Olympiatriosta kilpakumppanit

Urheilugaalassa Vuoden joukkueeksi valittu Match Race -tiimi Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff jakaantuu ensi kesänä kahteen eri venekuntaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Silja Kanerva (vas.) etsii uutta paria, kun Mikael Wulff (kesk.) ja Silja Lehtinen kilpailevat ensi kesänä kahdestaan. Kuva: Pekka Mustonen.

Urheilugaalassa Vuoden joukkueeksi valittu Match Race -tiimi Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff jakaantuu ensi kesänä kahteen eri venekuntaan.
(Päivitetty: )
Teksti:
Hannu Teider

Kippari Silja Lehtinen valitsi pitkänhuiskean Mikaela Wulffin parikseen naisten uuteen 49er FX -luokkaan, joka korvaa historiaan jääneen Match Race -luokan.

Silja Kanerva ei jäänyt rannalle, vaan hän jatkaa myös huippupurjehduksen parissa.

Kanerva esiintyy ensi kesänä entisten tiimikaveriensa haastajana myös Rion 2016 olympialaisiinkin kuuluvassa 49er FX -luokassa.

Kanervan pariksi on vahvimmin ehdolla lahjakas 21-vuotias turkkilaissyntyinen Sinem Kurtbay. Turkkilaissyntyisen Kurtbayn meriitteihin kuuluu myös Suomen joukkuemestaruuksia ja junnumitaleja. Kanervan Kurtbayn sparraajina ja treenikumppaneina uudessa luokassa toimivat Miikka Pennanen ja Edu Lehtinen.

Lehtisen kipparoima Match Race -tiimi teki suomalaista purjehdushistoriaa. Trio voitti tänä kesänä olympiapronssia ja kuukausi ennen Lontoon olympialaisia Göteborgissa maailmanmestaruuden. Lontoon olympialaisten esikisojen voitto ja maailmancupin kokonaiskilpailun kakkossija olivat parhaat saavutukset edellisvuonna.

Naiset ovat kilpapurjehduksen ohella huolehtineet esimerkillisesti myös opinnoistaan. Lehtinen opiskelee lääketiedettä ja Lehtistä viitisen vuotta nuorempi Wulff valmentautuu Hankenin pääsykokeisiin. Lehtisen tapaan vuonna 1985 Kanerva valmistuu keväällä juristiksi. Gradun aiheena on urheiluoikeus.

X