Mitä tehdä, kun puoliso on äkäinen eikä osaa keskustella?

Pitkää parisuhdetta ei kannata pilata kinastelulla, vaan pitäisi keskittyä hyvään.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Mitä piätisi tehdä, kun mies on usein äkäinen.

Pitkää parisuhdetta ei kannata pilata kinastelulla, vaan pitäisi keskittyä hyvään.
(Päivitetty: )
Teksti:
Kari Kiianmaa

Kysymys

Mieheni ei osaa keskustella ja on usein äkäinen. Eläkeläisiä ollaan, joten irtiotto suhteesta tuntuisi joskus paremmalta. Kuitenkin hyviäkin aikoja on. Psykologisiin keskusteluihin en häntä saisi millään. Miten suhteemme saisi kohentumaan?

Surullinen

Vastaus

Kerrot, että keskustelu miehesi kanssa ei suju. Syytä keskustelun epäonnistumiseen kannattaa hakea vuorovaikutuksestanne eikä syyttää siitä vain toista osapuolta. Toisen näkeminen syyllisenä jumittaa helposti koko tilanteen.

On tosin totta, että vanhenevat miehet saattavat olla äkäisempiä ja lyhytpinnaisempia kuin nuoremmat. Siihen voi olla syynä myös hormonitoiminnan muuttuminen ikääntymisen myötä.

Pitkää parisuhdetta ei kannata pilata kinastelulla, joten keskittykää siihen hyvään, jota teillä on. On myös tärkeää, että kaikkea onnea ei yritetä saada parisuhteesta, vaan nautitaan elämästä myös ilman kumppania.

Tee edes nämä!

  • Sopikaa keskustelusta, jossa pohditte, mitä hyviä asioita elämässänne ja suhteessanne on juuri nyt.

  • Tehkää yhdessä asioita, joista te molemmat pidätte. Pienetkin asiat ovat tärkeitä.

  • Tehkää myös erikseen asioita, joista pidätte.

Lue myös:

Kaverit tärkeämpiä kuin parisuhde?

Osallistu lehden tekoon!

  • Lähetä kysymyksesi SeuraPsykologille. Kokenut psykologi Kari Kiianmaa vastaa Seuran palstalla kannustavasti ja rakentavasti sekä antaa konkreettiset Tee edes nämä -vinkit. Kysymyksesi voi koskea vaikka ongelmia, jotka liittyvät perheen sisäisiin väleihin, kuten parisuhteeseen, vanhempien ja lasten välisiin suhteisiin tai sisarussuhteisiin. Kysymyksesi voi koskea myös vaikkapa naapurusten, ystävien tai työyhteisön välisiä hiertymiä tai suvun kesken syntyneitä jännitteitä. Tarvitaan vain selkeä kysymys, johon haluat saada selvyyttä sekä neuvoja. Ongelman ratkominen voi lähteä tästä! Huom! Varusta kysymyksesi aina nimimerkillä.

X