Farkkujen tilalle väriä – Näin Satu-Maijan, 72, pelkistetty tyyli uudistui kesäisen juhlavaksi Vivan muuttujapäivänä

Jorma Porkkala ilmoitti vaimonsa Satu-Maijan muuttumisleikkiin 50-vuotishääpäivän kunniaksi. Stylisti antaa vinkit kesäisen värikkäisiin juhla-asuihin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Farkkujen tilalle väriä! Näin Satu-Maijan, 72, pelkistetty tyyli uudistui juhlavaksi Vivan muuttujapäivänä.

Jorma Porkkala ilmoitti vaimonsa Satu-Maijan muuttumisleikkiin 50-vuotishääpäivän kunniaksi. Stylisti antaa vinkit kesäisen värikkäisiin juhla-asuihin.
(Päivitetty: )
Teksti: Anneli Leppänen

Seinäjokelainen Satu-Maija Porkkala, 72, vietti aviomiehensä kanssa toukokuun lopussa 50-vuotishääpäiväänsä. Koska matkustaminen ja juhliminen isommalla joukolla koronan takia vielä mietityttää, mies päätti yllättää vaimonsa ilmoittamalla tämän muuttumisleikkiin.

Satu-Maija Porkkala tuli Vivan muuttumispäivään Seinäjoelta.

Vivan toimitukseen lähettämässään viestissä mies toivoi, että vaimo puettaisiin värikkäästi ja hameisiin, joissa tätä näkee harvoin. Farkkujen tilalle saisi antaa uusia vaihtoehtoja, jotka sopivat kesämenoihin.

”Sairaanhoitajana minulla oli aina työasu, eikä tarvinnut miettiä pukeutumista. Myönnän, että eläkkeellä olen jämähtänyt farkkuihin ja tummaan puseroon”, Satu-Maija myöntää.

Väriä kesäisiin asuihin

Värikkäiden ja kesäisten asujen löytäminen ei ole ongelma, sillä 162-senttisen Satu-Maijan vaatekoko on 38–40. Liikuntaa paljon harrastavana hänelle sopivat tyköistuvat vaatteet, joissa tarvitsee miettiä vain oikeita mittasuhteita.

Vaatteiden yhteensovittaminen on mittasuhdepeliä. Paras suhde ylä- ja alaosan välillä on 1/3 tai 2/3 eli lyhyt pitkän tai pitkä lyhyen kanssa. Huonoin suhde on jakaa vartalo kahteen yhtä suureen osaan, sillä mittasuhde lyhentää ja leventää.

Mittasuhteiden merkityksen huomaa sovittaessa mekon kanssa jakkua. Paras mitta ulottuu vyötärölle, jolloin alaosaa saadaan enemmän näkyviin. Aukipidettävän jakun alta näkyy enemmän mekkoa, jolloin syntyy vielä hoikentava vaikutelma.

”Kukkamekon ja boleron olisin voinut ottaa heti itselleni. Miehenikin piti kovasti asun väreistä ja tyylistä”, Satu-Maija kertoo.

Vaalea housupuku tuntui Satu-Maijasta myös mukavalta värin ja mallin puolesta. Ryhtiä antava bleiseri ulottui sopivasti ylälantiolle, mikä jättää riittävästi jalkoja näkyviin. Vyötärön sisäänotot tuovat keskivartalon esille.

Pelkistetty tyyli ja maltilliset yksityiskohdat

Satu-Maijalle sopii kapeat ja suoralahkeiset housut. Leveät lahkeetkin voivat toimia, jos kangas on laskeutuvaa ja niistä syntyy hamemainen vaikutelma. Väljän alaosan vastapainoksi kannattaa valita tiukempi yläosa.

Mekot ja hameet, joissa on runsaasti poimutusta ja väljyyttä lyhentävät ja tekevät tyttömäiseksi. Satu-Maijan omin tyyli on yksinkertainen ja selkeä, siksi hameissakin toimii parhaiten suoralinjaisuus ja mahdollisimman niukat yksityiskohdat.

”Vadelmanpunaisessa hameessa ja neuleessa tuli tunne, että näytän hoikalta ja pitkältä. Pidin asusta. Sitä voisi hyödyntää monessa tilaisuudessa. Kirkkaat värit vaativat kyllä totuttelua, koska tyylini on hillitty.”

Hiukset: Anna Olenius/Piece of Hair, puh. 09 424 120 72

Meikki: Haije Sundqvist, puh. 050 350 5172

Meikkikuva: Pusero 159 €, Lauren. Koru 149 €, DFJ Collections. Kehykset 460 €, Salme Optic.

Tiedustelut: Alba Moda, Emily & Noah/klingel.com, Betty Barclay, Marc & Spencer/Sokos 010 766 5100, Coster Copenhagen/Dots Helsinki 050 439 3597, DFJ Collections 040 841 6121, Furla, Gant, Lauren, Michael Kors, Noom, Ted Baker/Stockmann 09 1211, Gerry Weber 044 752 2426, Salme Optic 09 562 1021, DFJ Collections 040 841 6121, Ril’s, Your Face/Your Face Kamppi 044 754 0290, Zara zara.com

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehden numerossa 6/2021.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X