestä ja keskittyä niihin asioihin, joita tulevaisuuden haluaa tuovan tullessaan.

Erityisesti myöhäiskeväällä moni sinkkukoira voi löytää itsensä romanssin pyörteistä. Tärkeää on kuitenkin pitää kaiken keskellä ajatukset kasassa. Vaarana on päätyminen keskelle kolmiodraamaa tai jotakin muuta useampaan ihmiseen liittyvää ristiriitatilannetta vielä kesän aikana.

Jäniksen vuosi tuo Koiran merkeissä syntyneille runsaasti energiaa, joka näkyy tarmokkuutena arjessa. Vastapainoksi Koiran tulee muistaa rentoutua ja pitää huolta hyvästä yöunesta. Nyt voisi myös olla hyvä aika aloittaa jooga tai meditaatio. Joka tapauksessa, säännöllinen liikunta on tärkeää terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi vuonna 2023.

Koiran pisteet vuodelle 2023: 8/10

Kiinalainen horoskooppi 2023 – Sika.

Kiinalainen horoskooppi 2023 – Sika. © iStock

Sika – Syntymävuodet: 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007,2019

Neuvo vuodelle 2023: ”Valmistaudu hyvillä mielin muutoksiin, onneen ja menestykseen.”

Jäniksen vuosi asettaa nautinnonhaluisen ja seurallisen Sian tähdet varsin suotuisaan asentoon, sillä nämä kaksi kiinalaisen horoskoopin tähtimerkkiä tulevat hyvin toimeen keskenään. Sian vuonna syntyneiden on siis aika valmistautua ajanjaksoon, josta ei puutu hyvää onnea ja menestystä.

Vauhdikas Jänis tuo valtakaudellaan liikettä ja muutosta myös Sian merkin alla syntyneiden tulevaan vuoteen, joten tähän on hyvä valmistautua. Työelämänsä suhteen nautinnonhaluisena tunnetun Sian kannattaa lähikuukausina asettaa itselleen viisaita aikarajoja ja selkeitä suunnitelmia sekä työskennellä niiden eteen ahkerasti.

Tänä vuonna muutokset tuovat kuitenkin yleisesti ottaen hyvää anteliaana ja ystävällisenä tunnetun Sian elämään. Myös Sian kyky toimia luontaisena rauhanneuvottelijana palkitaan niin työssä kuin henkilökohtaisessa elämässä. Sian vuonna syntyneet saavat huomata, että heitä arvostetaan luottohenkilöinä.

Jos Sika joutuikin kokemaan edellisellä Tiikerin valtakaudella tulleensa ohitetuksi työpaikallaan, tänä vuonna tuulet näyttävät kääntyvät. Vuosi 2023 lupaa tunnustusta ahkerasta ja pitkäjänteisestä työnteosta, ja tarjoaa mahdollisuuksia esitellä lahjakkuutta ja kykyjä ympärillä oleville.

Ihmissuhteissa Sian vuosi saattaa alkaa hieman kuoppaisesti, kun lupaavasti alkaneet suhteet saattavatkin jäädä odotettua lyhyemmiksi. Tätä Sian ei kuitenkaan tarvitse säikähtää, vaan nyt kannattaa säilyttää mieli avoimena uusille mahdollisuuksille. Tämä voi aukaista oven johonkin ihanaan ja odottamattomaan myös rakkauselämässä.

Jäniksen vuonna 2023 Sian tulee muistaa erityisesti parisuhteessaan ilmaista avoimesti omat tarpeensa ja huolenaiheensa. Vastavuoroisesti Sian kannattaa myös ilmaista arvostuksensa ja kiitollisuutensa partnerilleen ja huomioida tätä pienin ystävällisin elein.

Saadakseen parhaan irti suotuisasta Jäniksen vuodesta, Sian kannattaa olla avoin uusille toimintatavoille ja uuden oppimiselle. Tänä vuonna kannattaa kiinnittää erityistä huomiota siihen, että tehtävät tulevat valmiiksi sovittuina ajankohtina.

Mitä tulee terveyteen, Sian on tärkeää huolehtia hyvinvoinnistaan syömällä riittävästi hedelmiä ja vihanneksia. Nyt voisi olla hyvä aika myös varata käynti lääkärille vuotuista tarkistusta varten. Jäniksen vuosi on myös hyvää aikaa Sialle etsiä uusi liikuntalaji, joka tuottaa hyvää mieltä ja auttaa palautumaan työstä koituvasta stressistä.

Sian pisteet vuodelle 2023: 9/10

Lue myös: Horoskooppi 2023 – Arki, raha ja rakkauselämä! Lue horoskooppimerkkisi koko vuoden ennuste

Vuosihoroskooppi 2023 ennustaa käänteet tähtimerkillesi.

Vuosihoroskooppi 2023 ennustaa käänteet tähtimerkillesi. Mitä vuosi tuokaan tullessaan? © iStock

Kiinalainen horoskooppi: Vuositaulukko

Kiinalainen horoskooppi − Kiinalaiset eläinmerkit ja luonnekuvaukset

Lähteitä: Karmaweather, Chinahighlights, The Chinsezodiac

X