Säihkyvä juhla-asu talven tähtihetkiin – Ursulan boheemipukeutumistyyli sai kimalletta Vivan muuttujapäivänä – ”Onpa värikästä ja bling blingiä!”

Paljetti ja bling bling -kuosit ovat nyt pinnalla juhlapukeutumisessa. Lohjalainen Ursula Lähteenmaa säteili muuttumispäivässä kimaltelevissa asuissa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Juhla-asu taipuu moneksi Ursulan yllä.

Paljetti ja bling bling -kuosit ovat nyt pinnalla juhlapukeutumisessa. Lohjalainen Ursula Lähteenmaa säteili muuttumispäivässä kimaltelevissa asuissa.
Teksti:
Eeva Tala

”Toivoisin pääseväni ammattilaisten käsiin ja näkemään kuvastimesta ehkä uudenlaisen Ursulan. Mummo haluaa pysyä tässä päivässä”, kirjoitti Ursula Lähteenmaa, 68, kun hän haki Vivan muuttumispäivään vaan ei vielä tiennyt millainen juhla-asu säihke häntä odotti.

Kampaajana Ursula kaunisti muita kolmenkymmenen vuoden ajan. Eläkkeellä hän on ollut kymmenen vuotta.

Ursula harrastaa pyöräilyä läpi vuoden, lukee, kirjoittaa runoja, joogaa sekä hoitaa 98-vuotiasta äitiään.

”Jaloissani ja selässäni on kremppaa. Jokainen päivä, jolloin pystyn pyöräilemään ja liikkumaan, on juhlaa.”

Ursulan mielestä juhlaa saa olla myös pukeutumisessa, arkenakin.

”Päätän vasta aamulla fiiliksen mukaan, mitä vaatteita ja värejä puen. En säästä mitään juhlapäiviksi, koska niitä on elämässä niin vähän. Jotain juhlavaa voi olla päällä joka päivä. Käytän esimerkiksi näyttäviä koruja.”

Ursula Lähteenmaa tuli Vivan muuttumispäivään Lohjalta.
Ursula Lähteenmaa tuli Vivan muuttumispäivään Lohjalta. © Tommi Tuomi

Boheemin Ursulan tyyliin juhla-asu säihkeellä viimeisteltynä

Stylisti luonnehtii Ursulaa näyttäväksi naiseksi, tyyliltään boheemiksi, rokkivaikutteilla höystettynä. Ursula on noin 180 cm pitkä ja kokoa 46. Vartalo­ on kurvikas A, eli muotoa löytyy enemmän lantion kohdalla. Kun vyötärö on, sitä kannattaa korostaa.

Stylisti suosittelee käyttämään muodikkaita bling-bling-vaatteita maltilla.Ne toimivat parhaiten yksinään ja oikeaan materiaaliin yhdistettynä: pörröisen neuleen, nahkan, farkun tai villakankaan kanssa.

Asukokonaisuuksissa ”liika yhteensopivuus” on hyvä rikkoa hakemalla ristiriitaa, kuten sekoittamalla juhlaa ja arkea, naisellista ja maskuliinista tai ilmavaa ja raskasta.

Muodikas over-size tyyli toimii hyvin pitkällä naisella. Jotta kokonaisuudesta ei tule liian raskas, pituus kannattaa katkaista kerrospukeutumisella tai eri värisellä ylä- ja alaosalla.

Ursula viihtyy ronskeissa nilkkureissa, jotka tukevat jalkaterää ja nilkkaa. Niillä saa luotua kaivattua vastakohtaa kevyempiin yläosiin verrattuna. Balleriinat toimivat myös juhla-asuissa, jos korkojen käyttö ei tunnu hyvältä.

Ursulalle sopivat kylmät ja viileät värit. Sinisen, liilan, vaaleanpunaisen ja vihreän sävyt sekä pastellit raikastavat ihon ja saavat silmät säteilemään. Murretut, lämpimät värit ja musta taas tekevät kasvoista kalpeat ja korostavat juonteita.

Ihan vihreänä juhlaan!

Mohair pitää lämpimänä. Väljä pörröneuletakki istuu täydellisesti Ursulalle. Kapealinjaisen mekon trikoosametti joustaa ja verhoaa vartalon korostaen uumaa tuntumatta ahdistavalta. Neuletakki 189 €, Caramba. Mekko 269 €, Camilla Thulin. Kengät 130 €, Wonders. Mandartania-korvakorut hopeaa 199 €, Aarikka. 3D-sukkahousut 16,90 €, Aarre.
Mohair pitää lämpimänä. Väljä pörröneuletakki istuu täydellisesti Ursulalle. Kapealinjaisen mekon trikoosametti joustaa ja verhoaa vartalon korostaen uumaa tuntumatta ahdistavalta. Neuletakki 189 €, Caramba. Mekko 269 €, Camilla Thulin. Kengät 130 €, Wonders. Mandartania-korvakorut hopeaa 199 €, Aarikka. 3D-sukkahousut 16,90 €, Aarre. © Tommi Tuomi

Juhla-asun hihat hukassa

Yksi näyttävä vaate riittää tekemään asusta juhlavan. Lurexpusero, jonka henkäyksen ohuissa hihoissa on kaksiulotteisia kukkia, on naisellinen pari napakoille tekonahkahousuille. Lisää säihkettä saa pikku laukulla ja korvakoruilla. Pusero 280 €, Ida Sjösted. Tekonahkahousut 80 €, Comma. Ballerinat 120 €, Clarks. Paljettilaukku 25 e, Prisma. Korvakorut ovat kuvausrekvisiittaa.
Yksi näyttävä vaate riittää tekemään asusta juhlavan. Lurexpusero, jonka henkäyksen ohuissa hihoissa on kaksiulotteisia kukkia, on naisellinen pari napakoille tekonahkahousuille. Lisää säihkettä saa pikku laukulla ja korvakoruilla. Pusero 280 €, Ida Sjösted. Tekonahkahousut 80 €, Comma. Ballerinat 120 €, Clarks. Paljettilaukku 25 e, Prisma. Korvakorut ovat kuvausrekvisiittaa. © Tommi Tuomi

Rokkiviboja tarjolla

Nahkarotsi ja paljettihame toimivat yhdessä, vaikka ovatkin eri maailmaa. Särmikäs yhdistelmä tekee tyylistä nuorekkaan. Oversize-takin mittasuhteet sopivat pitkälle naiselle. Nahkatakki 300 €, Selected Femme. Hame 60 €, Indiska. Toppi 15 €, Lindex. Kaulakoru 49 €, Caramba. Tamariksen varsinilkkurit mallin omat.
Nahkarotsi ja paljettihame toimivat yhdessä, vaikka ovatkin eri maailmaa. Särmikäs yhdistelmä tekee tyylistä nuorekkaan. Oversize-takin mittasuhteet sopivat pitkälle naiselle. Nahkatakki 300 €, Selected Femme. Hame 60 €, Indiska. Toppi 15 €, Lindex. Kaulakoru 49 €, Caramba. Tamariksen varsinilkkurit mallin omat. © Tommi Tuomi

Lisää bling-blingiä

Säihkyvät paljettivaatteet ovat ajankohtaiset juhlaan. Aikuinenkin nainen voi rohkeasti pukeutua spagettiolkaimiseen mekkoon. Ohut, vuoriton takki peittää ja toimittaa bleiserin virkaa. Sininen on hyvä lisäväri asuun. Takki 319 €, Taifun. Paljettimekko 90 €, M & S. Laukku 25 €, Lindex. Balleriinat 125 €, Pavement. Korvakorut ovat kuvausrekvisiittaa.
Säihkyvät paljettivaatteet ovat ajankohtaiset juhlaan. Aikuinenkin nainen voi rohkeasti pukeutua spagettiolkaimiseen mekkoon. Ohut, vuoriton takki peittää ja toimittaa bleiserin virkaa. Sininen on hyvä lisäväri asuun. Takki 319 €, Taifun. Paljettimekko 90 €, M & S. Laukku 25 €, Lindex. Balleriinat 125 €, Pavement. Korvakorut ovat kuvausrekvisiittaa. © Tommi Tuomi

Miesten malliin

Liivi, romanttinen röyhelöpaita ja prässihousut antavat tyyliin maskuliinista twistiä. Asu toimii teatterista illalliselle. Housut ovat joustavat. Paita 65 €, Indiska. Liivi 40 €, Lindex. Housut 55 €, Indiska. Balleriinat 141 €, Red Shoe. Kesäyön ruusu -korvakorut 280 € ja kaulakoru 240 €, Kalevala.
Liivi, romanttinen röyhelöpaita ja prässihousut antavat tyyliin maskuliinista twistiä. Asu toimii teatterista illalliselle. Housut ovat joustavat. Paita 65 €, Indiska. Liivi 40 €, Lindex. Housut 55 €, Indiska. Balleriinat 141 €, Red Shoe. Kesäyön ruusu -korvakorut 280 € ja kaulakoru 240 €, Kalevala. © Tommi Tuomi

Kemut kaftaanissa

Kaftaanista saat nopeasti muodikkaan menoasun. Läpikuultavan paljettivaatteen alle on puettu trikootoppi ja leggingsit. Lisää väriä kokonaisuus saa harteille heitetystä sinisestä pusakasta tai neuletakista. Paljettikaftaani 80 €, Lindex. Toppi 15 € ja trikoot 20 €, Lindex. Pusakka 139 €, Esprit. Balleriinat 141 €, Red Shoe.
Kaftaanista saat nopeasti muodikkaan menoasun. Läpikuultavan paljettivaatteen alle on puettu trikootoppi ja leggingsit. Lisää väriä kokonaisuus saa harteille heitetystä sinisestä pusakasta tai neuletakista. Paljettikaftaani 80 €, Lindex. Toppi 15 € ja trikoot 20 €, Lindex. Pusakka 139 €, Esprit. Balleriinat 141 €, Red Shoe. © Tommi Tuomi

Päivä prinsessana Vivan muuttuja -kuvauksissa

Ursula odotti muuttumispäivästä prinsessapäivää ja sen hän myös sai.

”Oli ihana päästä ammattilaisten käsiin. Nautin kuvattavana olemisesta. Vau, onpa värikästä ja bling blingiä, ajattelin nähdessäni asut. Tykkään väreistä, mutta kimallusta en ole käyttänyt. Mikä ettei sitäkin voisi elämässä olla iloa tuomassa.” 

Hiukset: kampaaja Satu Barck / Piece of Hair 09 42412072. Meikki: meikkitaiteilija Haije Sundqvist 050 350 5172. Meikkikuva: Satiinipaita 90 €, Gerry Weber. Korvakorut 199 €, Aarikka. Tiedustelut: Aarre / aarrelabel.com, Aarikka Shop Esplanadi 044 422 0204, American Dreams, Mark & Spencer, Pieces, Wonders / Sokos 010 7665100, Camilla Thulin, Comma, Ida Sjösted, Pavement, Selected Femme / Stockmann 09 1211, Caramba Helsinki 040 044 4220, Esprit 09 31579448, Gerry Weber, Taifun / Gerry Weber Helsinki 044 752 2426, Indiska 09 7279 6000, Kalevala.fi, Lindex 020 142 2491, Red Shoe 09 604 670.

Juttu on julkaistu ensi kerran Vivan numerossa 12/2023.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X