Keihäskolmikko iskussa

Keihäänheiton sinivalkoinen supertroikka Tero Pitkämäki, Antti Ruuskanen ja Lassi Etelätalo ovat valmiita tämän illan keihäskarsintaan. Karsintarajan 81 metriä pitäisi olla suomalaisille läpihuutojuttu, pakollinen välietappi finaaliin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Keihäsmiehet Lassi Etelätalo (vas.), Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen olivat karsintakisan aattona vakavaa poikaa. Kuva: Hannu Teider.

Keihäänheiton sinivalkoinen supertroikka Tero Pitkämäki, Antti Ruuskanen ja Lassi Etelätalo ovat valmiita tämän illan keihäskarsintaan. Karsintarajan 81 metriä pitäisi olla suomalaisille läpihuutojuttu, pakollinen välietappi finaaliin.
(Päivitetty: )
Teksti:
Hannu Teider

Kolmikko huokui rauhallisuutta ja itsevarmuutta, mikä kielii viimeistelyjen onnistumisesta.

Tero Pitkämäen nivuskaan ei ole enää oireillut.

”Ei ole ollut kivun tuntemuksia. Sata lasissa lähdetään kisaamaan”, Pitkämäki latasi.

Letzigrundin stadion on Pitkämäelle ennestään tuttu. Kokemusta Zürichin areenalta on jo viidestä kisasta. Ensi kokemus on Ateenan olympiavuodelta 2004.  Parhaimmillaan Pitkämäki on heittänyt Letzigrundilla yli 88 metriä.

”Eiköhän paras suomalainen ole vähintään mitaleilla”, arvuutteli Antti Ruuskanen, joka kilpailee viidennen kerran arvokisoissa. Tosin Pielaveden shamaani on vasta ensimmäistä kertaa EM-näyttämöllä. Kaksi vuotta sitten Helsingin EM-kisat menivät kuumeilun vuoksi sivu suun.

Keihään finaali heitetään päätöspäivänä sunnuntaina.

Åstrandilla huolia

Sen sijaan tänään torstaina kisaurakkansa aloittava Jonathan Åstrand vaikutti hieman apealta. Takareisi ei ole vieläkään aivan oireeton.

”En ole täysin sataprosenttisessa kunnossa. Arvokisat kuitenkin aina sytyttävät”, Åstrand puntaroi.

Åstrand juoksee neljännessä alkuerässä, jossa peräti kuudella on nopeampi tilastoaika tältä kaudelta.

Jatkoonpääsyyn vaaditaan ennätysajan 20,50:n alitus.

Mörö rauhallisena

Onko Oskari Möröstä tulosta EM-kisojen suurin suomalaisyllättäjä?

Mitalista ei kannata vielä puhua, vaikka Mörö oli SE-ajalla 49,08 välierien viidenneksi nopein. Edellinen SE 49,36 oli Ari-Pekka Latun nimissä ja yli 11 vuotta vanha.

Mörö, 21, juoksi jo alkuerässään ennätyksensä  ja alitti 400 metrin aidoissa kahdeksantena suomalaisena 50 sekunnin rajan.

Keskittyminen ei herpaantunut, vaikka juoksu viivästyi tuulen takia tunnilla.

Mörö odotti viilipyttymäisen rauhallisena tuulen tyyntymistä.

Perjantai-iltana nähdään, vieläkö Mörön rahkeissa on varaa kohentaa ennätystä.

EM-kisojen suurimpina mitaliyllättäjinä ovat olleet yleensä 800 metrin juoksijat. Markku Taskinen Roomassa 1974 ja Jorma Härkönen Ateenassa 1982 pitivät ennakkotilastoja pilkkanaan ja voittivat molemmat EM-pronssia.

Ex-juoksija matkanjärjestäjänä

Letzigrundin stadionilla oli vielä keskiviikkona runsaasti tyhjiä paikkoja. Varsinkin takasuoralla ja -kaarteessa ammotti penkkirivejäkin tyhjinä. Tunnelmaa latistivat myös koleus ja puuskittainen tuuli.

Suomalaislippuja näkyy katsomossa jatkossa entistä useammin.

Entinen huippujuoksija Risto Ala-Korpi junailee nykyisin urheilumatkoja arvokisoihin.

Zürichin EM-kisoihin Ala-Korpi toi mukanaan keskiviikkona 49 yleisurheilufania lähinnä Pohjanmaalta.

X