Kiristääkö takareisi? Kolme pumppaavaa venytystä, joilla parannat liikkuvuutta

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Blogissa ohjeet takareiden venyttelyyn.

Teksti:
Pauli Reinikainen

Takareisi on itselläni usein kireä pitkälti siksi, että teen paljon kyykkyjä ja maastavetoja. Nämä liikkeet jos jotkin kiristävät pakaran ja takareiden lihaksia. Olen ollut pitkään onneton venyttelijä, mutta viime vuosina venyttelyä on ollut pakkoi petrata, jotta lihaksisto palautuu jokseenkin riittävästi raskaiden treenien jälkeen.

Tällä kertaa esittelen kolme takareiden venytystä, joita itse suosin. Ne edustavat nykyaikaista dynaamisen venyttelyn trendiä. Kovin pitkäkestoisia venytyksiä ei juurikaan nykyään neuvota tekemään. Dynaamisilla, pumppaavilla venytyksillä parannetaan liikkuvuutta ja lihaksen elastisuutta.

Siispä venyttelemään!

Venytys 1: Takareiden ja pakaran alueen dynaaminen venytys

Tee näin: Asetu videolla kuvattuun asentoon. Paina lähempänä reittä olevalla kyynärpäällä hieman polvea sivulle pitäen samalla molempien käsien sormet kiinni alustassa.

Suorista etummaista jalkaa hitaasti, jolloin taaimmainen jalka suoristuu lähes täysin. Koukista tämän jälkeen etummaista jalkaa, jolloin tunnet venytyksen saman jalan puoleisessa pakarassa. Samalla taaimmaisen jalan polvi lähestyy alustaa. Tee 10 pumppausta, eli käy viisi kertaa molemmissa ääriasennoissa ja vaihda puolta.

Venytys 2: Takareiden pumppaus

Tee näin: Laskeudu kyykkyyn niin, että saat molemmat kämmenet ainakin osittain lattiaan. Paina samalla kyynärpäillä hieman polvia sivuille. Nouse tästä asennosta ylös niin pitkälle, että jalat suoristuvat ja ainoastaan sormenpäät jäävät kiinni alustaan. Pumppaa liikettä 10 kertaa pysyen hetken molemmissa ääriasennoissa.

Venytys 3: Takareiden pumppaus selinmakuulla

Tee näin: Asetu selinmakuulle. Vedä takareidestä polvea kohti rintaa pitäen toisen jalan suorana. Suorista jalkaa niin pitkälle, että tunnet kevyen venytyksen takareidessä. Palauta jalka koukkuun ja toista 10 kertaa rauhallisesti. Sen jälkeen tee toiselle jalalle.

X