Vivan muuttuja Kyllikki sai uuden juhlatyylin – Katso vinkit juhlavaan ja mukavaan tyyliin!

Helsinkiläinen Kyllikki Hyhkö haluaa valmistautua juhlakauteen kunnolla. Toiveissa on löytää mekko, jonka taviskin voi vetää ylleen ja jossa olo tuntuu mukavalta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kyllikki puettiin juhlatyyliin.

Helsinkiläinen Kyllikki Hyhkö haluaa valmistautua juhlakauteen kunnolla. Toiveissa on löytää mekko, jonka taviskin voi vetää ylleen ja jossa olo tuntuu mukavalta.
Teksti: Anneli Leppänen

Kyllikki Hyhköllä, 84, on tiedossa niin isoja kuin pieniäkin juhlia, joihin hän haluaa laittautua kunnolla. Hän toivoi muuttumispäivässä näkevänsä kauniisti laskeutuvan mekon, joka olisi mahdollisimman pitkä ja peittävä.

”Rakastan pitkiä mekkoja ja hörhelöitä, mutta myös asiallista haalarityyliä. Ennen eläkkeelle jäämistä, kun olin kuvaussihteerinä MTV:n viihdetoimituksessa, käytin usein haalareita. Se oli silloin 80-luvulla muotia”, Kyllikki muistelee.

”Olen koko ikäni ollut myös korkokenkäfriikki. Ensimmäiset korkkarini hankin jo viisitoistavuotiaana päästyäni ripille, ja siitä lähtien kuljin melkein aina vähintään seitsemän sentin koroissa. Nyt en enää uskaltaisi tehdä niin.”

Kyllikin toive pitkästä, peittävästä mekosta on helppo toteuttaa, sillä midi- ja maksihelma ovat tällä hetkellä ne muodikkaimmat helmapituudet. Niistä löytyy sopiva malli 158-senttiselle usein ilman helmanlyhennystäkin.

Pohjepituus on helppokäyttöinen sekä juhlassa että arjessa. Kun säärtä tai nilkkaa pilkahtaa edes vähän, yleisilmeestä tulee kevyempi kuin peittävässä maksihelmassa. Yhtenäinen väritys myös pidentää silhuettia.

”Lila A-linjainen mekko oli ehdoton suosikkini, jos on pakko valita yksi kaikista kuvausvaatteiden malleista. Se oli todella tyylikäs. Olen lapsesta saakka pitänyt sinipunaisista sävyistä.”

Talven juhlavärit, vadelmanpunainen, lila, luumu ja kirkas sininen sopivat Kyllikin kauniisti harmaantuneisiin hiuksiin ja ihon väriin. Viileät sävyt saavat ihon hehkumaan ja antavat silmiin loistetta.

”Innostuin itsekin sinisestä, se tuntuu uudelta ja raikkaalta vaihtoehdolta. Pallomekossa ja pörrötakissa oli huoletonta tyyliä.”

Pienen naisen pukeutumisessa selkeät linjat, hyvä istuvuus ja vähäeleisyys tekevät juhlailmeestä harmonisen. Monien värien ja kirjavien kuvioiden sijasta kiinnostavuutta kannattaa hakea yksityiskohdilla, asusteilla ja eri tekstuureilla.

Punaisen jakun kasvoja kehystävä kaulus tekee yksinkertaisesta haalariasusta näyttävän. Haalarin kiiltävän ja jakun pehmeän materiaalin välille muodostuu kiinnostavaa kontrastia.

”Pidin haalareista, mutta punaisessa jakussa oli minun makuuni hieman liian muhkea kaulus.”

Kyllikki sai muuttumispäivästä mielestään hyviä vinkkejä juhla-asuihin.

”Ihan taviskin voi vetää näitä ylleen. Oli jotenkin turvallinen olo.”

Kyllikki Hyhkö tuli Vivan muuttumispäivään Helsingistä. © Tommi Tuomi

Kyllikki Hyhkö tuli Vivan muuttumispäivään Helsingistä. © Tommi Tuomi

Juhlava neuleasu

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Asukokonaisuuden rakentaminen on helppoa, kun jakku ja mekko ovat samaa neuletta. Suoralinjainen mekko on hihaton, joten siinä ei tule shaalikaulusjakun kanssa kuuma. Mekko 140 €, jakku 130 €, molemmat Nanso. Nauhanilkkurit 189 €, Gudrun Sjöden. Kaulakoru kuvausrekvisiittaa.

Helma heilahtelemaan

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

A-linjaista mekkoa voisi kutsua turvavaatteeksi, sillä siinä on ihanan rento olla. Mekko imartelee kaikkia muotoja ja leveä helma heilahtelee kauniisti askeltaessa. Mekko 257 € ja huivi 78 €, Aino. Käsilaukku 70 €, Red Shoe. Avokkaat 100 €, Unisa.

Herkuttele hörhelöin

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Yksinkertainen haalari saa potkua jakusta, jonka näyttävänä yksityiskohtana on komea kaulus. Se on tehty monista pienistä kangaspaloista. Jakun linjakas muoto tuo vyötärön esille. Haalarit 170 €, Ril´s. Jakku 149 €, Crazy. Puuhelmet 39 €, Aarikka. Avokkaat 100 €, Unisa.

Ihan sinisenä

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Kun asu on samaa väriä, mielenkiintoa kokonaisuuteen tulee eri materiaalien yhdistelmästä. Pörröpintaisessa takissa on tämän syksyn muodikas suora linja ja laskettu hihaistutus. Yläosasta istuvan mekon helmassa on pallomainen muoto. Sininen takki 269 €, iBlues. Pallokuvioinen mekko 328 €, Halston. Helmet 39 €, Aarikka. Avokkaat 169 €, Högl.

Säihkettä peliin

Muuttuja joulukuu 2021 © Tommi Tuomi

Muuttuja joulukuu 2021 © Tommi Tuomi

Sporttinen paljettitoppis tekee juhlatyylistä rennon. Sillä saa rikottua hillityn villamekon klassista asiallisuutta. Mekossa on pitkät hihat. Paljettitoppis on untuvaa 189 €, Crazy. Mekko villaneulosta 279 €, Ritva Falla. Kaulakoru 49 €, Aarikka. Avokkaat 169 €, Högl.

Pehmeää samettia

Muuttuja joulukuu 2021 © Tommi Tuomi

Muuttuja joulukuu 2021 © Tommi Tuomi

Joustava trikoosametti taipuu arkisesta materiaalista huolimatta juhlaan sopivaksi. Pehmeä samettipinta toistaa upeasti värit. Juhlien jälkeen notkea mekko on mukava ja rento arkikäytössä. Samettimekko 129 €, puuvillahuivi 28 € ja kengät 139 €, kaikki Gudrun Sjöden.

Juttu julkaistu ensi kerran Vivan numerossa 12/21.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X