Ripaus rokkia! Näin 56-vuotiaan Sarin tyyli muuttui Vivan muuttujapäivässä

Hämeenlinnalainen Sari Vänttinen kaipasi tyylipäivitystä työ- ja vapaa-ajan pukeutumiseen. Toiveena oli löytää asuja, joissa voi mennä myös bändikeikoille.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Hämeenlinnalainen Sari Vänttinen kaipasi tyylipäivitystä työ- ja vapaa-ajan pukeutumiseen. Toiveena oli löytää asuja, joissa voi mennä myös bändikeikoille.
Teksti:  Anneli Leppänen

Viva-lehden muuttujapäivässä laitettiin uusiksi sanomalehdessä yritysten mainontaa suunnittelevan Sari Vänttisen, 56, olemus. Tyyli muuttui, kun ammatilaiset huomioivat Sarin lempiharrastuksen, joka on bändien livekeikkojen katsominen klubeilla.

Suosikkipaikka on kotikaupungin Suistoklubi, jossa on Sarin mukaan loistava tunnelma.

”Töissä olen farkuissa ja neuletakissa tai ponchossa. Klubilla tyyli on helppoa mustaa. Vaatteet ovat minulle myös tärkeät tunnelmanluojat. Niillä pääsee heti oikeanlaiseen fiilikseen.”

Sari kertoo kuitenkin jämähtäneensä vanhaan habitukseen, jossa mukavuus ja helppous tulevat ennen ulkonäköä ja tyyliä.

”Siksi ilmoittauduinkin muuttujaksi saadakseni uusia ideoita ja ajatuksia pukeutumiseeni.”

Muuttumispäivän kuvausvaatteissa on haettu siistiä arkityyliä. Sari on kokoa 48 ja 166-senttinen. Särmää saa yhdistämällä asuihin nahka- ja maiharitakkeja sekä nilkkureita ja valitsemalla mustavalkoisen värimaailman.

Sarilla on tummat hiukset ja ruskeat silmät. Vahvoihin väreihin sopivat hyvin musta ja kirkkaan punainen sekä fuksia. Punaisista sävyistä syntyy energinen wow-efekti, joka tuo valoa olemukseen.

Musta nahkatakki on suosittu klassikkovaate, joka ryhdistää hempeät ja naiselliset mekot. Plussakokoinen löytää helpoiten sopivan takin verkkokauppojen sivuilta, kuten Klingel ja Cellbes. Niissä on laaja kokovalikoima.

Kenkävalinta vaikuttaa asun tyyliin. Naisellisista mekoista tai suorista housuista ja paitapuseroista saa rennommat yhdistämällä niihin tennarit tai jämäkät saappaat.

”Nahkatakki ja mekko oli suosikkiasuni. Lyhyt jakku saa jalat näyttämään pidemmiltä. Se olisi myös täydellinen menoasu. Nahkatakissa on rentoa fiilistä, se on kuin hyvä musiikki.”

Kuviollinen vaate näyttää yleensä mielenkiintoisemmalta kuin yksivärinen ja samalla se on armollisempi vartalolle. Sari piti pitkistä paidoista, joissa on graafista raitaa ja viivakuvioita.

”Olen aina viihtynyt isoissa, näyttävissä kuvioissa. Siksi molemmat mustavalkoiset raitakuvioiset paidat tuntuivat heti omalta jutulta.”

Mustalla neuleliivillä saa vaihtelua pukeutumiseen. Se myös häivyttää keskivartalon muotoja. Sarin mielestä asun eri kuvioiden yhdistäminen toimi hyvin näyttämättä sekavalta. Ruutuhousuihin hän yhdistäisi punaiset tai mustat maiharit.

”Asujen kokeileminen oli kiva kokemus. Sain todella uutta näkökulmaa pukeutumiseen. Klubikeikoillekin löytyi hyviä vaihtoehtoja. Maihari oli uniikki. Se toi mieleen monet muistot nuoruuden punkkariajoilta.

Sari Vänttinen tuli Vivan muuttumis­päivään Hämeenlinnasta. © Tommi Tuomi

Sari Vänttinen tuli Vivan muuttumis­päivään Hämeenlinnasta. © Tommi Tuomi

Meikki rokkityyliin

<span class="typography__copyright">© Tommi Tuomi</span>

© Tommi Tuomi

Sari kertoo käyttävänsä oman kosmetologin suosittelemia hoitotuotteita couperosaihon hoitoon.

”Lumene Cc color correcting cream tasoittaa hyvin ihon punaisuutta, samoin Joe Blasco Ultra base -meikkivoide, joka kestää hikoilun ja suojaa tuulelta ja viimalta”, meikkitaiteilija Haije Sundqvist vinkkaa.

Rokkityyliin sopiva tumma silmämeikki tehtiin mattaharmaalla, ja tyyliä korostaa hieman viileän sävyinen raikas punainen huulipuna, sävynä Revolution pro -sarjan matte Red 110 born with it.

”Muutama lisäripsitupsukka tuuheuttaa ripsiä ja aurinkopuuteri heleyttää kasvoja.”

Korealaista kulttikosmetiikkaa edustava Tony Moly -hoitotuote kasvoille sisältää propolisuutetta. 140 ml 36,90 €. <span class="typography__copyright">© Tommi Tuomi</span>

Korealaista kulttikosmetiikkaa edustava Tony Moly -hoitotuote kasvoille sisältää propolisuutetta. 140 ml 36,90 €. © Tommi Tuomi

Meikkivoidetta kevyempi Garnier-sarjan all-in-one BB -voide tekee ihosta heleän. 50 ml 11,45 €. <span class="typography__copyright">© Tommi Tuomi</span>

Meikkivoidetta kevyempi Garnier-sarjan all-in-one BB -voide tekee ihosta heleän. 50 ml 11,45 €. © Tommi Tuomi

Uusi Nivea Energy -misellivesi puhdistaa, virkistää ja ravitsee ihoa. Hajusteeton. 400 ml 8,90 €. <span class="typography__copyright">© Tommi Tuomi</span>

Uusi Nivea Energy -misellivesi puhdistaa, virkistää ja ravitsee ihoa. Hajusteeton. 400 ml 8,90 €. © Tommi Tuomi

Volyymia antava Max Factorin Clump defy -ripsiväri. Harja antaa paakkuuntumattoman lopputuloksen. 11,45 €. <span class="typography__copyright">© Tommi Tuomi</span>

Volyymia antava Max Factorin Clump defy -ripsiväri. Harja antaa paakkuuntumattoman lopputuloksen. 11,45 €. © Tommi Tuomi

Syksyistä värimaailmaa kynsiin saa O.P.I.-sarjan kynsilakoilla. <span class="typography__copyright">© Tommi Tuomi</span>

Syksyistä värimaailmaa kynsiin saa O.P.I.-sarjan kynsilakoilla. © Tommi Tuomi

Hoitavissa Lumenen huulipunissa on 12 eri sävyä. 12,90 €. <span class="typography__copyright">© Tommi Tuomi</span>

Hoitavissa Lumenen huulipunissa on 12 eri sävyä. 12,90 €. © Tommi Tuomi

Hiuksiin kerroksia

Kampaaja Anna Olenius ei juurikaan muuta Sarin hiusten tummaa väriä.

”Värin sijaan muutoksen juju on erilaisessa leikkauksessa. Sarin uuteen rokkityyliin sopii moderni leikkaus, jossa on reilusti kerroksia. Otsatukka tuotiin myös esiin”, Anna kertoo.

”Paksut hiukset, kuten Sarilla, voi leikata veitsellä, jolloin syntyy rouhean kiva lopputulos.”

Viimeistelyyn Anna käytti hiuspuuteria, joka erottelee hiukset, tuoden niihin ilmavuutta ja tuuheutta.

Kotimaiset Biozell-sarjan sävyttävät sampoot 200 ml 9,95 € sekä kiiltoa antavat sävytteet, uutuutena Rose gold -sävy, 200 ml 11,90 €. <span class="typography__copyright">© Tommi Tuomi</span>

Kotimaiset Biozell-sarjan sävyttävät sampoot 200 ml 9,95 € sekä kiiltoa antavat sävytteet, uutuutena Rose gold -sävy, 200 ml 11,90 €. © Tommi Tuomi

Sarin stailaus

Hiukset: kampaaja Anna Olenius/ XPiece of Hair, 09 42412072.

Meikki: meikkitaiteilija Haije Sundqvist 050 350 5172.

Tiedustelut: Calvin Klein, Cut & Pret, Lewis, Marimekko, Noom, Selected Femme, Tommy Hilfiger/Stockmann 09 1211, Crazy 09 644 845, Hattukauppa èN Hats 040 579 2973, Gerry Weber 044 752 2426, KappAhl 09 5657 4523, Karhu/Stockmann, Lindex 020 1422 491, Lumoava/Saurum 040 304 0201/www.lumoava.fi, Helsingin Optiicat 045 1129 451, Red Shoe 09 604 670, Sauconny/, info@gerisale.se, Vamsko/Bella, Luna/asiakaspalvelu@vamsko.fi, Zio 040 558 1064

Mitä mieltä muutoksesta?

”Voi apua, miten upea nainen, kommentoi mieheni nähdessään minusta otettuja kuvia.” Sari

Lue myös: Aila ilmoitettiin yllätyksenä Vivan muuttumispäivään – Retroa ja hulmuavia helmoja A-vartalolle

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X