Miten sohvaperunan saa ylös sohvalta ja liikkumaan?

Miten saisin mieheni mukaan liikuntaharrastuksiin? Hän on diabeetikko ja täydellinen sohvaperuna. TV:tä hän katselee aamusta iltaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Vaimoa kyllästyttää, kun mies tuijottaa televisiota aamusta iltaan.

Miten saisin mieheni mukaan liikuntaharrastuksiin? Hän on diabeetikko ja täydellinen sohvaperuna. TV:tä hän katselee aamusta iltaan.
(Päivitetty: )
Teksti:
Kari Kiianmaa

Kysymys

Miten saisin mieheni mukaan liikuntaharrastuksiin? Hän on diabeetikko ja täydellinen sohvaperuna. Liikunta tekisi hänelle hyvää, sillä mitään rajoitteita ei liikkumiselle ole. TV:tä hän katselee aamusta iltaan.

Tv-leski

Vastaus

Asettamaasi kysymykseen ei ole yksinkertaista vastausta. Miehesi on itse vastuussa elämästään ja siitä, miten sen käyttää. On myös totta, että diabeetikkona hän varmasti hyötyisi liikunnasta suuresti.

Uskon sinun jo kokeilleen kauniisti puhumista ja järkiperusteluja liikunnan hyödyistä, mutta kuitenkin tuloksetta. On kokeiltava jotain muuta tai luovutettava ja annettava ajan kulua. Miehesi saattaa kokea nykytilanteen painostavana ja asettuu sen vuoksi vastustamaan toiveitasi.

Tee edes nämä!

  • Kerro miehellesi, että et yritä enää saada häntä liikkumaan, sillä et halua ottaa hänen elämästään ja terveydestään vastuuta, joka kuuluu hänelle itselleen.

  • Pyydä häntä kertomaan sinulle, miksi liikunta on hänelle epämieluista. Älä keskeytä häntä tai väitä vastaan.

  • Pyydä häntä vielä kertomaan, mitä hän sinulta toivoo ja millaista elämää hän haluaa kanssasi elää. Kysy, rakastaako hän sinua.

Lue myös:

Diabetes kuriin elintavoilla

X