(Päivitetty: )
Teksti:
kotilaakari.admin

Rypyt eivät ole enää ryppyjä. Meikkauksen ammattilaiset kutsuvat niitä nyt vintage-viivoiksi! Vivan lukijat vinkkaavat omat suosikkinsa viivaiselle iholle.

Rajauksella ryhtiä meikkiin

3 x rajauskynät

Rajauskynät

Hoitava ja häivytettävä
Hoitavia vitamiineja sekä mineraaleja sisältävä pehmeä silmänrajauskynä Korres Black Volcanic Minerals toimii niin häivytettynä kuin intensiivisenä rajauksena. Levittyy silkkisesti ja toimii upeasti katsetta pehmentävänä smoky eyes- rajauksena, sävy musta, 13,90 e.

Pehmeä ja pysyvä
L’Oréal Paris Silkissime -rajauskynä on varmasti markkinoiden pehmeimpiä ja pysyvimpiä. Lähes voidemaisesti levittyvä kynä kiinnittyy hetken iholla oltuaan täysin tuhriintumattomaksi, sävy 02 Brown Temptation, 11,90 e.

Pigmenttiä ja pysyvyyttä
Reilusti väripigmenttiä sisältävä Clarins Crayon Kohl -rajauskynä liukuu iholla pehmeästi. Pigmenttinen koostumus ehkäisee rajauksen suttaantumista juonteisiin, ja auttaa väriä pysymään muuttumattomana koko päivän. Kynän toisen pään sivellin sopii rajauksen pehmennykseen tai puuteriluomivärien levitykseen. Sävy Intense Brown 02. 18,20 e.

Rajauskynät
Clinique Kulmakynä 22,30 e, rajauskynä 23,70 e.

”Käytän Clinique Quick Liner For Eyes -silmänrajauskyniä, joista löytyy sopivia värejä Suomi-silmille. Pehmeä koostumus sopii ryppyisiin silmäluomiini. Pidän myös saman sarjan hylsymäisestä ja kapeasta Superfine Liner for Brows -kulmakynästä: se on pehmeä ja hyvin levittyvä, mutta myös tarkka. Soft brown on kivan lempeä väri brunetelle. Kumpaakaan kynää ei tarvitse teroittaa, mistä plussaa!”
Helena Mäkelä, 55

3 x Hoitavat huulipunat

Hoitavat huulipunat

Kestävä ja pehmentävä
Yves Rocher Grand Rouge on yksi kestopunien kosteuttavimmista. Tahraamaton puna pitää huulet joustavina ja pehmeinä, eikä vaadi juurikaan korjailua päivän mittaan, sävy 33 Rouge Gourmand, 13,90 e.

Ylellinen balsamipuna
Armani Rouge Ecstasy -huulipunabalsami sisältää tuplamäärän kosteuttavia ainesosia ja väripigmenttejä. Täyteläinen puna ei kuivata eikä karkaa juonteisiin, sävy 301, 39 e.

Aivan kuin huulihoide
Mitä pidempään käytät Max Factor Color Elixir -huulipunaa, sitä enemmän kosteuttava vaikutus lisääntyy, sävy 630 Eternal Flame, 10,90 e.

Lancome-huultenrajauskynä
Lancôme Le Contour Pro -kynä, 27,50 e.

”Ystäväni kehuivat Lancômen huultenrajauskynää hyväksi huulipunan leviämisen stoppariksi. Tuote tosiaan estää huulipunan leviämistä huulten juonteisiin. Kynä myös levittyy liukuvasti ja pehmeästi toisin kuin kovat ja kuivat huultenrajauskynät.”
Merja Kuusiranta, 62

3 x Meikkivoiteet

Meikkivoiteet

Kirkastusta kaipaavalle
Oriflame Giordani Gold Age Defying -kiinteyttävän meikkivoiteen kermaisen kosteuttava koostumus jättää ihon joustavaksi ja pehmeäksi. Tuote kirkastaa ihoa valkoisen tryffeliuutteen avulla, joka valaisee harmahtavan ihon ja häivyttää juonteita optisesti, 30 ml, 26 e.

Täyteläistä tasoitusta
Hehkua ja täyteläisyyttä iholle lisäävä Clarins Extra-Comfort SPF 15 -meikkivoide sisältää ravitsevaa argan-öljyä. Öljyn omega-9-rasvahapot ehkäisevät kosteuden haihtumista iholta ja omega-6-rasvahapot parantavat ihon rakennetta ja ravitsevat. Tehokkaasti peittävä meikkivoide suojaa ihoa ympäristön epäpuhtauksilta ja vapaiden radikaalien vanhentavilta ominaisuuksilta, 30 ml, 55,80 e.

Punoitusta peittämään
Lumene CC Color Correcting -meikkivoide sopii, jos etsit kevyttä tuotetta kirjavuutta tasoittamaan. Vaikka koostumus on ohut, melkein kuin sävyttävässä päivävoiteessa, se tasoittaa silti mukavasti punoittavan ihon helotusta ja levittyy helposti sormin, 30 ml 15,90 e.

Meikkivoiteet

Estée Lauder meikkivoide 30 ml / 47 e seerumi 30 ml / 60 e, Guerlain meikkivoide, 30 ml / 58,80 e.

”Ihoni on kuiva ja siinä on paljon pientä pintaryppyä. Olen käynyt läpi monenlaiset meikkivoiteet, mutta useimmat ovat olleet joko liian kuivattavia, kakkumaisia tai litkuja. Guerlain Lingerie de Peau SPF 20 -meikkivoide on kevyt mutta tarpeeksi peittävä, ja se jättää iholleni kauniin, heleän pinnan kerääntymättä juonteisiini.”
Riitta Ahonen, 65

”Estée Lauder Double Wear Light -meikkivoide sopii kevyen ja kestävän koostumuksensa vuoksi hyvin sekaiholleni. Saman sarjan Idealist Pore Minimizing -seerumi supistaa huokosia ja saa ihon näyttämään hetkessä hyvältä.”
Mervi Lahti, 60

Lue lisää Vivasta 13/2013!

Teksti: Satu Varjonen
Kuvat: Kari Hautala

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X