Yllättävästi yhdistellyt vaatteet piristävät nyt uutta tyyliä – Sisko sai vinkit rennon tyylikkääseen pukeutumiseen Vivan muuttujapäivänä

Pukeutuminen on mennyt yhä rennompaan suuntaan, mutta silti voi olla tyylikäs ja huoliteltu. Yllättävät yhdistelmät toivat potkua Sisko Ojanperän tyyliin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Vivan muuttujapäivänä stylisti näytti, miten yllättävillä yhdistelmillä saa lisää mielenkiintoa asuihin.

Pukeutuminen on mennyt yhä rennompaan suuntaan, mutta silti voi olla tyylikäs ja huoliteltu. Yllättävät yhdistelmät toivat potkua Sisko Ojanperän tyyliin.
Teksti: Eeva Tala

”Varsinaisia ulkonäköongelmia ei ole, mutta olisi kiva saada vinkkejä pukeutumiseen, meikkiin ja hiuksiin. Kun esiintyy lausujana ja toimii oppaana, ulkonäöstä pitää huolehtia”, kirjoitti Sisko Ojanperä, 78, hakiessaan Vivan muuttumispäivään.

Sisko on eläkkeellä Lahden seudun matkailukoordinaattorin virasta. Lapsesta asti lausunut lausuntataiteilija esiintyy erilaisissa tilaisuuksissa ja tekee myös teemaopastuksia. Muita harrastuksia ovat kuntoilu, kulttuuri ja rakas suku.

Sisko Ojanperä tuli Vivan muuttumispäivään Asikkalan Vääksystä. <span class="typography__copyright">© Tommi Tuomi</span>

Sisko Ojanperä tuli Vivan muuttumispäivään Asikkalan Vääksystä. © Tommi Tuomi

”Kun lähden esiintymään tai opastamaan, panostan pukeutumiseen, olen huoliteltu. Se on kohteliasta yleisöä kohtaan ja tekee hyvää myös itselle”, Sisko kertoo.

”Lainatut” vaatteet yllättivät

Jotain piristystä vaatetukseensa Sisko kuitenkin kaipaa, ja sitä on luvassa muuttumispäivässä. Stylisti näyttää, miten yllättävillä yhdistelmillä saa lisää mielenkiintoa asuihin.

Stylistin mukaan sportti- ja vapaa-ajan tyyleistä lainatut ideat muokkaavat pukeutumista yhä vaan rennompaan suuntaan. Ennen lenkkareissa juostiin kuntopolulla, nyt niissä kuljetaan mekkojen ja hameiden kanssa.

Mittasuhteilla leikkiminen tuo tyyliin yllätyksellisyyttä. Lyhyt sporttipusakka ja naisellinen maksimekko näyttävät pituuseron takia mielenkiintoiselta. Naisellisen ja maskuliinisen vaatteen yhdistäminen on myös tehokeino luoda särmikkyyttä asuun.

Vivan muuttuja-päivä vei ajatukset rokkitytön nuoruuteen

Juhlavaatteet toimivat myös arjessa, jos niiden kangas, leikkaus ja muoto sen sallivat. Kuvausten paljettimekko on viskoosia, joten siitä saa säihkeestä huolimatta käyttökelpoisen päiväasun farkuilla, t-paidalla ja tennareilla. Hillitysti kimaltava mekko tuo hohtoa arkeen.

Pukeutumisessa rajojen rikkominen onnistuu myös aamutakilla. Kuviolliset kimonotakit ovat trendikkäitä, ja niitä käytetään kietaistavana takkina suorien housujen ja topin kanssa. Kaunis kuosi tuo yksiväriseen asuun aina plussaa.

Siskon suosikkiväri on kirkas punainen. Siitä saa enemmän irti, kun siihen yhdistää väriympyrän vieruskaverit, oranssin ja punavioletin. Näin kokonaisuudesta tulee upea.

”Katselen vaatekaappiani nyt uusin, inspiroitunein silmin”, Sisko kertoo kuvauspäivän jälkeen.

”Kaivoin heti oranssit housut esiin ja aloin miettiä, mitä niiden kanssa yhdistelisin. Tekee terää tehdä asioita vähän eri lailla.”

Siskon lempiasu kuvausvaatteista oli kimonotakki, farkut ja hattu.

”Se vei ajatukset nuoruuteen ja toi rokkitytön minussa esiin.”

Stylistin pukeutumisvinkit Siskolle!

  • Nuorten vaateosastolta tekee hyviä löytöjä.
  • Sportti- ja juhlavaatteita voi yhdistää arkipukeutumiseen.
  • Asuun saa uutta potkua käyttämällä lempivärin lähisävyjä.
  • Aloita asun suunnittelu kengistä.

Mitä mieltä muutoksesta?

”Mies oli niin ilahtunut, kun tuli hakemaan minut päivän päätteeksi ja sai näin kauniin vaimon kotiin! Kummityttö kehui hiuksia erityisesti.” – Sisko

Juttu julkaistu ensi kerran Vivan numerossa 4/2023.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X