Ystävällisiä immeisiä

Hyvin on menny leiriviikot Pochefstroomissa, Etelä-Afrikassa. Kelit on kohillaan ja lämmintä piisaa. Päivälämpö nousee jopa 35 asteeseen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Hyvin on menny leiriviikot Pochefstroomissa, Etelä-Afrikassa. Kelit on kohillaan ja lämmintä piisaa. Päivälämpö nousee jopa 35 asteeseen.
Teksti:
Antti Ruuskanen

Illat on onneksi sopivia, semmoista pariakymmentä astetta. Silloin ei ole niin ähkykuuma.

Tuulan kanssa ollaan tällä kertaa matkassa kahestaan. Tuula lähti nyt mukaan. Muuten olis tullu koti-ikävä.

Ystävällisiä ovat kaikki immeiset, niin valkoiset kuin tummatkin. Hyvää palvelua on saatu. Asuinalueemme on aidattu sähköaidoilla, ettei ylimääräiset hiipparit pääse tulemaan sisään.

Vuonna 2008 olin täällä ensi kerran. Nyt taitaa olla 4. kerta, kun reenaan Potchefstroomissa.

* * *

Nyt pittää oikein puuhun koputella pääkoppaa. Kaikki mitä on tehty urheilussa ja opiskelussa, on menny hyvin yhteen.

Tyytyväinen olen ollu heittoharjoituksiinkin. Yleensä tammikuussa heitot ei ole lähteneet oikein rullaamaan, mutta nyt on sujunu parhaiten kuin milloinkaan tähän vuodenaikaan. Siinä on tullu kehitystä huimasti.

Puitteet on keihäänheittoon mahtavat. Kovasti ootan, että Parviainen tulee tänne ja pystytään kahessa miehin suunnittelemaan reenejä kovemmiksi ja kovemmiksi.

Sammaan hotelliin, missä mekin olemme, ripottelee pikku hiljaa suomalaisurheilijoita, Pitkämäki, Mannio ja muut.

Näillä näkymin en osallistu mihinkään heittokisaan. Kyllä täällä kisoja järjestettäisiin.

* * *

Aamulla herää aikaisin kun aurinkokin nousee noppeesti ylös. Se kummasti herättää. Siinä kello 8.30–9.00 alkaa aamuharjoitus. Se on 1–1,5 tunnin rykäisy.

Suoritan täällä samalla personal trainer -tutkintoa. Se tarkoittaa kunto-ohjaajan tutkintoa, henkilökohtaista valmentajaa. Yleensä koulua on kello 11 alkaen kolmeen neljään saakka iltapäivällä.

Ohjelma on monipuolista ja kiintoisaa. Meille opetetaan, miten ohjataan esimerkiksi painonpudotusta, kunnon kohentamista tai jonkun lihasryhmän erikoisreenausta.

Turun hierojakoulu järjestää opetuksen suomen kielellä. Wirkkalan Teemu, Hannu Hämäläinen, Essi Lindgren ja kiekonheittäjä Tanja Mäkinen-Komulainen ovat samassa opetuksessa. Hyvä porukka on kasassa.

Pieni huili koulun jälkeen, vähän ruokaillaan ja lähetään toiseen reeniin. Iltareeni kestää 1,5–2 tuntia.

Päivällinen on seitsemän tienoilla. Illalla jää omaa aikaa 2–3 tuntia, sillä kymmenen aikaan olen nukkumassa.

Illalla nukuttaakin makeasti.

Vapaa-aika illalla vierähtää nopeasti. Katotaan netistä Suomen uutisia ja mulla on illalla usein lihashuoltoa.

Telkkarissa pyörii mitä pyörii, pääasiassa urheilua ja elokuvakanavia. Aika vähän tulee katottua telkkaria. Uutisista ei oikein mittään selvää saa.

* * *

Kyllä kaikesta huomaa, että Etelä-Afrikan ykkösurheilu on kriketti. Sitä tulee joka ilta erikoislähetyksissä.

Loppuviikolla menen tähän lähelle katsomaan krikettimaaottelua Etelä-Afrikka–Uusi-Seelanti. Krikettiä on tullu seurattua päivisinkin, kun harjoituskentällä yliopiston pojat käy reenaamassa. Oon ihmetelly vieressä, että onpa ihmeellinen laji.

Aika vähälle reissut on jääneet. Yhtenä päivänä käytiin joessa melomassa kajakeilla ja tehtiin pienoissafari. Kirahvejakin nähtiin.

Varmasti käyn kalastamassakin. Pittää sen verran testata, tarttuuko suomalaismiehen syöttiin isompaa afrikkalaista kalaa.

Mukavaa talven jatkoa kaikille!

 

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen leireilee maaliskuun puoliväliin saakka Etelä-Afrikan Potchefstroomissa.

X