Tähän someuho voi pahimmillaan johtaa – bloggaaja söi hatullisen pastaa

Kun Jääkiekkoliitto järjesti tiedotustilaisuuden, uskoin arvaavani sen aiheen, ja sanoin syöväni hatullisen pastaa, jos olisin väärässä. Väärässä olin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Seuran mies -bloggaaja, toimittaja Jukka Vuorio puhui somessa harkitsemattomia, ja sitten syötiin olkihatun muotoinen pastahattu.

Kun Jääkiekkoliitto järjesti tiedotustilaisuuden, uskoin arvaavani sen aiheen, ja sanoin syöväni hatullisen pastaa, jos olisin väärässä. Väärässä olin.
Teksti:
Jukka Vuorio

Internet, se on paha paikka. Siellä kannattaa varoa sekä muiden että etenkin omia sanojaan. Tämä on tarina siitä, mihin someuho voi pahimmillaan johtaa.

Eräänä päivänä, tarkemmin sanottuna tammikuun 18. päivä tänä vuonna, Suomen jääkiekkoliitto ilmoitti järjestävänsä myöhemmin illalla tiedotustilaisuuden.

Jääkiekon MM-kisojen vuoden 2021 järjestämispaikasta oli käyty julkisuudessa kovaa keskustelua jo vähintään muutaman kuukauden ajan, sillä isäntämaaksi kaavaillussa Valko-Venäjällä on akuutti demokratian kriisi ja hallinto lähentelee diktatuuria. Noin lievästi sanottuna.

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela sekä Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola olivat jo ehtineet sanoa, että heidän mielestään kisoja ei pitäisi järjestää Valko-Venäjällä, ja MM-kisojen pitkäaikainen pääsponsori Skodakin oli jo vetäytynyt kisoista, koska ei halunnut maineensa ryvettyvän. Näistä syistä olin melko varma, että Jääkiekkoliiton tiedotustilaisuuden aihe olisi Suomen jääminen pois kisoista.

Itse asiassa olin siitä niin varma, että kirjoitin Seuran miehen Twitteriin, että ”Teen pastasta hatun ja syön sen, jos aiheena ei ole Suomen jääminen pois kisoista!”, mikä sitten vielä saman illan aikana osoittautui vääräksi epäilyksi.

Tiedotustilaisuuden aihe oli nimittäin se, että kisat on viety pois Valko-Venäjältä ja Suomi kyllä osallistuisi niihin. Olin siis twiitissäni väärässä.

Someuho lyö sormille

No. Ajattelin, että ”se nyt oli semmoinen heitto somessa vain”, että ei kukaan ottaisi sitä kirjaimellisesti tai varsinkaan kyselisi asian perään. Someuho nyt harvemmin realisoituu tosielämään.

Olin väärässä siinäkin.

Vielä saman päivän iltana eri suunnista kyseltiin, että mitenkäs se pastahattu ja sen syöminen.

Selkeästi twiitti oli otettu kirjaimellisesti ja perään kyseltiin.

Joten ei muuta kuin pastahattua suunnittelemaan

Koska en itse ole todellakaan mikään masterchef saati juuri edes ruoanlaitosta kiinnostunut, ymmärsin heti, ettei pastahatun valmistaminen tule onnistumaan omatoimisesti.

Siksi otin yhteyttä pitkäaikaiseen ystävääni, joka on aikoinaan ravintolassakin työskennellyt, ja vaikka ei olisikaan, hän joka tapauksessa ymmärtää ruoanlaitosta enemmän kuin minä.

Esitin asian hänelle. Itse asiassa liitän tähän alle nyt sen Whatsappissa käydyn keskustelun, jolla tätä asiaa ryhdyttiin käsittelemään.

Ja sitten koitti päivä, jolloin teimme pastahatun.

Kokkauspäivän aamuna kävin ostamassa kaksi pakettia vegejauhelihaa eli jauhista, lasagneainespaketin, ison tomaattimurskatötsän, kesäkurpitsan ja pussin porkkanoita.

Ystäväni valmisti edellisenä päivänä valkokastikkeen, johon tuli vehnäjauhoja, voita, kauramaitoa, cheddarjuustoa sekä mausteita.

Hän toi mukanaan myös kaksi kakkuvuokaa, joista toinen oli isompi kuin toinen.

Ja menemättä sen tarkemmin työvaiheisiin, noin kahden tunnin kuluttua meillä oli syötäväksi valmis pastahattu, joka ulkomuodoltaan näytti mielestäni aivan ”isoisän olkihatulta”.

Pastahattu on otettu ulos uunista. Seuraavaksi se vietiin parvekkeelle jäähtymään.

Pastahattu on otettu ulos uunista. Seuraavaksi se vietiin parvekkeelle jäähtymään. © Seuran mies

Tältä pastahattu näytti kakkuvuokien irrottamisen jälkeen.

Someuho voi johtaa yllättäviin lopputuloksiin. Tältä pastahattu näytti kakkuvuokien irrottamisen jälkeen. © Seuran mies

Ja sitten syömään! Pastahatusta riittää bloggaajan arvion mukaan ateria noin 4-6 henkilölle riippuen heidän ruokahalunsa suuruudesta.

Ja sitten syömään! Pastahatusta riittää bloggaajan arvion mukaan ateria noin 4-6 henkilölle riippuen heidän ruokahalunsa suuruudesta. © Seuran mies

Ja kyllä tuli muuten hyvää! Suosittelen pastahattua lämpimästi jokaiselle seikkailuhenkiselle kotikokille! Ehdottomasti 5/5, vaikka ja koska itse sanonkin.

Kiitos sinulle lukija tämänkertaisen blogin lukemisesta. Ensi kerralla Seuran miehessä puhutaan Susijengin kapteenin ja kuntavaaliehdokkaan Shawn Huffin kanssa politiikkaa.

Lue myös: Suomen urheilun historia: pussijuoksua, painia & politiikkaa

Seuran mies Twitterissä

Seuran mies Instagramissa

Lue myös: Kaikki Seuran miehen jutut tästä linkistä

X