(Päivitetty: )
Teksti: Marjo Nevala

Alkutalven vaivana on kuivuus niin sisäilmassa kuin ihollakin. Naiset tietävät, mitä tarkoittaa, kun sanotaan, että tähän aikaan vuodesta sukkahousut pölisevät. Niin nimittäin käy, kun sukkahousut vetää pois jalasta.
Kuiva iho ei pelkästään näytä kuivalta. Se tuntuu ikävältä, kutiaa ja hilseilee. Pahimmillaan kuivuminen aiheuttaa ihoon tulehduksen, jonka oire kutiaminen on.
Mitä tehdä? Osa meistä välttelee kuivumisen pelossa vettä, mutta se on aivan turhaa. Kuivaihoisen kannattaa päinvastoin käydä suihkussa tai vaikka uimassa, mutta käyttää heti sen jälkeen kosteuttavaa voidetta. Näin siksi, että voide sitoo kosteuden ihoon.

 


Vaikka nyt on trendikästä olla käyttämättä meikkiä tai meikata hyvin kevyesti, ihon puhdistamatta jättäminen ei sitä ole. Jos ei halua kastella kasvoja vesijohtovedellä, voi puhdistuksen tehdä vaikka kevyellä micellivedellä. Sillä puhdistaa hellävaraisesti niin silmämeikin, huulet kuin ihonkin. Micellivesi sisältää myös kasvoveden.
Pelkästään viima, pakkanen ja kuiva sisäilma eivät kuivata ihoa. Vanhemmiten ihoa kosteuden haihtumiselta suojaavat aineet vähenevät tai ohenevat ihosta. Senkin takia kannattaa nähdä vaivaa ja muistaa suojata ihonsa auringonsäteiltä myös talvikuukausien aikana.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X