Eleganssia Leenalle

Helmiä ja koruja rakastava muuttujamme Leena Cederlöf syttyy kameran edessä. Silmät tuikkivat ja nauru helisee, kun hän asettelee jalkaa saamiensa ohjeiden mukaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Leena Cederlöf tuli muuttumaan Kiskosta.

Helmiä ja koruja rakastava muuttujamme Leena Cederlöf syttyy kameran edessä. Silmät tuikkivat ja nauru helisee, kun hän asettelee jalkaa saamiensa ohjeiden mukaan.
(Päivitetty: )
Teksti: Marjo Nevala

Leena Cederlöf tuli muuttumaan Kiskosta.

Aluksi Leena Cederlöf, 68, epäröi. Hän oli ilmoittautunut Vivaan muuttumaan runsas vuosi sitten. Kun toimituksesta sitten soitettiin ja toivotettiin tervetulleeksi uudistumaan, ajatus vähän kauhistutti.

”Ensimmäisenä tuli mieleen, että ei kai minun enää tämän ikäisenä kannata lähteä, eivät ne tämän ikäisiä huoli”, Leena sanoo.

Puoliso kannusti Leenaa, että ”nyt vain menet”.

Kymmenen vuotta eläkkeellä ollut Leena viettää paljon aikaa kotona. Ristikoiden tekeminen on hänen intohimonsa. Vaateostoksille hän lähtee markettiin ja lähialueen kirpputoreille.

Ilman meikkiä hän ei lähde milloinkaan edes ruokakauppaan.

Tyyli-ikoneikseen Leena mainitsee kaksi upeaa naista: Grace Kellyn sekä Leena Harkimon. Heidän pelkistetty naisellinen tyylikkyytensä viehättää.

Kun Leena seisoo kameran edessä, hän kantaa kauniisti vaatteensa. Hersyvä, iloinen nauru ja silmien tuike kertovat paljon hänestä.

Musta pukee harvoja suomalaisia, mutta Leenalle väri on nappi valinta. Muotistylisti Ainomari Setämaan mukaan Leenan kannattaa käyttää mustan kanssa puhtaita ja heleitä värejä kuten roosaa. Murretut tai kovat värisävyt eivät hänelle sovi.

”Mustansininen väri on lempeämpi ja sopii monelle paremmin kuin musta. Lisäksi se on yhtä juhlallinen kuin musta”, Ainomari vinkkaa.

Värien valintaa helpottaa Ainomarin antama muistisääntö: asussa ei koskaan saisi olla enempää kuin kolmea väriä. Hoikemmalta näyttää, jos asuun valitsee ylhäältä alas yhtenäisen värisuoran.

O-vartalotyyppiä olevaa Leenaa pukevat suorat vaatelinjat ja vartaloa kevyesti mukailevat vaatteet. Vaate ei saa kiristää.

Kotelomekon pariksi Ainomari valitsee Leenalle pitkän, hieman mekkoa lyhyemmän jakun, jota pidetään auki. Tunikoissa paras pituus on hieman lantion alapuolella.

Suorat, polveen asti ulottuvat hameet sekä aavistuksen nilkan yläpuolelle jäävät suorat housut pukevat Leenaa nekin.

Tuikkivat silmät esiin

Mattaharmaat luomivärit tuovat esiin silmien kirkkauden, sanoo meikkitaiteilija Haije Sundqvist.

Luonnollisia värisävyjä hän sipaisi Leenankin luomille ja sai silmät tuikkimaan.

”Jos silmät vuotavat helposti vettä, vedenpitävä rajaus on silloin paras.”

Lähes rypyttömänä säilynyt iho on kuulas, mutta ohut. Jotta poskien couperosa ei korostu, kannattaa välttää kylmiä sävyjä poskipunassa. Aurinkopuuterin avulla tämä onnistuu.

”Ohuelti meikkivoiteen päälle taputeltu peitevoide tasoittaa ihon väriä ja pysyy näin paikallaan paremmin kuin meikkivoiteen alle levitettynä”, Haije vinkkaa Leenalle.

Muotoa leikkauksella

”Pyöristetty leikkaus sopii hyvin Leenan kasvojen neliönmuotoon”, kouluttaja Anna Järvinen sanoo.

Anna leikkasi hiuksista värikäsittelyjen sekä permanenttien haurastuttamat latvat pois. Se kevensi tyyliä. Leenan hiukset raidoitettiin kahdella eri tummuusastetta olevalla vaalealla värillä. Näin harmaat eivät näy niin selkeästi tukassa tyvikasvun puskiessa esiin.

INOA-kestoväriin Anna sekoitti Smart Bond -hoitokäsittelyainetta suojaamaan hiusta.

”Leenalle sopivat lämpimät värit, jopa punaiset sävyt”, Anna vinkkasi.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X