HJK ykkössuosikki mestariksi

HJK tavoittelee peräti viidettä peräkkäistä Suomen mestaruutta lauantaina käynnistyvässä Veikkausliigassa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

HJK:n uusi valmentaja Sixten Boström (kesk.) sai keskikentälle vahvistuksena 33-vuotiaan Teemu Tainion (oik.). Kärjessä maaleja jahtaa suurlupaus 18-vuotias Joel Pohjanpalo. Kuva: Tommi Tuomi.

HJK tavoittelee peräti viidettä peräkkäistä Suomen mestaruutta lauantaina käynnistyvässä Veikkausliigassa.
Teksti:
Hannu Teider

Veikkausliigaa on pelattu nykymuotoisena 1990 lähtien. HJK on ainoana seurana ollut Veikkausliigassa koko sen historian ajan.

HJK on suurin ja kaunein myös markkinavertailussa. HJK:n budjetti alkavalla kaudella on Veikkausliigan suurin – 3,8 miljoonaa euroa. Pelaajien palkkiot lohkaisevat potista vajaat puolet.

Jyväskyläläinen JJK on vertailussa toinen 1,5 miljoonan euron budjetilla, ja turkulainen Inter on varannut käyttöönsä 1,35 miljoonaa euroa.

Jalkapallon pääsarjajoukkueiden budjetit ovat pieniä verrattuna jääkiekon SM-liigaan. Esimerkiksi Kärpät budjetoi tähän kauteen noin 8,5 miljoonaa euroa, HIFK 8,5 miljoonaa euroa ja Jokerit 8,2 miljoonaa euroa. Jokerit ja Kärpät käyttivät pelaajapalkkioihin lähes kolme kertaa enemmän euroja kuin HJK.

Jalkapallon Suomen mestaruudesta on kamppailtu vuodesta 1908 alkaen. HJK on myös kaikkien aikojen mestaritilastossa kunniapaikalla. HJK on voittanut kaikkiaan 25 Suomen mestaruutta. Ensimmäinen mestaruuden joukkue saavutti jo ennen Suomen itsenäisyyttä 1911.

Toisena mestaruustilastossa on Veikkausliigasta pudonnut Haka yhdeksällä mestaruudella. Myös HPS voitti aikoinaan myös yhdeksän mestaruutta.

Mitalikolmikko säilyy samana?

HJK oli myös ykkössuosikki mestariksi, kun Veikkausliiga kysyi kaikkien liigajoukkueitten päävalmentajilta ja kapteeneilta arvioita tulevista menestyjistä.

Myös Euroopan kentille tähtäävä HJK kokosi peräti 17 ykkössijaa, ja joukkue löytyi mitalistien joukosta yhtä lukuun ottamatta kaikkien päävalmentajien ja kapteenien arvioista.

TPS nousi kyselyssä HJK:n selväksi ykköshaastajaksi. HJK:n ja TPS:n jälkeen eniten mainintoja mitalisteiksi saivat FC Lahti ja Inter.

Asetelma ei ole viime vuodesta suuresti muuttunut. HJK:n jälkeen viime kaudella Inter vei hopeaa ja TPS pronssia.

Kauden maalikuninkaaksi sai eniten ääniä HJK:n riveihin palannut Mikael Forssell.

[nggallery id=71]

X