”Vanhempani haluavat, että en kerro olevani homo. En enää jaksa paheksuntaa”

Vanhemmat ajattelevat, että homo saa olla, kunhan ei puhu asioistaan julkisesti. En saa kertoa itsestäni ja rakkauselämästäni mitään!

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Jos joutuu salailemaan olevansa homo, salailu vie paljon energiaa.

Vanhemmat ajattelevat, että homo saa olla, kunhan ei puhu asioistaan julkisesti. En saa kertoa itsestäni ja rakkauselämästäni mitään!
(Päivitetty: )
Teksti:
Kari Kiianmaa

Kysymys

Vanhempani sanovat, että jokainen saa olla sellainen kuin on. Homoseksuaalitkin saavat olla, kunhan eivät puhu asioistaan julkisesti. Minä olen homo, ja sukulaiseni tietävät sen. Minua häiritsee se, että en saa kertoa itsestäni ja rakkauselämästäni mitään! Saan olla ja elää, kunhan en kerro elämäni tärkeimmistä asioista.

Tällainen on kovin raskasta. Eniten loukkaa asenne, että homoseksuaalit ovat villejä ja vastuuttomia. Toki monella onkin vaikeuksia asettua parisuhteeseen, kun sellaista elämää ei suvaita heteronormatiivisessa yhteiskunnassa. Ei kukaan huvikseen valitse tällaisia vaikeuksia. Miten voi jaksaa olla ja elää ikuisen paheksunnan alla?

K.E.N.

Vastaus

Asioiden salailu vie paljon energiaa. Sen vuoksi on hyvä, että myös homoseksuaalisuuteen suhtaudutaan entistä avoimemmin. On oma asiasi, mitä haluat itsestäsi ja seksuaalisuudestasi kertoa. Seksuaalisuus on osa persoonallisuutta, eikä sitä tarvitse tai pidä peittää.

Tee edes nämä!

  • Rakkauselämä on intiimi ja herkkä asia. Mieti, mitä haluat kertoa siitä muille.

  • Kerro sukulaisillesi, miltä salailu sinusta tuntuu.

  • Osallistu yhdistystoimintaan, jossa ajetaan homoseksuaalien asioita yhteiskunnassa.

Lue myös:

Onko lapsenlapseni homo?

X