(Päivitetty: )
Teksti:
kotilaakari.admin

Tuntuuko hiusten kasvattaminen loppumattomalta urakalta? Hiustenpidennys on hyvä keino saada toivottu kampaustyyli nopeasti.

Projektipäällikkö Arja Larnemaa, 59, saapuu kampaamotukku Kinnusen studiolle valmiina piristävään tyylimuutokseen.

– Hiukseni kasvaisivat kyllä pituutta, mutta ongelmana on, että hiuksia lähtee tukuittain joka päivä. Haluaisin runsaammat hiukset jotka olisivat muunneltavissa.

Kampaaja Taru Järvenpää alkaa etsiä oikeanvärisiä hiusnippuja, sillä pidennysten pitää uppoutua asiakkaan omaan hiusten sävyyn. Arjalla on voimakkaan luonnonkiharat hiukset, joita hän suoristaa joka pesun jälkeen. Taru päätyy kahteen eri sävyyn ja lainehtiviin teippipidennyksiin.

– Teippitekniikka on tällä hetkellä hyvin suosittu vaihtoehto pidennyksiin, koska hiusten asentaminen vie vain vähän aikaa. Hiuksia pitää huoltaa kampaajalla parin kuukauden välein, mutta samaa pidennystä voi käyttää jopa kaksi vuotta, jos on noudattanut kotihoito-ohjeita, Taru kertoo.

Kokopään asennus aloitetaan suoristamalla sekä Arjan omat hiukset että pidennykset. Asennus tapahtuu kerroksittain niskasta ylöspäin. Pari senttiä leveään silikoniliuskaan kiinnitetään teippi, jonka väliin omat hiukset kiinnittyvät tasaisesti.

Päälaen hiukset peittävät viimeisen rivin. Päälaen pyörteitä tulee välttää, jotta kiinnitysnauhat eivät pulpahda pintaan. Lopuksi kampaus muotoillaan, ja Arjan omien hiuksien linjaa rikotaan. Näin hiusraja saadaan häivytettyä. Tarkoituksena on, että kokonaisuus olisi luonnollisen näköinen.

Minimi hiustenpituus kokopään hiuspidennyksiin on kymmenisen senttiä. Poikatukasta ei voi loihtia polkkatukkaa, mutta polkkatukasta saa näyttävän osatuuhennuksilla.

Kun tukka on hyvin, pitää meikinkin olla huoliteltu.

– Liian paksu pakkelikerros korostaa iäkkään ihon huokosia ja ryppyjä, meikkitaiteilija Hanna Kaartoaho varoittelee levittäessään kevyttä nestemäistä meikkivoidetta Arjan iholle. Mallimme upeita silmiä varjostetaan violetilla. Irtoripset tuovat syvyyttä katseeseen.

Majoitus- ja ravintola-alan yrityskauppojen parissa työskentelevä Arja suosii yksinkertaisia ja asiallisia asuja. Kevättä pitkänhuiskea daami voi juhlistaa esimerkiksi klassisen tyylikkäässä valkoisessa housupuvussa, johon marjapuuronvärinen kauluspaita tuo räväkkyyttä. Valkoinen väri on hienostunut, mutta pellavakangas tekee asukokonaisuudesta rennon trendikkään. Koruihmiseksi tunnustautuvan Arjan tyyli täydentyy nuorekkailla helmikoruilla.

Kaksi tuntia kestäneen muodonmuutoksen jälkeen Arja herkistyy, kun vertailemme kuvia ennen ja jälkeen muutoksen.

– Tämä tuntuu epätodelliselta. Ikää lähti kymmenen vuotta! Hiukseni ovat niin paksuntuntuiset, että en voi uskoa!

Teipit vai sinetit?

Jos haluat piristää hiusten ulkomuotoa hiukan pidemmäksi aikaa, vaihtoehtoina ovat joko teippi- tai sinettikiinnitystekniikat.

Sinettien asennus kestää 2-3 tuntia, ja sinetit pysyvät 3-6 kuukautta. Huoltokäyntejä ei tarvita. Teippien laitto vie 1-2 tuntia, ja ne tulee huoltaa kahden kuukauden välein. Teippipidennystä voi käyttää jopa kaksi vuotta.

Hiustentuuhennuksissa hiuspidennykset ovat samanpituiset kuin asiakkaan omat hiukset. Hiustuuhennuksia voidaan tehdä tiettyyn osa-alueeseen kuohkeutta lisäämään, tehosteiksi, raidoiksi, tai kontrasteiksi.

Pidennykset voidaan kiinnittää lyhyeen, pitkään, ohueen, paksuun, kiharaan tai suoraan hiukseen ikään tai sukupuoleen katsomatta.

Jos asiakkaalla on paljon hiuksia, sineteillä saadaan aseteltua jatkot tasaisemmin. Teipit vaativat onnistuakseen hiuksien keskivertopaksuutta ja kymmenen senttiä pituutta.

Hiuspidennyksin ei voida tuuheuttaa tai antaa nostetta hiusten päälaelle, koska viimeinen kerros tehdään asiakkaan omilla hiuksilla. Väri- ja tukikäsittelyille on erilaisia rajoituksia. Vaalennusta ei suositella.

Ammattilaisen tekemä polkkatukan osatuuhennus maksaa noin 150 e ja kokopään hiuspidennys noin 400 e. Huolto noin 120 e.

Lue hiustenpidennysten kotihoito-ohjeet Vivasta 3/2012!

Teksti ja tyyli Miira Ojanen l Kuvat Miira Ojanen ja valmistajat

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X