Kenguruhyppelystä vastaisku Katrinin nivelreumalle: ”Nivelet todella pitävät tästä lajista – Voin hyppiä ja se tuntuu ihanalta”

Nivelreumapotilaalle oman liikuntalajin löytyminen on erityisen tärkeää, sillä liikkumattomuus tekee nivelille hallaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Helsingissä asuva Katrin kamm sai liikuntaan uutta vauhtia kengurujumpasta.

Nivelreumapotilaalle oman liikuntalajin löytyminen on erityisen tärkeää, sillä liikkumattomuus tekee nivelille hallaa.
(Päivitetty: )
Teksti: Anna Muurinen

Katrin Kamm, 47, sairastui 16 vuotta sitten nivelreumaan. Alku oli hankalaa. Lääkärit pelottelivat pyörätuolilla ja sairauden hoitoon määrätyt lääkkeet panivat pään pyörälle.

Saarenmaalainen Katrin jätti ruokavaliostaan sianlihan ja maitotuotteet, ja alkoi syödä paljon inkivääriä ja kanelia. Hän tiesi, että liikunta olisi tärkeä osa nivelreuman hoitoa, ja alkoi etsiä itselleen sopivaa liikuntalajia.

”Minulla ei ole mitään erityistä urheilutaustaa, mutta olen aina kävellyt paljon. En erityisemmin pidä uimisesta, mutta olen uinut, jotta pysyisin kunnossa. Nuorena harrastin rullaluistelua. Kun sain ensimmäiset Kangoo-saappaat jalkaani, laji tuntui omalta.”

Kangaroo-kengät

Pekka Nieminen / Otavamedia

Kokeillessaan Kangoo Poweria Katrin oli toipumassa leikkauksesta. Toipilaalle ensimmäiset treenikerrat olivat melko raskaita, mutta laji tuntui hauskalta. Hyppyjumpassa kunto kohosi yllättävän nopeasti.

”Nivelet todella pitävät tästä lajista. Voin hyppiä vaikka kuinka, ja se tuntuu ihanalta. Tunti menee nopeasti, ja usein haluaisin sen loputtua vielä jatkaa hyppimistä.”

Nykyisin Katrin on aktiivinen liikunnanharrastaja. Hän osallistuu kaksi kertaa viikossa Kangoo-jumppaan ja kahdesti viikossa tanssitunneille. Kävelylenkit saattavat olla jopa 20–30 kilometrin mittaisia.

”Voin oikein hyvin. Nykyisin fysiikkani on paljon parempi.”

Virossa Kangoo Power on vielä melko tuntematon laji, ja Katrin on vienyt kengurukengät Saarenmaallekin ihmeteltäviksi.

”Olen käynyt siellä lenkilläkin näillä kengillä. Luulen, että kaikki kääntyivät katsomaan!”

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 4/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

Näin pääset alkuun

Kangoo Poweria voi harrastaa tällä hetkellä Espoossa, Evijärvellä, Helsingissä, Kouvolassa, Naantalissa, Raumalla, Salossa, Tampereella, Turussa, Vammalassa ja Ylöjärvellä.

Helsingissä tunti maksaa 12 euroa + saapasvuokra 5 euroa. Tunnille pukeudutaan rentoon liikunta-asuun. Pitkiä sukkia suositellaan, jotta saappaanvarsi ei hierrä paljasta ihoa.

X