Tekstiviestihäirikkö ei jätä rauhaan - Mitä pitäisi tehdä?

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Mitä tehdä, jos häirikkö lähettelee viestejä pitkin päivää?

(Päivitetty: )
Teksti:
Kari Kiianmaa

Kysymys

Yhdistyksemme ensimmäinen puheenjohtaja on häiriköinyt minua jo pitkään tekstiviestein ilkeillä sanoilla. Yritin hakea lähestymiskieltoa käräjäoikeuden kautta, mutta sain hylkäävän päätöksen, koska henkilö ei ole häirinnyt minun kotirauhaani eikä ole pahoinpidellyt minua fyysisesti. Ihmettelen, miksi ei henkistä pahoinpitelyä oteta millään tavoin huomioon. Henkilö saattaa laittaa illassa monta tekstiviestiä minulle, vaikka vastaan aina ensimmäiseen viestiin, että jätä minut jo rauhaan.

Marja

Vastaus

Henkinen pahoinpitelykin on kiellettyä ja tuomittavaa. Olet jo tehnytkin asioita, jotka kertovat häiritsijällesi, että et hyväksy hänen toimintaansa.

Yleensä häiritsijän tekstiviestiin vastaaminen antaa hänelle kipinän jatkaa uusien viestien lähettämistä. Tehokkain tapa on jättää vastaamatta mihinkään viestiin.

Voit myös asettaa hänen viestinsä ei-toivottujen viestien listalle puhelimessasi tai vaihtaa jopa puhelinnumeroa.

Tee edes nämä!

•  Tee puheenjohtajan häiriköinnistä julkinen kertomalla siitä yhdistyksen muille virkailijoille.
•  Pyydä yhdistyksestä sovittelijaa, joka voisi saada aikaan sovun teidän välillenne.
•  Pyydä neuvoa poliisilta, jos ongelma ei häviä.

Lue myös:

Mitä voin tehdä, kun lähiesimies piinaa?

Osallistu lehden tekoon!

  • Lähetä kysymyksesi SeuraPsykologille. Kokenut psykologi Kari Kiianmaa vastaa Seuran palstalla kannustavasti ja rakentavasti sekä antaa konkreettiset Tee edes nämä -vinkit. Kysymyksesi voi koskea vaikka ongelmia, jotka liittyvät perheen sisäisiin väleihin, kuten parisuhteeseen, vanhempien ja lasten välisiin suhteisiin tai sisarussuhteisiin. Kysymyksesi voi koskea myös vaikkapa naapurusten, ystävien tai työyhteisön välisiä hiertymiä tai suvun kesken syntyneitä jännitteitä. Tarvitaan vain selkeä kysymys, johon haluat saada selvyyttä sekä neuvoja. Ongelman ratkominen voi lähteä tästä! Huom! Varusta kysymyksesi aina nimimerkillä.

X