Vuoden merkillisin seiväskisa

Seiväshyppääjät avaavat kilpailukautensa kauppakeskuksen vilinässä Ideaparkissa. Suomalaishyppääjien tavoitteena on rikkoa EM-hallirajat.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Suomen seiväshypyn parhaimmisto kilpailee kauppakeskuksessa Eemeli Salomäen johdolla. Kuva: Kari Santala/Kuvaryhmä/SKOY.

Seiväshyppääjät avaavat kilpailukautensa kauppakeskuksen vilinässä Ideaparkissa. Suomalaishyppääjien tavoitteena on rikkoa EM-hallirajat.
(Päivitetty: )
Teksti:
Hannu Teider

Suomalaiset seiväshyppääjät hakevat uutta vauhtia kesän MM-kisoihin ja talven hallikisoihin erikoisessa kisapaikassa. Kansainvälinen seiväshyppykisa järjestetään ensi lauantaina keskellä Ideaparkin ostosparatiisin ydintä, tuhansien kauppa-asiakkaiden silmien alla.

”Yleisöllä on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä urheilijat aivan läheltä. Kisaan on kaikille vapaa pääsy”, kertoo seiväshyppykisan ideoinut promoottori Harri Niskanen.

Aikaisemmin USA:ssa, Espanjassa ja Saksassa seiväshyppykisoja on järjestetty kauppakeskuksista. Ulkomaisten mallien mukaan Niskanen toi idean myös Suomeen.

”Halusin tuoda samalla suomalaiseen yleisurheiluun uusia tuulia ja ideoita”, Niskanen jatkaa.

Parhaat paikalla

Kauppakeskuskisoissa on nähty muualla myös huipputuloksia.

Viime talvena saksalainen Björn Otto, Lontoon hopeamitalisti, ylitti kauppakeskuksessa järjestetyssä kisassa peräti kuusi metriä.

Ideaparkin kutsukisaan osallistuu miehissä koko Suomen parhaimmisto Eemeli Salomäen ja Jere Bergiuksen johdolla. Britti Max Eaves ja tanskalainen Rasmus Jorgenson (EM 8.) ovat vauhdittamassa suomalaishyppääjiä Göteborgin EM-hallirajan 555 tavoittelussa.

Naisten kisassa Suomen mestari Minna Nikkanen tavoittelee myös EM-hallirajaa, joka naisilla on 440. Nikkasen haastajina esiintyy Anastasia Shvedova Valko-Venäjältä ja venäläinen Valerya Snegova.

Rajoitettu kutsukisa

Miesten kutsukisaan osallistuu 11 ja naisten kisaan 7 hyppääjää.

”Positiivinen tilanne, kun enemmän olisi tulijoita kuin voidaan ottaa. Aikataulullisista syistä osanottoa on rajoitettu”, Niskanen toteaa.

Naisten seiväskisa alkaa Ideaparkissa lauantaina 26.1. klo 12 ja miesten seiväskisa klo 15.

X