Tuuli Petäjä-Sirén MM-mitalijahtiin

Vuoden urheilija ja olympiahopeamitalisti Tuuli Petäjä-Sirén ei kauan viihdy Suomessa USA:n kisareissun jälkeen. Hän matkustaa jo ensi viikolla Brasilian Buziokseen, jossa purjelautailun MM-kisat alkavat maaliskuun alussa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tuuli Petäjä-Sirén avasi kilpailukautensa viime viikolla Miamin maailmancupin RS:X-luokassa ja sijoittui toiseksi. Kuva: Curro Manchón.

Vuoden urheilija ja olympiahopeamitalisti Tuuli Petäjä-Sirén ei kauan viihdy Suomessa USA:n kisareissun jälkeen. Hän matkustaa jo ensi viikolla Brasilian Buziokseen, jossa purjelautailun MM-kisat alkavat maaliskuun alussa.
Teksti:
Hannu Teider

Petäjä-Sirén avasi kilpailukautensa loistavasti. Hän lautaili viime viikolla Miamin maailmancupin RS:X-luokassa toiseksi. Suomalainen nousi samalla kansainvälisen purjehdusliiton rankingissa ykköseksi.

Miamin maailmancup toi itseluottamusta, sillä myös MM-kisoissa finaali kisataan kerrasta poikki menetelmällä. Voittaja ratkeaa finaalilähdön perusteella.

”Nyt tietää, että oli olosuhteet mitkä tahansa, on samalla lähtöviivalla muiden kanssa”, totesi Petäjä-Sirén tiistai-iltana Urheilumuseoklubin tilaisuudessa Helsingissä.

Vuoden urheilija pokkasi tilaisuudessa Urheilumuseoklubin Vuoden yllättäjä -erikoispalkinnon.

Vasta 22-vuotiaana lautailun aloittanut Petäjä-Sirén, 29, ei levännyt Lontoon olympialaisten jälkeen laakereilla vaan suoritti arkkitehdin opintojaan loppusuoralle. Lopputyö on viimeistelyä vaille valmis.

”Valmistuminen on ajoitettu ensi vuoden alkuun. Sen jälkeen alkaa tosi harjoittelu syyskuussa 2014 Santanderissa Espanjassa käynnistyviin MM-kisoihin, joissa jaetaan ensi kerran myös Rion olympialaisten maapaikkoja”, Petäjä-Sirén kaavaili.

Petäjä-Sirénille kansainvälisen purjehtijaliiton ISAF:n päätös säilyttää RS:X-purjelautaluokka myös seuraavissa olympialaisissa 2016 oli lottovoitto.

Uusia sponsoreita on tukemassa valovoimaisen lautailijan harjoittelua seuraavan olympiadin ajan.

”Toisaalta kulutkin ovat suuret. Maksan esimerkiksi henkilökohtaisella valmentajalleni espanjalaiselle Curro Manchónille palkan omasta kukkarosta”, Petäjä-Sirén korostaa.

 

Tuuli Petäjä-Sirén ja Suomen purjehdusmaajoukkue ovat tavattavissa Venemessuilla perjantaina 9.2. klo 14.00–16.00. Heidät löytää halli 4:stä, Suomen Purjehdus ja Veneily -osastolta (4b45).

X