Elokuva-arvio: 007 No Time to Die päättää määrätietoisesti Daniel Craigin kauden James Bondina

Ajat ovat todella muuttuneet, kun Bond on jo 007 No Time to Die -elokuvan alussa suhteessa tutun naisen kanssa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Daniel Craigin James Bond on 007 No Time to Die -elokuvan alussa vetäytynyt agenttihommista Karibialle rentoutumaan.

Ajat ovat todella muuttuneet, kun Bond on jo 007 No Time to Die -elokuvan alussa suhteessa tutun naisen kanssa.
Teksti:
Pekka Eronen

Cary Joji Fugunakan ohjaama toimintaseikkailu 007 No Time to Die (Britannia–USA 2021) ei yllä lähellekään Skyfallin (2012) korkeuksia, mutta määrätietoisesti se Daniel Craigin kauden James Bondina päättää.

Kun Craig aloitti urakan Casino Royalessa (2006), teki elokuvasarja rajun korjausliikkeen. Martineja lipittelevä ja misuille virnuileva salonkileijona sai tehdä tilaa uuden ajan 007:lle, joka oli machosta ulkomuodostaan ja rajuista otteistaan huolimatta herkempi, ahdistunutkin tyyppi. Jo muutaman elokuvan ajan kipuillut agentti kallistaa nyt lasia huolestuttavaan tahtiin. 

Ajat ovat todella muuttuneet, kun Bond on jo elokuvan alkaessa suhteessa tutun Madeleine Swannin (Léa Sedoux) kanssa. Perinteisen 007-tunnuksenkin on jo perinyt nuorempi kollega, ruskeaihoinen nainen nimeltään Nomi (Lashana Lynx). Maailma silti kutsuu vielä vanhaa sotaratsua, kun vääriin käsiin päätynyt bioase uhkaa tehdä koronapandemiasta pelkän alkusoiton. 

Pitkä tarinakaari on sekä elokuvan vahvuus että heikkous. Viiden elokuvan putki viedään yllätysten kera loppuun, mutta edellisten osien pitäisi olla katsojalla hyvässä muistissa.

✪✪✪1/2

007 No Time to Die, maanantai 27.5. klo 21.00, Nelonen

Lue myös: Elokuva-arvio: Skyfall on kerroksellinen ja herkullisen yllätyksellinen Bond-elokuva

X