Puolitoistavuotiaan raiskannut ja tappanut maistoi omaa lääkettään vankilassa

Jaa artikkeliTilaa Seura

Netissä kohistaan tapauksesta, jossa brasilialainen mies joukkoraiskattiin ja pahoinpideltiin raa’asti vankilassa. Hän sai hoitoa vammoihinsa, mutta hoidon jälkeen raivostuneet vangit uusivat käsittelyn. Raiskaukseen ja pahoinpitelyyn oli osallistunut jopa 20 miestä.

Asiasta kerrotaan esimerkiksi inquisitr.com -sivuilla.

Raiskattu ja pahoinpidelty mies oli vankilassa, koska hän oli tappanut ja raiskannut puolisonsa vuoden ja kahdeksan kuukauden ikäisen pojan. Netin eri keskustelupalstoilla ollaan laajalti sitä mieltä, että mies sai ansionsa mukaan tai pääsi jopa liian vähällä.

En keksi juuri kauheampaa rikosta kuin tämän brasialaisen jujutsu-opettajan hirmuteko. Sitä ei tarvitse unohtaa. Sitä ei tarvitse antaa anteeksi.

Hirveät rikokset järkyttävät meitä. Niin kuuluukin. Meidän olisi kuitenkin silloinkin hyvä pysähtyä miettimään ihmisyyttä.

Kirjoitin Oulun hiljattaisen vankilapaon jälkimainingeissa päivityksen Kosto elää. Mainitsin siinä muun muassa seuraavaa:

Ihminen on ihminen, vaikka hän olisikin syyllistynyt kauheuksiin. Ei meidän pidä muuttua hirviöiksi, vaikka joku muu olisikin niin tehnyt.

Voi olla, että olen jopa vähemmistössä ajatuksieni kanssa. Niin yleistä vaikuttaa olevan kostoon ja jopa kidutukseen kiihtyvä mieliala.

On luultavasti melko turha mennä selittämään kuvottavien rikosten uhreille ja omaisille sitä, kuinka heidän kuuluu nousta alkukantaisen raivon yläpuolelle. Vihaisten väkijoukkojen tulisi kuitenkin näin tehdä. Varsinkin kokonaisten yhteisöjen ja yhteiskuntien tulisi näin tehdä.

Tänään on uutisoitu myös, että Egyptissä on langetettu kuolemantuomioita suurelle joukolle ihmisiä. Minun mielestäni se on väärin riippumatta siitä, mihin rikoksiin tuomitut ovat tai eivät ole syyllistyneet.

Väkivallan ei pidä antaa synnyttää lisää väkivaltaa. Yksittäiset ihmiset eivät siihen välttämättä pysty, mutta yhteisöjen on siihen kyettävä.

Brasilialaismies on kuvottavaan tekoon syyllistynyt hirviö, mutta hän on myös hirvittävän rikoksen uhriksi joutunut ihminen.

Ihminen on arvokas.

—————

Taas mennään. Piti kirjoittamani kiva päivitys viikonlopulta, mutta näin kävi; pakko kirjoittaa. Ehkä sitten seuraavaksi jotain kivempaa.

Lue myös:
Kosto elää

Aiheesta internetissä:
Child Killer Raped, Tortured In Prison: Justice?

**************

Isän pikajuna Facebookissa: www.facebook.com/isanpikajuna

Bloggaaja Twitterissä: @jussimkorhonen

Isän pikajuna Bloglovinissa: www.bloglovin.com/blog/11750703/isan-pikajuna

Lisää Isän pikajuna Bloggerin lukulistaan käyttämällä osoitetta http://blogit.kaksplus.fi/isanpikajuna/feed

 

X