Taivas avoinna MM-kehässä

MM-otteluun valmistautuva Edis Tatli janoaa menestystä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Edis Tatli on otellut ammattilaisena 23 kamppailua ja voittanut niistä jokaisen. Kuva: Jukka Pakarinen.

MM-otteluun valmistautuva Edis Tatli janoaa menestystä.
Teksti:
Hannu Teider

Kosovolaissyntyinen ammattinyrkkeilijä Edis Tatli on MM-ottelun kynnyksellä huippuvireessä niin henkisesti kuin fyysisesti.

Tatlin mukaan taivas voisi aueta, jos hän onnistuu unelmassaan voittaa MM-ottelu ensi lauantaina Helsingissä.

Maailmanmestaruus poikisi jatkossa ottelupalkkioita, joita suomalaisnyrkkeilijät eivät ole aikaisemmin nähneet edes unissaan

Tatlin ja kuubalaisen Richar Abrilin MM-ottelun arvostuksesta kertoo, että WBA nimesi ottelun tuomariksi Steve Smogerin. Hän on tuomaroinut kehässä jo kolmella eri vuosikymmenellä.

Kokenut Smoger, 64, on esiintynyt  tuomarina 90 MM-ottelussa.

WBA on yksi suurimmista ja arvostetuimmista ammattinyrkkeilyliitoista. Ensimmäinen liiton titteliottelu käytiin 1921 Jack Dempseyn ja Georges Carpentierin välillä. Kyseinen MM-ottelu oli historiallinen. Se selostettiin ensimmäisenä ammattinyrkkeilyotteluna radion suorassa lähetyksessä.

Suomessa edellinen ja toistaiseksi ainoa MM-ottelu ammattinyrkkeilyssä nähtiin 1962 Helsingin Olympiastadionilla. Olli Mäki hävisi silloin tyrmäyksellä höyhensarjan kamppailun Davey Moorelle.

Ottelua seurasi Olympiastadionilla yli 23 000 katsojaa.

Eva Wahlström myös kehässä

Lauantai-illan nyrkkeilyhuumassa nähdään myös muita suomalaisia: Henri Kekäläinen, Eemeli Katajisto, Juho Haapoja ja Juho Tolppola lämmittävät yleisöä Tatlin MM-taistoon.

Hallitseva Euroopan mestari Eva Wahlström kohtaa kuudennessa ottelussa brasilialaisen Halanna dos Santosin.

MTV Katsomo näyttää suorana Helsingin ammattilaisillan kaikille niille, jotka eivät pääse Pasilan Areenalle. Suora lähetys alkaa kello 19.00.

Tatlin ja Abrilin 12-eräinen MM-titteliottelu huipentaa nyrkkeilyillan noin kello 22.30 alkaen.

X